Profeția Sfântului Paisie Aghioritul din anii 1991-1992: Din Siria va începe al Treilea Război Mondial

Turcia va fi căsăpită de ruși și sfâșiată. Marile orașe vor deveni ruine. Cei care vor participa la acest război se vor pierde

Evenimentele de pe frontul sirian, dar mai ales escaladarea ostilităților, i-au făcut pe mulți să ia în calcul izbucnirea unui nou război mondial. Această posibilitate nu mai părea de domeniul fantasticului în urmă cu un an, ținând cont de faptul că însuși premierul Rusiei, Dmitri Medvedev a evocat-o în contextul invaziei Siriei de către trupe saudite și turcești.

Apropierea unui nou război mondial a fost însă prevăzută cu ani înainte de izbucnirea conflictului din Siria. În lumea ortodoxă este binecunoscut avertismentul Sfântului Părinte Paisie Aghioritul. Acesta ar fi spus înainte de trecerea la Domnul: „Când va începe din Siria … se va generaliza. Din Siria va începe al Treilea Război Mondial! Rugați-vă neîncetat!”.

Ulterior, această profeție a fost făcută și de Episcopului grec Antonie, Mitropolit de Sisaniou și Siatistis. Aflat în spital, după ultima operație suferită, Episcopul Antonie ar fi spus: „Atunci când va începe răul din Siria, să începeți să vă rugați!”. Mărturia a venit din partea unui ucenic al său.

Interesant este că aceste cuvinte au fost postate pe un blog grecesc pe 11 august 2011, când încă în Siria nu izbucnise războiul, ci țara era marcată de proteste și de acțiunile de reprimare ale regimului. Abia în iulie 2012, ONU a decretat că Siria este în stare de război civil. Autoritățile siriene susțin însă că este vorba de un război antiterorist.

Revenind la Sf. Paisie, acesta a mai oferit profeții pe subiectul războaielor, iar cuvintele sale s-au adeverit de fiecare dată.

În volumul Cuviosul Paisie Aghioritul. Mărturii ale închinătorilor există mai multe declarații privind profeții făcute de Sf. Paisie care se leagă de izbucnirea unui conflict mondial care ar putea începe din Siria.

Astfel, Karafeizis Vasile, ofițer în rezervă al Armatei Greciei susține în respectivul volum că: „Starețul mi-a explicat în continuare că diavolul urmărește distrugerea omului, însă Dumnezeu nu îngăduie să se facă aceasta. Dar ce face El? Îngăduie diavolului să facă rău până la un punct, dar numai atunci când din acest rău va ieși un bine. Apoi a spus că ceea ce a pățit Irakul, va păți și Turcia de la o putere aliată și mai ales de la americani. Își va pierde chiar și prietenii cei mai buni, pe germani. De asemenea, a spus că in Italia va apărea un nou Mussolini, în Germania un nou Hitler, iar Comunitatea Europeană se va dizolva”. Toate acestea au fost afirmate de sfântul Paisie în 1992!

Un alt ofițer în rezervă, generalul Alexandru Iconomu, relatează că starețul i-a spus în 1994: „Tu nu trebuie să te mâhnești și să te temi de Turcia, căci ea se va destrăma. O vor destrăma chiar aliații ei. În Bosnia se va forma un stat musulman (în acea vreme nu exista acest stat). Dar acest fapt se va întoarce împotriva lor, a musulmanilor, deoarece în acest fel se va crea mai târziu și statul Kurd în inima ei (a Turciei)”.

Dar cea mai interesantă mărturie despre prorocirea Sf. Paisie vine din partea lui Vasilis Stavros, fost ofițer de poliție și teolog. Conform acestuia, încă din 1991 părintele Paisie i-a spus despre soarta Turciei și a Instanbulului (fostul Constantinopol): „Turcia se va dezmembra. Această dezmembrare, nouă, grecilor, ne va fi de folos. Atunci ținuturile noastre vor fi eliberate. La fel și Constantinopolul, va fi eliberat și va redeveni oraș grecesc. Biserica Sfânta Sofia se va deschide și se va sluji din nou in ea”.

Tot în 1991, profesorul de educație fizică Anestis Mavrokefalos spunea că Sf. Paisie l-a avertizat despre războiul care urmează și care va opune Rusia și Turcia. „Ascultă, după provocarea turcilor, ruşii vor coborî în strâmtori, dar nu ca să ne ajute pe noi. Ei vor avea alte interese. Însă, fără să vrea, ne vor ajuta pe noi. Atunci turcii, ca să apere strâmtorile, care au importanţă strategică, vor concentra acolo şi alte forţe. Pentru aceasta vor retrage trupele din teritoriile ocupate. Atunci, celelalte ţări ale Europei, Anglia, Franţa, Italia şi încă cinci-şase state ale Uniunii Europene vor vedea că Rusia va ocupa teritorii şi îşi vor spune: «Nu mergem şi noi acolo ca să luăm nişte teritorii?» Toţi însă vor dori «partea leului». Şi astfel, vor intra şi europenii în război.

Trupele greceşti vor păzi
doar graniţele. Faptul că ele nu vor lua parte la acest război va fi pentru noi o mare binecuvântare a lui Dumnezeu. Căci cei care vor participa la război se vor pierde…Atunci, fiindcă grecii se vor înfricoşa, mulţi se vor întoarce la Biserică, la Dumnezeu şi se vor pocăi. Şi, pentru că va exista pocăinţa, grecii nu vor păţi nimic rău. Dumnezeu se va milostivi de Grecia, deoarece lumea se va întoarce către Biserică, către monahism şi vor începe să se roage. Mulţi turci se vor boteza creştini”.

Ultima mărturie consemnată în carte datează tot din 1991. Asemănările cu ceea ce se petrece 25 de ani mai târziu sunt teribile. Relatarea aparține unui monah de la Muntele Athos, care a stat de vorbă cu Sf. Paisie, şi povesteşte că acesta i-a zis: „Turcii ne vor lovi, dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp după atacul turcilor şi rușii îi vor lovi pe turci şi îi vor căsăpi.

Aşa cum rupi o coală de hârtie, tot aşa va fi sfâşiată Turcia. O treime din turci vor fi ucişi, o treime se vor încreştina, şi o treime va merge în adâncurile Asiei. Folosirea apelor Eufratului de către turci pentru irigaţii va fi o preînştiinţare că a început pregătirea marelui război care va urma.

După destrămarea Turciei, Rusia, va continua războiul până va ajunge în Golful Persic şi îşi va opri trupele lângă Ierusalim.
Atunci puterile occidentale îi vor soma pe ruşi şi le vor da 6 luni. Rusia însă nu-şi va retrage trupele şi atunci puterile occidentale vor începe să aducă trupe pentru a-i ataca pe ruşi.

Războiul care va izbucni va fi mondial şi în cele din urmă vor pierde ruşii.
Se va vărsa mult sânge. Marile oraşe vor deveni ruine. Dar noi, grecii, nu vom participa la acest război. Toţi cei din jurul nostru se vor sfâşia unii pe alţii, însă noi vom sta de-o parte.”

Sfântul Paisie Aghioritul a fost unul dintre cei mai iubiți și apreciați preoți de la Muntele Athos. Era vizitat anual de mii de persoane din toată lumea. A murit în 1994 și a fost canonizat în 2015.

Citiţi şi:

Faimoasa clarvăzătoare Baba Vanga: Profeții uluitoare despre izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial 

Profeţia cutremurătoare – ce se adevereşte – a unui pustnic de la muntele Athos: nu vom mai fi în stare să deosebim o femeie de un bărbat 

 

yogaesoteric 
4 martie 2017
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More