Prof. dr. Pavel Chirilă: «Nu hrăni cancerul!» Greşeli grave de alimentație care te îmbolnăvesc

 

Medicul Pavel Chirilă este unul dintre promotorii alimentaţiei sănătoase astfel că în fiecare zi îi trec pragul oameni cu probleme grave de sănătate pentru a-i cere sfatul.

În cartea sa Nu hrăni cancerul! Alimentaţia este aliatul tău împotriva cancerului, medicul atrage atenţia că factorii alimentari declanşatori de cancer sunt în special zahărul alb, sărurile nitrice din compoziţia preparatelor din carne (mezeluri) sau aflate sub formă de azotaţi folosiţi în agricultura europeană.

În stomacul omului o parte din aceste săruri se transformă în combinaţie cu acidul clorhidric într-o substanţă numită dimetil-nitrozamil, 100% cancerigen. Dacă dimetil-nitrozamina este administrată unui şobolan, în 14 zile se declanşează cu certitudine cancerul, efectuându-se apoi diverse experienţe pe animalul bolnav.

Iată câteva realităţi adunate de la profesorul Pavel Chirilă, care şi-a consacrat cu adevărat existența ajutorării bolnavului de cancer. „Zilnic, aproximativ cinci pacienţi cu cancer vin în cabinetul meu şi îmi cer terapii, altele decât cele recomandate de oncolog. Eu îi întreb ce sfaturi au primit de la medic legate de alimentaţie. Şi, invariabil, aproape 99% dintre aceşti pacienţi îmi spun că au fost sfătuiţi să mănânce orice, dar mai ales fripturi în sânge, adică o alimentaţie hipercalorică, deşi aceasta favorizează cancerul”, spune profesorul Chirilă. Or acest volum, pentru elaborarea căruia au fost consultate tratate celebre elaborate de reputaţi specialişti din Germania, SUA, Canada, Italia, concluzionează că „bolnavul de cancer este necesar să aibă o alimentaţie săracă în proteine de origine animală”.

„Sute și mii de studii făcute în lume au identificat alimentele cu potențial oncogen care, dacă sunt folosite în cantități mari, pot favoriza instalarea unui cancer. De exemplu, abuzul de proteină de origine animală poate favoriza apariția cancerului. Mai ales atunci când carnea mai este și de proastă calitate, cu hormoni, cu animalul hrănit cu organisme modificate genetic, riscul crește. Nu mai vorbesc de categoria numită mezeluri, salamuri, care conțin o substanță numită nitrozamină, dovedită a fi cancerigenă. Aceasta este printre puținele substanțe oncogene cunoscute în lume pe care laboratoarele de cercetare oncologică o folosesc de câteva decenii pentru cercetare. Dacă dai această substanță în doză mai mare unui animal de experiențe astăzi, cu precizie a 14-a zi acesta are cancer la ficat.
Despre proteina de origine animală toate tratatele de oncologie serioase spun că favorizează instalarea unui cancer. Aceeași poveste este cu zahărul,” a explicat dr. Chirilă.

Alte realităţi cumplite: România este pe primul loc în Europa la incidența a trei tipuri de cancere: de plămân, de col uterin şi de creier. Tot pe primul loc suntem şi la mortalitatea prin cancer. În România sunt 480.000 de bolnavi de cancer, adică 1 la 40. La noi perioada de la diagnosticare şi până la moartea bolnavului este cea mai scurtă din Europa.

Şi totuşi există scăpare. „Nu numai incidența mare şi mortalitatea prin cancer, ci şi o treime din cancere pot fi evitate prin adoptarea unui stil de viaţă echilibrat.”

Nu fumaţi!

Fumatul este cancerigen prin mai mulţi factori: nicotina, aditivii chimici numiţi sosuri în industria tutunului (în număr de peste 600, care definesc anumite branduri de ţigări), care sunt arşi la 800 de grade celsius şi adăugați în ţigări şi poloniul radioactiv pe care tutunul îl absoarbe din sol.

„România are incidenţa cea mai mare la cancerul pulmonar dintre toate ţările europene. Este simplu de înţeles pentru că şi incidenţa fumatului la persoanele adulte din România este de 27%. Un sfert din populaţia României fumează zilnic. Cancerul de plămâni este o boală care răspunde foarte greu la tratamentele oncologice şi singura măsură eficientă cu adevărat şi mult mai ieftină este să evităm fumatul. 80% dintre bolnavii de cancer pulmonar sunt fumători. Diferenţa de 20% de cancere sunt persoane expuse la pulberi din aer. De exemplu, Bucureştiul este cel mai poluat oraş cu pulberi dintre toate capitalele europene. Profilaxia este un «tratament» mult mai eficient”, a explicat Pavel Chirilă, precizând că „toţi factorii oncogeni care sunt prezentaţi în carte au o perfidie ieşită din comun. Ei declanşează cancerul după o perioadă de 20-30 de ani de greşeli. Asta se petrece şi cu fumatul şi cu unele alimente. Nu dau cancer pe loc.”

Nu consumaţi zahăr alb rafinat!

„Zahărul alb este al doilea factor oncogen ca frecvenţă în cazurile de cancer”, a precizat dr. Pavel Chirilă. „A apărut în 1833 ca un produs de izolare, de rafinare şi impactul metabolic asupra organismului uman a fost enorm pentru că mii şi mii de ani fiinţa umană a consumat doar glucide complexe din natură. Adică singurele surse de glucide au fost mierea şi fructele. Zahărul este un produs izolat şi scos din contextul natural şi din complexul poliglucidic, fapt pentru care organismul se luptă foarte greu cu acest dizaharid, cu acest carbohidrat zaharat, şi în organismul uman, zahărul crează un dismicrobism intestinal (…), distruge flora microbiană care este bună pentru organism. Al doilea efect este stimularea insulinei care, la rândul ei, stimulează un factor de creştere celulară, o substanţă cancerigenă ce induce mitoze. În al treilea rând, zahărul creşte nivelul de estrogeni în sângele femeii, iar o cantitate crescută de estrogeni favorizează instalarea unui cancer în zona genitală la femei. Pe acelaşi principiu ca şi în cazul ţigării, sunt necesari 20-30 de ani să observi consecinţele nefaste ale consumului de zahăr alb.”

Nu consumaţi făină albă sau faceţi-o cât mai rar!

A doua mare catastrofă alimentară, care conţine într-un procent foarte mare amidon (cu efecte similare consumului de zahăr alb) este făina albă.

Evitaţi fructele şi legumele care arată foarte bine şi mai ales mezelurile!

Sărurile nitrice care se folosesc pentru stimularea creşterii plantelor, fructelor şi seminţelor având nucleul nitro stimulează atât talia plantelor, cât şi greutatea fructelor, a rodului şi a seminţelor. „Celula canceroasă aşa se şi defineşte, ca o creştere anarhică a celulelor unui organ”.

La ora actuală, există două surse periculoase de săruri nitrice în alimentaţia omului: cea din pământ (în Europa se toarnă circa 300.000.000 de tone de azotat în pământ, care este în parte fie preluat de plante, fie transportat de apele subterane şi plimbat prin toată Europa, iar o parte rămâne în sol) şi cantitatea de circa 300 de mg de săruri nitrice pe care o găsim în kilogramul de mezeluri (60% este carne şi restul sunt săruri nitrice). După 10-20 de ani se atinge pragul în care un cancer se poate declanşa.

Interesaţi-vă dacă legumele şi fructele au fost stropite cu insecticide!

Azotaţii, nitraţii şi nitriţii folosiţi ca stimulenţi pentru plante au efecte atât asupra plantelor, cât şi asupra omului. La plante le-a scăzut drastic imunitatea, capacitatea lor de a se apăra de dăunători. Aşa au apărut peste 1000 de formule de insecticide. Acestea sunt remanente şi rămân în plantă sau fruct, iar apoi omul le consumă.

Citiţi cu atenţie ingredientele produselor cumpărate! E-urile şi aditivii alimentari sunt cancerigeni

Aceste substanţe sunt adăugate în hrană numai şi numai din motive organoleptice, adică să aibă o culoare mai frumoasă și un gust mai bun.
„Cert este că dacă mergeţi în magazinele din România şi cumpăraţi o băutură din aceea… aşa neagră, dulce…o să vedeţi că este conservată cu benzoat de sodiu. Dacă mergeţi în Viena, Paris, Berlin, acelaşi produs este conservat cu sorbat de potasiu. Benzoatul de sodiu este o substanţă care este pusă pe lista neagă în toată Europa şi America. Ar fi bine să ne dea de gândit de ce trupul românului poate să consume benzoat de sodiu şi cel american nu”, este exemplul cel mai concret pe care Pavel Chirilă l-a dat la lansarea cărţii.

Nu consumaţi organismele modificate genetic

Pavel Chirilă a atras atenţia că viteza cu care se înmulţeşte acest flagel mondial, cancerul, este uluitoare şi omul nu face decât s-o accelereze şi mai mult prin stilul de viaţă. În urmă cu 40 de ani, incidenţa cancerului era pe locul 10 în patologia generală. În prezent, mortalitatea prin cancer a ajuns pe locul doi după bolile de inimă şi se prevede că în zece ani va ajunge pe primul loc.

„Ultima mare fantezie a omului sunt organismele modificate genetic. Este o luptă crâncenă la ora actuală pentru a introduce în toate ţările din lume organisme modificate genetic. A fost o dispută în Europa, iar cultivarea pe pământ European nu este permisă. Doar în România vedem pe marginea drumului culturi cu pancarte (vreo 500.000 de ha de pământ) şi… spunem că sunt pentru cercetare”, este în opinia profesorului un alt exemplu care ar fi necesar să ne îngrijoreze.

Evitaţi terapiile hormonale!

Abuzul de hormoni în tratamente şi nu numai în tratamente creşte riscul de cancer în sfera genitală a femeilor de două ori şi jumătate. Statisticile arată că în ultimii 20 de ani s-au consumat în lume peste 20.000 de tone de pilule contraceptive. Şi steriletul este o altă sursă oncogenă pentru că eliberează hormoni. Fertilizarea in vitro este un alt mod în care în trup sunt introduse cantităţi imense de hormoni pentru a se prinde sarcina.

Atenţie la parabenii din antiperspirante!

Parabenii din antiperspirante blochează transpiraţia toxică care se întoarce în organism şi favorizează instalarea unei tumori.

Relaxaţi-vă, factorii psihici pot determina apariţia cancerului!

Potrivit profesorului Pavel Chirilă, stresul poate determina apariţia cancerului, dacă îndeplineşte patru condiţii: „Condiţia numărul unu este să fie un stres foarte mare în viaţa psihică a bolnavului. A doua condiţie este să fie un stres care îl ia prin surprindere. A treia condiţie este să nu aibă pe cine să se sprijine şi, cea de-a patra condiţie este să realizeze că nu are soluţii să iasă din acest stres. Dacă se îndeplinesc toate aceste condiţii, există riscul de a apărea un cancer în următoarele 12 luni” – astfel a rezumat un factor oncogen care este prezentat pe larg şi în cartea Prevenirea cancerului.

Prof. dr. Pavel Chirilă este doctor în ştiinţe medicale, profesor de bioetică laică şi creştină, medic primar de medicină internă cu supraspecializare în fitoterapie şi homeopatie. Este preşedintele Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuți (ARMF), medic naturist şi autor al mai multor lucrări în domeniu. Pe lângă Centrul Medical Naturalia a reuşit să construiască, cu sprijinul Comisiei Europene şi al unor fundaţii de caritate, aşezământul de tratare a bolnavilor de cancer şi leucemie în fază terminală, Centrul de Îngrijiri Paliative Sfânta Irina.

„Este un flagel mondial şi România are cei mai deterioraţi indicatori de cancer dintre toate ţările Uniunii Europene: cea mai mare mortalitate prin cancer, iar la trei cancere deţine locul întâi ca incidenţă, ca frecvenţă (este vorba de cancerul pulmonar, de col uterin şi cerebral).

Ca să fie situaţia şi mai tristă, pe baza indicatorilor de sănătate publică pe care îi avem la îndemână, putem spune că poporul român este cel mai bolnav din Europa. În plus faţă de cancer, are cea mai mică speranţă de viaţă, are cea mai mare mortalitate infantilă, are de 10 ori mai multe cazuri decât media europeană, are cel mai grav spor negativ al populaţiei, are cea mai mare incidenţă a bolilor infecţioase şi parazitare.

România are şi cel mai mare număr de copii cu cancer. Sunt circa 5000 de copii cu cancer înregistraţi şi un total de 450.000 sunt în registrele de evidenţă a cancerului. Toate statisticile mondiale apreciază că circa o treime din bolnavii de cancer fac această boală din cauza unui stil de viaţă şi a unei alimentaţii greşite. În stilul de viaţă domeniul cel mai important îl reprezentă alimentaţia”, a mai spus Pavel Chirilă.

Citiți și:

Dr. Pavel Chirilă: «Cei care ţin post fac mult mai rar cancer, aşa că este bine să postiţi periodic»

Chiar dacă s-a descoperit că uleiul de cocos este puternic antitumoral, autorităţile nu se grăbesc să susţină continuarea cercetărilor

 

yogaesoteric
10 ianuarie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More