Principalul vinovat de starea de fapt în care se găseşte România este poporul român

Scriam acum un an, când nici nu începuse dictatura sanitară și mă pregăteam de o călătorie la Istanbul – capitala sufletului meu: principalul vinovat de starea de fapt în care se află România este poporul român. Nicio ambasadă, niciun Soros, niciun partid, nicio masonerie, niciun serviciu secret nu pot influența atât de radical gândirea majorității din societate.

Da. Pot să ne sperie, dar nu să ne facă să fim tâmpiți. În timpul comunismului nu eram tâmpiți, știam ce merge și ce nu merge, dar aplaudam sau tăceam de frică. Acum nu frica a făcut ca poporul român să voteze atât de prost, să ia democratic decizii de o înfricoșătoare lipsă de demnitate și de inteligență.

• Nu. Problema este prostia. O prostie infatuată, pavoazată cu diplome obținute tot mai ușor, de un sistem educațional al cărui obiectiv nu este eradicarea ignoranței ci doar mascarea ei.

• Problema este consumul de droguri, care distruge pe termen nu doar scurt (precum alcoolul) ci și mediu și lung, capacitatea de a raționa a consumatorilor. Ori drogurile, chiar dacă nu vrem să vedem, sunt deja un moft comun al tinerilor și clasei noastre de mijloc.

• Problema este aglutinarea în spirit de turmă, pentru că doar așa ești la modă, ești acceptabil social, or frica de depresie și singurătate sperie mai mult decât cancerul noua clasă de mijloc. Și păstorii acestor turme sunt aleși pe criterii de coolness, nu de inteligență.

Din păcate soluția nu este școala. Mulți au terminat-o deja și au diplome suficiente ca să se creadă deștepți. Nu e nici mass-media, care e mai idioată decât cele mai joase așteptări. Nu e nici măcar Biserica, în care nu mai crede nimeni. Soluția este confruntarea cu realitatea brută și dureroasă. Realitatea, doar, poate să bată prostia și jointul. De mici copii, oamenii aceștia au fost învățați să evite realitatea. Părinții i-au protejat de ea, bunicii la fel. Școala de după anul 2000 a manifestat frică față de elevi, acesta e adevărul…..

Dacă tot vom găsi soluții de supraviețuire, de evitare a dezastrului realității, nu îi vom ajuta pe ei, nu ne vom ajuta nici pe noi. Căci noi, ăia care nu ne drogăm și care investim în rațiune, suntem victimele constante ale acestei majorități stupide dar cool…

Bogdan Alexandru Duca

Citiți și:
Dacă dorința de a supraviețui în noua normalitate nu e neapărat o ticăloșie, faptul că faceți exces de zel și deveniți propagandiști este o mare ticăloșie
Cum şi-au vândut românii ţara în 30 de ani – ghid pentru o stare de prostie absolută
Iluzii anesteziante în care cred românii şi care blochează evoluţia şi dezvoltarea poporului român, a societăţii româneşti, a României

yogaesoteric
14 iunie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More