Profesorul Vladimir Beliș: De unde știm numărul real al deceselor provocate de COVID-19, dacă nu se fac autopsii?

 

Profesorul dr. Vladimir Beliș, fostul director al Institutului Național de Medicină Legală, spune că autopsiile în cazul pacienților cu COVID-19 sunt deosebit de importante pentru aflarea numărului real al deceselor.

Șeful medico-legiștilor din Bulgaria a făcut, într-un interviu, niște declarații surprinzătoare. „Nu a murit nimeni de coronavirus. Au murit oameni CU coronavirus, dar NU DIN CAUZA infecției de coronavirus. Nu e vorba nici de pandemii, nici de epidemii. Asta au spus colegii noștri din Spania, Italia, Germania, Elveția și Franța. E o transmitere absolut manipulativă a informației, nimic comun cu realitatea”, a spus el.

Autopsia este necesară pentru aflarea numărului real de decese

La rândul său, medicul Vladimir Beliș spune că autopsia este necesară din două motive: pentru aflarea numărului real al deceselor provocate de coronavirus și pentru a putea stabili tratamentul potrivit.

„Plecând de la ideea că există cazuri asimptomatice – deci omul are testul pozitiv, e infectat, dar nu are niciun semn – plecând de la acest fapt, eu pun sub semnul întrebării categorisirea ca fiind decese cauzate de coronavirus pentru toţi cei care sunt testați pozitiv. Este o logică elementară, dacă sunt cazuri asimptomatice. Există și alte cauze de moarte. Iar acest aspect pune sub semnul întrebării dacă raportarea numărului total de decese prin COVID-19 este cel real.

Autopsia este necesară pentru că din mențiunea legală, autopsia se face pentru stabilirea cauzei morții. Deci dacă plecăm de la ideea că nu toți cei care sunt etichetați că mor de COVID-19 chiar mor de COVID-19, atunci este necesar să facem o autopsie ca să vedem de ce a murit. Chiar dacă a fost infectat cu coronavirus, poate a murit din cauza unui infarct miocardic. Deslușirea cauzei morții prin calea autopsiei – primul obiectiv.

Al doilea motiv pentru care este necesar să fie făcută autopsia: în orice afecțiune nouă care nu e suficient de bine studiată, nici din punct de vedere clinic, nici din punct de vedere morfo-patologic, este necesară autopsia. Este necesară pentru a lămuri care sunt leziunile organice specifice determinate de această nouă maladie. De ce? Pentru că stabilind ce organe sunt afectate, putem aplica și tratamentul. Nu poți să dai un tratament dacă nu știi ce organ e vizat de boala respectivă. Și cum să afli dacă nu faci autopsie? Pentru mine este un mare semn de întrebare”, a declarat Beliș.

Citiţi şi:

Cum se manipulează certificatele de deces Covid-19

Miracolul zilelor noastre: Este suficient să dorească ceva cei aflaţi la butoane, şi aşa va fi! Noi, restul, nu contăm

 

yogaesoteric
12 octombrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More