Procuratura din Rusia a fost solicitată să verifice organizațiile masonice

Un deputat rus din partidul de guvernământ i-a cerut Procuraturii din Federația Rusă să verifice activitatea organizațiilor masonice.

Deputatul Dumei de Stat Vitali Milonov, din partea formațiunii Rusia Unită, i-a cerut procurorului general al Federației Ruse, Iuri Ciaika, să verifice activitatea organizațiilor masonice din Rusia, transmite RIA Novosti.

În sesizarea sa deputatul a menționat că în Rusia acționează o mulțime de asociații obștești și politice, în timp ce legislația interzice implicarea companiilor străine și transnaționale în politică și în procesele interne.

Deputatul a mai notat că așa zisele „loji masonice” funcționează liber și încearcă să intervină în viața politică. El susține că ar deține informații precum că membrii unor astfel de loji ar fi încercat să participe la alegeri.

„Nu este un secret faptul că Ordinul Masonic este una dintre cele mai vechi organizații social-politice internaționale. Potrivit informațiilor cunoscute publicului, unul dintre principalele scopuri ale masoneriei este «crearea unei noi ordini mondiale și a guvernului mondial în baza principiilor Ordinului Masonic». Cu alte cuvinte, este vorba despre o organizație mistico-socială ce are reprezentanțe și departamente inclusiv în țara noastră și declară deschis că are intenții de intervenție în procesele democratice”, a menționat Milonov.

Legislatorul le-a atras atenția procurorilor și la faptul că cei care conduc masoneria se află în afara teritoriului Rusiei.

„Cele mai importante loji masonice se află în Franța, Anglia și SUA, iar masonii ruși, de jure, se află într-o anumită formă de subordonare față de colegii lor de peste hotare”, se arată convins deputatul.

El a mai subliniat că în perioadele istorice anterioare activitatea masonilor a fost interzisă în Rusia și era monitorizată de către stat. Potrivit lui, reguli similare funcționează și la etapa actuală în unele state.

În Rusia masoneria a apărut în secolul XVIII. La ora actuală în această țară există câteva asociații de acest fel, iar cea mai mare este Marea Lojă a Rusiei, care ar întruni circa 1000 de membri.


Citiţi şi:

Francmason, ministru, prim-ministru. Guvernele masonice ale României

Scopul declarat al francmasoneriei este distrugerea suveranităţii naţiunilor şi instalarea dictaturii unui guvern mondial

 

yogaesoteric
31 mai 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More