Produsul pe care îl bem aproape zilnic, dar nu știm că de fapt poate provoca cancer mamar

 

Cancerul de sân este a doua dintre cele mai des întâlnite boli care provoacă moartea în rândul femeilor. Cercetătorii fac numeroase studii pentru găsirea unor metode eficiente de a trata cancerul. Totuşi, chiar dacă leacul ar fi un ajutor enorm pentru pacienţi, cea mai bună metodă pentru a trata cancerul este să evităm apariţia acestuia.

Există nenumărate cauze ce declanşează cancerul: radiaţii, agenţi cancerigeni, hormoni şi alţi factori genetici. Dacă nu putem schimba factorii genetici, o viaţă sănătoasă este ceva ce putem face pentru a preveni această cumplită maladie. Dar ştiaţi că ceva ce consumăm zilnic creşte riscul apariţiei cancerului?

Cercetătorii de la Permanente Kaiser au făcut un studiu care a arătat că produsele lactate bogate în grăsimi cresc mortalitatea în rândul femeilor prin cancer mamar. Produsele lactate ce nu conţin multe grăsimi nu au legături cu apariţia cancerului.

Estrogenul este unul dintre factorii care pot contribui la dezvoltarea cancerului. Acest hormon este secretat în celulele adipoase și este depozitat în ţesutul gras. Acum este evident de ce produsele lactate bogate în grăsimi cresc riscul mortalităţii la femei prin cancer mamar. Mai mult decât atât, multe dintre produsele lactate disponibile pe piață sub obținute din lapte de la vaci gestante, care are un conţinut mare de estrogeni şi progesteron.

O soluție ar fi să recurgem la produse lactate ce nu conţin multe grăsimi, dar cel mai bine este să optăm pentru laptele vegetal, care ne ferește de pericolul exesului de estrogeni.

Iată câteva dintre alimentele bogate în grăsimi al căror impact asupra cancerului mamar a fost studiat de cercetători:
– Iaurt;
– Tartă cu fructe;
– Brânză;
– Budincă;
– Îngheţată;
– Unt;
– Lapte condensat;
– Lapte crud.

Pentru a observa modul de asociere al acestor alimente cu cancerul mamar, participanţii la studiu au fost examinaţi timp de 12 ani. Rezultatul a fost chiar şocant. Oamenii care consumau produse bogate în grăsimi au 64% şanse mai mari să moară din orice cauză şi 49% mai mari să moară din cauza cancerului mamar decât cei care au consumat produse cu conţinut redus sau fără grăsimi.

Chiar dacă studiul arată că produsele bogate în grăsimi au legătură cu cancerul mamar, nu se poate spune că produsele lactate bogate în grăsimi duc cu siguranţă la cancer mamar.

Iată câteva măsuri pe care să le puteți aplica pentru a scădea posibilitatea apariţiei cancerului mamar:
– exerciţii fizice zilnice;
– menţinerea masei corporale adecvate;
– evitarea consumului de alcool;
– evitarea fumatului;
– mâncaţi mai multe fructe şi legume şi reduceţi consumul de alimente procesate;
– consultaţii frecvente la doctor;
– urmăriţi sfaturile date de doctori.


Citiți și:

Acizii graşi esenţiali, oxigenarea şi prevenirea cancerului

Oamenii de știință le avertizează pe femei să nu mai poarte sutiene

Rozmarinul ajută la vindecarea cancerului de sân cauzat de excesul de estrogen

 

yogaesoteric
10 ianuarie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More