Circul public și manipularea

Cum poate influența un eveniment privat viața generală a societății? Răspunsul la această întrebare este conex cu expunerea și riscurile manipulării mediatice. Marile „evenimente”, „scandalurile de presă”, „dezvăluirile” care au confiscat și debilizat viața publică în ultimii zeci de ani, s-au legat unele de altele reușind să creeze veritabile priorități unor evenimente fără semnificație.

De la o viață publică în comunism, dominată mediatic de propagandă, s-a trecut la un senzațional drept unică ofertă, cu același conținut care izolează societatea de centrele de putere.

S-a ajuns la punerea vieții private în prim-planul știrilor zilei, deși încalcă toate normele de conduită. Și nici măcar acest aspect pare să nu mai funcționeze.

Oamenii publici nu mai interesează prin agenda lor strict profesională, aspectul electoral preluând toate criteriile care ar fi necesar să separe orice referință.

Circul public este rezultatul unei cereri a publicului educat într-un fel anume și de la care așteptările nu pot fi decât în această ordine.

Când societatea nu sancționează tendința unora de a face din evenimentele private voite acțiuni publice, care exced propriilor limite, drumul spre dictatură este aproape garantat.

Cei care joacă roluri în aceste spectacole, în esența lor grotești, prin ridicarea cortinei, pun în pericol întreaga sferă a valorilor fără de care o societate devine un infern.

Citiți și:
Manipularea mediatică neîncetată: «Adevăratele bătălii se poartă acum chiar în mințile oamenilor» pentru a da impresia unei «democrații»
Cenzura și manipularea, armele seculariste care afectează în mod extrem de grav libertatea de exprimare și dreptul la opinie

 

yogaesoteric
12 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More