Profesor Augusto Sinagra, Apel către ofițerii, subofițerii și soldații Italiei. Apelul este valabil pentru întreaga UE

Către ofițerii, subofițerii și soldații Italiei

Guvernul Republicii este condiționat de puteri politice, economice și militare străine. Din păcate, aceasta se petrece de mult timp. Acum, o astfel de interferență și condiționare ilicită a voinței suverane a poporului a devenit extrem de explicită și amenințătoare.

Augusto Sinagra

Se susține că guvernul Republicii Italiene nu poate fi decât cel care se bucură de susținere de la Bruxelles și/sau Washington, iar acest aspect este acum spus în mod explicit de către președintele SUA și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Niciun tratat internațional nu obligă Italia să se supună dispozițiilor străine de această natură și cu acest scop. Cu toate acestea, guvernul, care este o instituție a Republicii Italiene, nu este liber.

Articolul 89 din Decretul legislativ nr. 66 din 15 martie 2010 indică drept prioritare, printre „sarcinile forțelor armate”, „apărarea statului” și „apărarea libertăților instituționale”.

Având în vedere cele de mai sus, solicit ofițerilor, subofițerilor și soldaților din Italia să ia măsurile corespunzătoare în conformitate cu dispoziția legală menționată anterior.

Doar dacă nu cumva, prin inacțiunea lor, intenționează să nu-și îndeplinească atribuțiile ce le revin și să contrazică jurământul de loialitate și de apărare a instituțiilor democratice depus față de Republică.

Augusto Sinagra – Profesor de drept comunitar european la Facultatea de Științe Politice, Universitatea „La Sapienza” din Roma. Avocat în fața magistraturilor superioare, în Italia și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, la Strasbourg

Citiți și:
Statutul de colonie pe înțelesul tuturor
Gheorghe Piperea, despre România: «O colonie ținută în frâu de vătafi semianalfabeți»

 

yogaesoteric
7 noiembrie 2022

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More