Previziuni pentru viitorul apropiat: creștinii și albii vor fi în minoritate

Germanii de la thelocal.de au publicat un material extrem de interesant, din care aflăm următorul aspect: creștinii din Germania vor deveni o minoritate în următorii 20 de ani! Mai puțin de 50% din populație va aparține bisericilor catolică și protestantă, pe măsură ce congregațiile „se vor stinge încet”.

În prezent, aproximativ 60% din țară este creștină, cu 24 de milioane de catolici și 23 de milioane de protestanți. Dar acest număr scade cu 500.000 pe an prin decese, a relatat în luna aprilie ziarul Welt.

Se așteaptă ca declinul să se accentueze în următorul deceniu, deoarece majoritatea membrilor bisericii sunt deja în vârstă. Până în 2033, bisericile vor avea mai puțin de 40 de milioane de membri, ceea ce va face din creștinism o minoritate, potrivit ziarului. Iar dintre cei care se identifică drept protestanți, numărul celor care merg la biserică în mod regulat este mult mai mic, 4% dintre protestanți mergând la biserică în Vinerea Mare, a relatat ziarul.

Este o imagine similară în rândul catolicilor. În anii 1950, unul din doi catolici germani frecventa regulat serviciile religioase. Numărul a scăzut acum la doar 12,3%, potrivit conferinței episcopale germane. Declinul creștinismului are efecte și asupra întreținerii bisericilor. În martie, The Local a raportat că bisericile sunt scoase la licitație pe eBay.

În fosta Germanie de Est, controlată de sovietici, persoanele religioase sunt deja o minoritate, 52% dintre oameni declarând că nu cred în Dumnezeu, potrivit unui studiu pentru Universitatea din Chicago făcut anul trecut. Doar 8% dintre est-germanii intervievați au declarat că ei cred într-un Dumnezeu preocupat personal de fiecare ființă umană.

Turcii de la trtworld au publicat și ei un material extrem de interesant. Ce aflăm de la ei? Poate pentru prima dată în ultimii 1000 de ani, numărul persoanelor care se declară creștine în Anglia și Țara Galilor este aproape de a scădea sub 50%, potrivit datelor Biroului Național de Statistică din Marea Britanie.

În 2011, aproape 60% dintre oameni s-au identificat ca fiind creștini. Acum, această cifră este de doar 51%. Mai mult, se crede că, în general, rezultatele recensământului din 2023 vor reprezenta un declin și mai mare al acestor cifre, Anglia și Țara Galilor devenind națiuni majoritar necreștine.

Dar, în timp ce Anglia ar putea deveni mai puțin creștină, nu devine neapărat mai puțin religioasă. Una dintre religiile cu cea mai rapidă creștere în Anglia este islamismul. Între 2001 și 2009, islamul a crescut de zece ori mai repede decât majoritatea celorlalte grupuri religioase. Un amestec de convertiri, rate mai mari ale natalității și migrație au contribuit la această creștere robustă. În unele cazuri, bisericile abandonate au fost chiar reconvertite în moschei și, într-un fel, rămânând fideli intenției inițiale a clădirilor. Exact același aspect l-au declarat și britanicii de la thetimes.

Indienii de la economictimes.indiatimes transmit că britanicii albi vor deveni o minoritate în Marea Britanie până în 2051, din cauza imigrației și a creșterii populației minorităților etnice stabilite din subcontinentul indian și din alte țări din afara Uniunii Europene.

Cercetătorii de la Universitatea din Leeds spun că structura etnică a Regatului Unit se va modifica dramatic în următorii 40 de ani. Până în 2051, britanicii albi, deși vor rămâne cel mai mare grup, vor deveni o minoritate etnică, se arată în raport, care adaugă că minoritățile etnice vor reprezenta o cincime din populație până în 2051 (față de 8% în 2001), iar populația de etnie mixtă se va tripla. Principalele proiecții pentru 2051 includ: Populația Regatului Unit ar putea ajunge la aproape 78 de milioane de locuitori (68 de milioane în 2022, așa că mai mult ca sigur peste 78 de milioane în 2051). Grupurile de britanici albi, irlandezi albi și negri din Caraibe vor înregistra cea mai mică creștere, alte grupuri albe (Australia, SUA și Europa) și mixte vor înregistra cea mai mare creștere. Se estimează că grupurile tradiționale de imigranți de origine sud-asiatică (India, Pakistan și Bangladesh) vor crește rapid în mărime. În schimb, se preconizează că grupurile de britanici albi și irlandezi vor avea o creștere foarte lentă, în timp ce grupul „Alți albi” va avea cea mai rapidă creștere, datorită imigrației.

Britanicii de la The Guardian ne informează că albii anglo-saxoni sunt deja o minoritate în Hawaii și în Districtul Columbia. Acum sunt o minoritate etnică în cel mai populat stat al țării, cel mai des identificat cu visul american. Până în 1970, opt din zece californieni erau albi. Alimentate de imigrația la cel mai înalt nivel de la începutul secolului trecut și de rate de fertilitate mai mari, populațiile asiatice și latino-americane din California au crescut cu aproape o treime din 1990. În același timp, în condițiile unei imigrații limitate și a unor rate scăzute de natalitate, populația de albi nehispanici a scăzut cu 3%. Până în 2040, se preconizează că hispanicii vor fi majoritari în stat. Direcția înspre care merge California va fi urmată și de restul Americii. În prezent, 72% din populația Statelor Unite este formată din albi nehispanici; Biroul de recensământ al SUA prevede că aceștia vor deveni minoritari între 2055 și 2060.

Nu toată lumea apreciază noua față a Americii. Albii de extremă dreapta prezic destrămarea uniunii. Thomas W. Chittum, un veteran al Războiului din Vietnam din New Jersey, a declarat în cartea sa, Războiul civil doi, că SUA, la fel ca Iugoslavia, se va sparge în noi națiuni bazate pe criterii etnice. „America s-a născut în sânge, America a supt sânge, America s-a înfruptat din sânge și a crescut într-un gigant, iar America se va îneca în sânge”, a scris autorul.

Separatiștii au înființat grupuri precum Americanii pentru Autodeterminare. Unul dintre fondatori, Jeff Anderson, a declarat: „Sugerăm ca SUA să fie împărțite în state pentru negri, albi, hispanici și așa mai departe, împreună cu state multirasiale pentru cei care doresc să continue acest experiment. Acum este momentul să începem un astfel de dialog multirasial despre separatism, înainte de a izbucni o furtună de conflicte rasiale violente.

Mentalitățile schimbătoare din SUA reflectă schimbări mai ample și foarte controversate în alte părți ale lumii. Este un domeniu în care puțini demografi îndrăznesc să pășească, de teamă să nu fie acuzați de rasism. „Nu mă puteți cita, un cuvânt deplasat și sunt atacat de la o înălțime foarte mare”, a declarat un academician pentru The Guardian. „Orice spui, chiar dacă este adevărat, ești considerat rasist automat.

Ultimul mileniu a fost mai mult decât orice era albilor. Cu doar 500 de ani în urmă, puțini se aventuraseră în afara patriei lor europene. Apoi, cu mai multe acte războinice care le-au deschis calea, s-au stabilit în America de Nord, America de Sud, Australia, Noua Zeelandă și, într-o măsură mai mică, în Africa de Sud. Dar acum, în întreaga lume, albii sunt în scădere ca proporție a populației. Organizația Națiunilor Unite colectează și produce o gamă largă de statistici privind populația, dar nu produce niciuna referitoare la rasă sau origine etnică. Într-adevăr, puține țări colectează propriile cifre privind etnia, în Europa, doar Regatul Unit și Țările de Jos o fac.

Cu toate acestea, Raportul ONU privind starea populației mondiale din 1999 a prezis că 98% din creșterea populației mondiale până în 2025 va avea loc în regiunile mai puțin dezvoltate, în principal în Africa și Asia. Cel mai important motiv pentru acest aspect este rata scăzută a natalității în țările bogate: în 61 de țări, în special în cele bogate, oamenii nu mai fac suficienți copii pentru „a se înlocui” (da, acesta este termenul folosit de către acei academicieni). În profilul său privind populația mondială din 1998, Biroul de recensământ al SUA a prezis că, până în al doilea deceniu al acestui secol, toate creșterile nete ale populației mondiale vor fi înregistrate în țările în curs de dezvoltare. „Viitorul creșterii populației umane a fost determinat și este determinat în prezent în națiunile mai sărace ale lumii”, putem citi în document.

Centrul global de greutate se modifică. În 1900, Europa avea un sfert din populația lumii și de trei ori mai mult decât Africa. Acum, se preconizează că până în 2050 Europa va avea doar 7% din populația mondială și o treime din cea a Africii. Îmbătrânirea și declinul populațiilor din țările predominant albe au determinat previziuni și apeluri pentru o imigrație mai mare din partea populațiilor tinere și în creștere din țările în curs de dezvoltare pentru a compensa deficitul, după cum am putut vedea în anii care au trecut.

În Regatul Unit, numărul persoanelor aparținând minorităților etnice a crescut de la câteva zeci de mii în 1950 la peste 4 milioane în prezent. În Italia, rata natalității este atât de scăzută încât, fără imigrație, se preconizează că populația va scădea cu 18 milioane până în 2050. Guvernul Statelor Unite preconizează că albii non-hispanici vor deveni o minoritate în țară până în 2055. Organizația Națiunilor Unite anticipează că 98% din creșterea populației mondiale până în 2025 se va produce în țările în curs de dezvoltare. Se preconizează că populația Europei va scădea de la 25% din totalul mondial în 1900, la 7% în următorii 50 de ani.

Citiți și:
Demografia este destinul: viitorul va fi african
Statistici îngrijorătoare: în timp ce populația Europei a crescut cu doar 2% în ultimele două decenii, în Africa creșterea este de 56%!

 

yogaesoteric
4 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More