Profeții neștiute. Expertul apocaliptic Octavian Jurma a revenit cu dezvăluiri despre pandemie și a anunțat că varianta de covid care devastează China va sosi și la noi

„Să purtăm masca din respect pentru viața și sănătatea celor din jurul nostru”, spune el

Vedeta vaccinismului televizat, Octavian Jurma, care a recunoscut că nu este epidemiolog și nici expert în sănătate publică și nu are nici măcar specializare medicală formală sau vreun titlu academic sau administrativ în România (dovada mai jos), susține că anul 2023 debutează cu o mulțime de incertitudini pe frontul pandemic, iar puținele certitudini pe care le avem nu sunt deloc încurajatoare, potrivit România TV.

Iată ce a transmis presupusul cercetător, Octavian Jurma, pe Facebook:

„Este anul 2023 anul endemiei sau al sindemiei? Vom afla răspunsul doar în 2024. Până atunci putem doar anticipa.

Anul 2023 debutează cu o mulţime de incertitudini pe frontul pandemic, iar puţinele certitudini pe care le avem nu sunt încurajatoare.

Ştim cu certitudine că omenirea [cu câteva excepţii minore] nu va face nimic să limiteze evoluţia pandemiei în 2023. Ştim, de asemenea, cu certitudine că pandemia va face totul pentru a continua să ne infecteze în 2023 şi va accelera atât producţia de variante, cât şi asocierea cu alţi viruşi.

Nu ştim ce va rezulta din această combinaţie de factori, chiar dacă există opinii ferme atât în tabăra pesimiştilor cât şi a optimiştilor, să nu mai vorbim de tabăra negaționiștilor sau a alarmiştilor.

Oricât am fi de optimişti însă, nu putem nega că epidemia abia acum începe în China. Sunt 1,500 de milioane de oameni care în cel mai optimist scenariu vor repeta istoria occidentului din ultimii 3 ani.

Aceasta însemnă că variantele de import occidental care devastează acum China vor suferi mutaţii şi recombinări în următorii 2 ani şi vor fi exportate înapoi în occident.

Tot ce am reuşit în 2022 este să mai adăugăm încă 1,5 miliarde de oameni la bazinul uman disponibil pentru infectare. Noul coronavirus are acum acces nestingherit la 100% din populaţia lumii.

Consecinţa cea mai probabilă a acestei schimbări globale de paradigmă în politica de sănătatea publică este accea ca pandemia să devină sindemie.

Sindemia este un fenomen complex de sinergie nefastă, în care epidemii simultane şi factori de mediu, economici, sociali sau politici interacţionează sinergic pentru a produce efecte funeste totale mai mari decât suma elementelor distincte.

Sindemia începe să fie deja evidentă în Marea Britanie, una din ţările cele mai puternic lovite de valul iniţial de covid-19, a cărui sistem medical a fost grav afectat de valurile repetate de covid-19. Se estimează că până la 500 de decese pe săptămână sunt cauzate acum doar de colapsul sistemului medical sub presiunea valului de infecţii respiratorii.

Tot în Marea Britanie, numărul de decese în exces din ultimele săptămâni este la cel mai ridicat nivel din ultimii 2 ani de pandemie.

Octavian Jurma

Sunt şi alte ţări (ex: Franţa şi Germania), care au o creştere similară a numărului de decese în exces.

Particularitatea acestui val sindemic este că majoritatea deceselor nu mai sunt produse în mod direct de covid-19, ci de alte viroze şi infecţii cu bacterii sau fungi.

Ce înseamnă sindemia pentru România? Pentru noi sindemia este relativ normală încă din 2021 şi se traduce prin confuzie, haos şi un exces imens de mortalitate prevenibilă pe fondul unei indiferențe generale faţă de suferinţa altora.

Evident, toate aceste consecinţe alte sindemiei vor fi permanent negate atât de politicieni, cât şi de negaționiști, deci sindemia se va petrece doar în alte ţări şi probabil va fi pusă tot pe seama vaccinării.

Dacă îţi pasă totuşi de sănătatea ta poţi, face 2 gesturi importante care îţi vor scădea mult riscul personal în sindemie:

  1. Evită infectarea: prin măsuri non-farmaceutice (masca FFP2, distanţare, aerisire, igienă etc.)
  2. Evită spitalizarea: prin măsuri farmaceutice (vaccinare, antivirale etc.)

Dacă te crezi invulnerabil dar accepţi că există oameni vulnerabili în jurul tău, atunci vei adopta şi tu această strategie «vaccinare plus».

Putem purta masca şi din respect pentru viaţă şi sănătatea celor din jurul nostru, nu doar din respect faţă de viaţa şi sănătatea proprie.

Recomandările Ministerului Sănătăţii pentru a trece prin valul care a început deja în decembrie sunt bune şi ar fi eficiente dacă ar fi respectate. Ministrul Sănătăţii ne asigură că românii respectă mai bine recomandările decât obligaţiile. Să sperăm că are dreptate, altfel o să avem o mulţime de tragedii care ar putea fi evitate în spitale dacă epidemia era declarată epidemie.

Din păcate, încă nu avem o campanie de vaccinare activă în România şi suntem în continuare singura ţară din Europa fără antiviralul Paxlovid. Acestea sunt responsabilitatea exclusivă a guvernului, din moment ce Paxlovid şi vaccinul anti-covid nu sunt disponibile comercial.

Ar fi bine să avem şi izolarea bolnavilor în perioada infecţioasă dar asta e deja o restricţie legală şi nu ne permitem să mai combatem răspândirea bolilor pentru că «provoacă discuţii».

Sunt şi eu curios câţi români se vor izola sau îşi vor izola copiii (sau măcar vor purta masca) în perioada infecțioasă din respect pentru comunitate…….”

Citiți și:
Psihoza covid-19: Cum poți înnebuni o planetă întreagă
Covid-19: Cea mai mare operațiune de dezinformare din istoria modernă a lumii

 

yogaesoteric
22 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More