Primul american care cere despăgubiri pentru tratamentele covid eșuate

În martie 2020, Steve Cicala și-a dus soția, Susan, la camera de urgență a centrului medical Clara Maass din New Jersey pentru a trata o tuse și febră înrăutățite, fără să știe că avea covid-19. Pe măsură ce respirația și tensiunea arterială s-au deteriorat, pacientei i s-au administrat azitromicină și hidroxiclorochină și a fost pusă pe un ventilator. La 11 zile după ce a fost internată în același spital în care lucrase ani de zile ca asistentă, Susan a intrat în stop cardiac și a murit la 60 de ani.

Steve Cicala este acum prima persoană cunoscută care urmărește o reclamație covid-19 cu un fond guvernamental american vechi de un deceniu care are până la 30 de miliarde de dolari și poate fi folosit pentru a compensa rănile grave sau decesele cauzate de tratamente sau vaccinuri în lupta împotriva pandemiei, notează Reuters. Covid-19 prezintă primul test serios al Programului de compensare a accidentelor de contramăsură (CICP) supravegheat de Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS). Programul a refuzat până acum despăgubirea în 90% din cazurile depuse înainte de pandemie, în special pentru vaccinurile împotriva gripei H1N1.

Steve Cicala ar putea primi în jur de 367.000 de dolari din fondul practic neexploatat dacă ar putea arăta că tratamentul a cauzat moartea soției sale. El nu denunță neglijența personalului spitalului, care este în mare parte protejat de răspundere printr-o lege de sănătate de urgență.„Nu este nimic care să o aducă pe Susan înapoi”, a spus bărbatul, „dar, evident, cu cei doi copii ai noștri și acum cu doi nepoți, dacă ar putea face ceva pentru a-i ajuta, ar fi bine”.

Citiți și:
Testul covid greșit la laborator i-a afectat sănătatea. Responsabilii, puși să plătească
Marea Britanie. Sunt despăgubiți în urma vaccinării doar cei care rămân cu handicap „în proporție de 60%”. Pot primi până la 120.000 de lire

yogaesoteric
26 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More