Profeţia cutremurătoare – ce se adevereşte – a unui pustnic de la muntele Athos: nu vom mai fi în stare să deosebim o femeie de un bărbat

 
 

O profeție recunoscută ca fiind a Sfântului Nil, un ascet de la Muntele Athos care a trăit cu 600 de ani în urmă, vorbeşte despre venirea lui Antihrist şi despre oamenii care vor trăi în vremurile de pe urmă.

Sfântul Nil Izvorâtorul de Mir (sau Sfântul Nil Athonitul) este prăznuit pe 12 noiembrie. Acesta a fost unul dintre marii asceţi ai lumii, asemenea marilor sfinţi pustnici şi făcători de minuni din primele veacuri creştine. Chilia unde a viețuit Sfântul Nil Izvorâtorul de Mir se găseşte pe versantul de răsărit al Athosului, fiind unul din cele mai aspre locuri de nevoință de la Sfântul Munte. Privită de pe mare, această chilie seamănă cu un „cuib de vulturi“.

Cuviosul Nil era de origine din localitatea Sfântul Petru Kynuria, situată în Peloponez. Şi-a început viaţa monahală la Mânăstirea Maica Domnului din Malevi, unde s-a călugărit sub oblăduirea unchiului său, Ieromonahul Macarie, iar din Nicolae a fost numit Nil, spre cinstirea Sfântului Nil Sinaitul.

Chilia Sfântului Nil Izvorâtorul de Mir

Din cauza numeroşilor vizitatori şi a lipsei de linişte necesară monahismului, a plecat de acolo împreuna cu unchiul său, ducându-se la Sfântul Munte. S-au stabilit în partea de miazăzi a Athosului, aproape de Karavostasi, într-un un loc muntos şi pustiu ce se numea „Pietrele Sfinte“, unde se afla o chilie sfințită cu hramul „Întâmpinării Domnului“. Acolo se îndeletniceau cu pictatul icoanelor, în schimbul cărora dobândeau cele necesare traiului.

După adormirea Ieromonahului Macarie, pentru a trăi în linişte şi singurătate, Cuviosul Nil s-a retras mai jos de chilia „Întâmpinarea Domnului“, într-o peşteră ascunsă, unde şi-a petrecut tot restul vieţii în post şi în priveghere, rugându-se neîncetat şi nevoindu-se pentru curățirea sufletului. Cele necesare traiului îi erau aduse de un călugăr de încredere.

A trecut la cele veșnice în anul 1651, în chiliuța pe care și-o făcuse în peşteră. Pentru curăția sufletului şi a trupului său, a fost binecuvântat de Dumnezeu cu darul de a avea moaște izvorâtoare de mir.

Se spune că după adormirea lui a izvorât atât de mult mir din moaştele sale, că ajungea până în mare. Această minune nemaivăzută a adus în acel loc oameni greu bolnavi de pretutindeni. După un timp, corăbierii care treceau au început să adune şi să vândă mirul pentru bani. Din acel moment, moaștele cuviosului au încetat să mai izvorască mir.

Iată ce notau cândva ucenicii lui: „A zis Cuviosul Părintele nostru Nil: Părinţii cei mai dinainte ziceau rugăciunea întreagă şi desăvârşit: «Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu, pentru Născătoarea de Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul». Iar cei de după dânșii au lăsat pe Născătoarea de Dumnezeu şi zic: «Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă!». Iar cei de pe urma lor au lăsat pe Fiul lui Dumnezeu şi zic: «Doamne Iisuse Hristoase, miluieşte-mă». Iar monahii vremii de acum au lăsat Doamne şi se nevoiesc numai pentru aur, şi zic: «Iisuse, miluieşte-mă». Iar cei mai de pe urmă or să lase şi pe Iisus şi or să zică numai «miluieşte-mă», neştiind cum să se mai poarte şi nici nu or să cunoască cine să-i miluiască.“

Dar cea mai vestită este profeţia Sfântului Nil referitoare la „vremurile cele de pe urmă“. Făcută pe vremea când progresele tehnologice moderne nu dădeau nicidecum semne că ar avansa în direcţia a ceea ce putem constata în prezent, venită de la un om pur, a cărui viaţă a fost consacrată spiritualităţii şi care a trăit în mijlocul Naturii, rugându-se lui Dumnezeu, această profeție cutremurătoare reprezintă un semnal de alarmă important cu privire la starea actuală a omenirii.

„Cam din jurul anului 1900 lumea va începe să fie de nerecunoscut. Când se va apropia venirea lui Antihrist, mintea omului va fi în întuneric, mai ales din cauza patimilor trupeşti, şi atât necuviința, cât şi nelegiuirea vor creşte foarte mult. Atunci nu vom mai recunoaşte lumea. Înfăţişarea oamenilor se va schimba mult şi nu vei fi în stare să deosebești o femeie de un bărbat, din cauza modului rușinos de a se îmbrăca şi din cauza părului. Oamenii vor fi înșelați de Antihrist şi mulţi dintre ei vor fi cu mult mai răi decât animalele sălbatice. Părinţii şi bătrânii nu vor mai fi respectați, iar dragostea va dispărea, fiind înlocuită doar de sex. Conducătorii creştinilor, arhiereii şi preoţii, vor fi oameni trufaşi, cu totul necunoscători a ceea ce este bine şi ce este rău, şi astfel toată Tradiţia Bisericii şi a creştinilor se va schimba în rău.

Printre oameni nu va mai fi evlavie, ci va predomina imoralitatea. Minciunile şi pofta de bani vor creşte pentru cei mai mulţi, precum şi supărarea și bolile la cei ce adună bogăţie. Prostituția, perversitățile, adulterul, păcatele homosexuale, hoțiile şi crimele vor ajunge la cel mai înalt nivel. Omul va fi lipsit de harul lui Dumnezeu primit la Botez şi-şi va pierde complet mustrarea de conştiinţă.

Nu vor mai fi conducători evlavioși ai Bisericii şi cât de trist va fi totul pentru creştinii care vor trăi în acel timp, căci ei înșiși vor pierde credinţa în Dumnezeu complet, pentru că nu va mai fi nimeni care să-i îndrume. Atunci unii dintre ei vor pleca din lume spre locurile sfinte, ca să caute mângâiere duhovnicească pentru durerile lor, şi peste tot vor fi numai greutăţi şi neplăceri.

Şi toate acestea se vor petrece pentru că Antihrist va controla întreaga lume, dând felurite semne false ca să-i înşele pe toţi. Satana va da o anume inteligență pervertită mai ales pentru invenţia lucrurilor, încât oamenii vor fi capabili să vorbească unul cu altul de la un capăt al lumii la celălalt. De asemenea, oamenii vor zbura întocmai ca păsările prin aer şi vor călători pe sub apă ca peştii“, se arată în înfricoșătoarea profeție.

În vremurile noastre, iată că un alt monah al Athosului „bate toaca“ pentru „babele surde“ ale epocii moderne: Părintele Iosif Vatopedinul vorbeşte într-o lucrare a sa despre cum lucrează diavolul împotriva oamenilor şi despre ce ne aşteaptă pe viitor:
„Toate sunt acum într-o stare de stricăciune – stare care în momentul de faţă este comună pentru lumea întreagă. Şi ca urmare a acestei stări de fapt va începe mânia lui Dumnezeu. Am atins limita! Mânia lui Dumnezeu va face astfel încât toţi duşmanii secreţi care au condus la această stare să se autodistrugă.

Mai ales de aceea este trimisă mânia lui Dumnezeu peste noi: pentru a-i distruge, într-un fel sau altul. Dar acest fapt nu trebuie deloc să ne înspăimânte, pentru că trebuie să avem mereu nădejde în Dumnezeu“, spune părintele.

„Pentru că mii şi milioane de martiri, inclusiv Noii Martiri, au suferit exact în acelaşi mod, trebuie să fim pregătiţi pentru aceasta şi să nu ne înspăimântăm. Trebuie să avem răbdare, rugăciune şi speranță în Pronia divină şi să nu ne lăsăm niciodată duși în ispită din partea noastră“, mai spune părintele…

Articol preluat din Programul Taberei spirituale yoghine de vacanță Costinești 2016, vol. 2, publicat la Editura Shambala, tipărit de Ganesha Publishing House.

Citiți și:
Peter Deunov – Profeţii despre vremurile pe care le trăim
Cinci profeţii semnificative ale Părintelui Arsenie Boca despre România
Unele profeţii ale clarvăzătorului sârb Mitar Tarabih care se referă la România şi chiar la şcoala noastră spirituală de yoga
 

 

yogaesoteric
19 septembrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More