Profesorul Astărăstoae a pus tunurile pe falsurile guvernului: M-am enervat că acel Grup de lucru ne livrează niște minciuni pe post de adevăr

Testele PCR nu sunt fidele și nu sunt pentru boala aceasta, au marjă de eroare 30%

Profesorul dr. Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor din România, a declarat la Marius Tucă Show, că s-a săturat de impunerea de restricții în baza unor minciuni vehiculate la nivel înalt, pe plan intern și extern. Specialistul a enumerat cele trei minciuni fundamentale care se află la baza relei gestionări a epidemiei de coronavirus în România: carantina și izolarea; bariera de 3 infectați la mia de locuitori; eficiența testelor PCR.

„Nu suport minciuna. Iar dacă nu suport minciuna, se cuvine să reacționez. În al doilea rând, n-am obosit, ci am devenit mai nervos. L-am văzut înainte la dumneavoastră pe părintele Necula și am zis: «Dacă aș avea și eu calmul său!». Dar am devenit nervos pentru că m-am săturat să-mi dea lecții cei care n-au diplomă de Bacalaureat, n-au diplomă de licență sau au făcut facultatea de medicină în 9 ani sau au operat hernii la Huși. 

Dacă e să spunem o abordare eficientă, era necesar să aibă un grup de lucru care, tot timpul, să urmărească ce s-a constatat în știință cu privire la această epidemie. Era util în acel grup de lucru să ia Pub Med-ul, care este una din bazele de articole științifice cea mai bună din lume, să vadă ce s-a scris în cele 30-40 de mii de articole științifice despre Covid, să vadă ce s-a scris în cele 3.600 de articole despre Covid la copii și după aceea să vină cu astfel de propuneri!

Ne livrează niște minciuni pe post de adevăr

M-am enervat din cauză că ni se dau aceste minciuni și ni se spun ca și cum ar fi un adevăr, ca și cum ce au spus ei este Biblia, când ei nu reușesc nici măcar să calculeze care este frecvența reală, incidența într-o localitate și apar 3 cifre diferite. Atunci de ce să-i cred pe ei și argumentele pe care le aduc? Atunci, dacă ne raportăm strict la acest pelerinaj [la moaştele Sfintei Parascheva – n.n], argumentul care s-a adus a fost legat nu de faptul că se adună o masă mare de oameni la acest pelerinaj, pentru că știau că nu ține, fiindcă întotdeauna pelerinajul a fost bine organizat, adică se luaseră măsuri, oamenii rămâneau la 1,5 metri, eu m-am aşezat la 2 metri de cel din dreapta mea și de cel din stânga mea, aveau măști (deși asta cu măștile, m-am săturat, „Sfânta mască!”, dar uite, când este lege, o respectăm). Au venit cu argumentul că pelerinii rămân mult în autocar și se vor îmbolnăvi. Pe ce se bazează? Atunci ar fi indicat să întrerupi toată circulația autocarelor, dacă oamenii se îmbolnăvesc și dacă așa au grijă de noi! Iar eu nu cred că o fac din dragoste pentru noi, eu cunosc oamenii, îi cunosc pe cei de acolo, dacă ar fi avut sentimente de compasiune, nu ar fi procedat cum procedează acuma, să inducă frica și panica în oameni!

Frica te îmbolnăvește. Frica îți scade imunitatea. Curajul, speranța crește imunitatea. Și pentru cei ce n-au credință le aduc un argument: efectul Placebo, prin care nu îi dai pacientului nimica și omul, fiindcă are încredere, se vindecă. Sau, din contră, moartea din cauză psihică: ai încălcat un tabu, ai frică, poți să mori și la necropsie nu găsești niciun semn morfologic. Pentru că prin descărcările de noradrenalină apar tulburări funcționale și se poate ajunge la moarte. În loc să încurajezi, tu deprimi populația, încât în momentul de față toată populația este nevrotică. Inclusiv eu am ajuns la nevroză pentru că m-am săturat!

Un scurt inventar al minciunilor oficialilor

În primul rând, nimeni nu a spus care este rolul carantinei și cât poate să dureze ea. Carantina nu oprește o epidemie. Carantina nu vindecă. Carantina și izolarea nu au aceste roluri. Carantina se introduce pe un termen scurt, în așa fel încât autoritățile să facă planurile strategice pandemice și postpandemice și să controleze această pandemie. Oricum, în momentul în care iei o asemenea decizie este util să faci o evaluare cost-eficiență și să vezi care sunt repercusiunile pentru alte domenii, pentru viața psihică, pentru viața socială, pentru viața economică, pentru viața culturală, pentru viața religioasă. Pentru că, în definiția OMS, «sănătatea înseamnă stare de bunăstare fizică, psihică, economică, socială, culturală și religioasă». N-am dat eu definiția, deci nu mă poate acuza nimeni! În aceste condiții, a spune că prin carantină oprești circulația virusului este o minciună sau este jumătate de adevăr, care tot minciună se cheamă. Că n-au spus că opresc, au spus: este necesar să punem carantina.

A doua mare minciună, că trei infectări la mie este o barieră. Atenție: așa s-a pus pentru toate bolile, or aici iarăși este o mare greșeală, pentru că bolile pot să aibă gravitate diferită, în special bolile emergente din mediul animal, cum este acest SARS-CoV-2. La aceste boli există o relație directă între contagiozitate și gravitate. Cu cât boala este mai puțin contagioasă, cu atât este mai gravă. De aceea, gripa aviară nu a ajuns la om, pentru că cei câțiva care s-au infectat au murit și n-au putut s-o transmită mai departe. Și, atunci, întrebarea: pui trei la mie pentru orice boală infecțioasă? Păi dacă vine Ebola, cu 3 la mie mor nu știu câți! La Ebola este important să introduci izolarea când ai 0,1 la mie, pentru că este foarte gravă! La SARS mortalitatea este de 1%, la MERS mortalitatea este de 32%. În condițiile acestea, pragul acesta este necesar să fie variabil. Și este cazul să se explice populației, pentru că nu sunt acolo zeii și noi suntem pigmeii.

Altceva: prognozele toate s-au făcut după ureche. Și, atunci, nimeni nu vrea să recunoască aici, dar în străinătate toți au început să recunoască – mă refer la oameni care au conștiință – că, de fapt, această boală Covid este mai puțin gravă decât se știa la început. Această boală Covid, în acest moment, are 1% cazuri grave sau critice. 1%! Restul sunt fie asimptomatici, fie persoane care au forme ușoare sau medii. 

De fapt, singurul aspect după care ne putem ghida, în care nu poate să mintă nimeni – că nu numai la noi se minte – este mortalitatea generală. Te uiți la mortalitatea generală dacă a crescut sau nu. Și nu pe un singur an, pe 2019 să luăm, ci să luăm pe 5 ani de zile. Și atunci vedem că, de exemplu, în România mortalitatea generală a crescut cu 0,6%. Deci sunt sub 1% cazurile grave. Dacă luăm însă pe 5 ani, media mortalității se menține constantă. În Germania, de exemplu, nu a crescut deloc. În Austria nu a crescut. A crescut în Franța, a crescut în Italia și a crescut în Statele Unite în 3 state, pentru că, în rest, mortalitatea generală în Statele Unite a rămas aceeași care a fost în ultimii 5 ani.

Iar ultima chestiune, care este cea mai gravă, este faptul că nimeni nu spune că aceste teste PCR nu sunt teste fidele și nu sunt teste pentru boala aceasta. Aceste teste în România au o marjă de 30%. Unii cercetători din SUA spun că au o marjă de eroare de 80%. Cea mai mare greșeală! Și de aceea tot apar la televizor și spun că spitalele sunt sufocate, medicii nu mai pot, secțiile de terapie intensivă sunt suprasolicitate etc. Nicăieri în țările care au un sistem de sănătate cât de cât pus la punct nu s-au împărțit spitalele în spitale Covid, suport Covid și non-Covid. Toate spitalele au avut o linie Covid și o linie non-Covid”, a declarat, pe 14 octombrie, prof. dr. Vasile Astărăstoae, la Marius Tucă Show. 

Citiţi şi:

Vasile Astărăstoae: tirania cifrelor, apel la rațiune!

România, avangarda dictaturii pseudo-sănătății mondiale

Cât de periculos este Covid? «Este lipsit de sens să comparăm Covid cu alte pandemii majore, cum ar fi pandemia din 1918»yogaesoteric

19 noiembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More