Proces la Haga, unde martori sirieni confirmă regizarea «atacului chimic» din Siria

Diplomații ruși au reușit să aducă la Haga mai mulți localnici ai orașului sirian Douma unde pe data de 7 aprilie a avut loc regizarea unui presupus atac chimic. Falsul atac chimic a fost regizat de Căștile Albe, un ONG finanțat de SUA și Marea Britanie. 

Bineînțeles, pentru a ne impresiona, în filmarea Căștilor Albe apar copii care se îneacă de la clor. Este totuși suspect faptul că în urma presupusului atac chimic nu au avut de suferit și adulți și că activiștii Căștilor Albe lichidează chipurile „arma chimică” fără a purta echipamente de protecție, folosind doar un furtun cu apă rece cu care sunt stropiți copiii.

La Haga au luat cuvântul mai mulți medici de la spitalul din Douma la care au fost făcute înregistrările video, precum și tatăl unui băiat care apare în filmarea Căștilor Albe. Toți au declarat că pe 7 aprilie, în orașul sirian Douma nu a avut loc niciun atac chimic. Mulți dintre cei care s-au prezentat la spital în acea zi tușeau din cauza prafului și fumului rezultate în urma bombardării unor clădiri apropiate, însă nimeni nu avea simptome ale unei otrăviri cu un gaz toxic. 

Conferința de presă a martorilor sirieni de la Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice din Haga poate fi urmărită aici, tradusă în limba engleză.

Citiți și:

Atacul chimic din Siria, o operațiune steag fals pentru discreditarea lui Assad

Jurnalist american, discurs antologic împotriva celor care cer bombardarea Sirie

yogaesoteric

20 octombrie 2018 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More