Prim-ministrul Indiei cere despăgubiri Marii Britanii

 

Prim-ministrul Indiei cere despăgubiri Marii Britanii pentru perioada colonială. Narendra Modi (foto) sprijină solicitarea înflăcărată a lui Shashi Tharoor către Marea Britanie prin care se cer despăgubiri pentru epoca de dominaţie colonială.
 

Prim-ministrul Indiei a lăudat iniţiativa unui deputat din opoziţie care a făcut un apel plin de pasiune pentru Marea Britanie, pentru ca aceasta să plătească despăgubiri pentru cei 200 de ani de dominaţie colonială.

Narendra Modi a spus că discursul lui Shashi Tharoor, la Uniunea Oxford, care a fost publicat on-line, „a reflectat sentimentele patriotice ale indienilor”, iar el a spus „lucrurile potrivite la locul potrivit”.

Tharoor, deputat, scriitor şi fost subsecretar general al ONU, a declarat că „dezvoltarea Marii Britanii în cei 200 de ani a fost finanţată de jafurile sale în India”. „Am plătit pentru propria noastră opresiune”, a spus el. „Cota Indiei în economia mondială, atunci când Marea Britanie a ajuns pe malurile sale, a fost de 23%. În momentul în care britanicii plecau, coborâse până undeva mai jos de 4%”, a spus Tharoor. „De ce? Pur şi simplu pentru că India a fost guvernată în beneficiul Marii Britanii.”

Citiți și:

Adevărata faţă a lui Churchill

Londra a transformat Marea Britanie într-un «stat mafiot civilizat»


 

yogaesoteric
20 aprilie 2016

 


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More