Progresiştii încalcă din nou Constituţia. Primul protest împotriva legii Big Brother a dosarului medical electronic

Pacienţii cronici solicită retragerea obligativităţii dosarului electronic de sănătate


ATENȚIE! Dosarul medical electronic este făcut gratuit, împotriva Constituției, pentru asiguratorii privați internaționali, în beneficiul cărora se va privatiza sistemul de sănătate, mai exact cele 7,5 miliarde de euro strânse anual de la români pentru asigurările de sănătate vor intra în buzunarele lor.

Începând din 12 noiembrie 2016, toţi furnizorii de servicii medicale: laboratoare, medici de familie, spitale publice, dar şi spitalele și medicii privați, sunt obligați prin lege să folosească dosarul electronic de sănătate. Acesta va conține toate informațiile despre starea de sănătate a pacientului, și va fi completat fără acordul acestuia:
– alergii;
– proteze;
– alte dispozitive medicale grefate sau folosite de pacient;
– transplanturi, dacă este cazul;
– boli transmisibile;
– operații și intervenţii suferite de-a lungul timpului;
– rezultatele analizelor;
– vaccinurile făcute;
– bolile ereditare din familie.

Toate acesta vor reprezenta un întreg istoric medical al pacientului, pentru ca sistemul progresist să știe tot despre starea dvs. de sănătate.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor, filiala Iaşi, spun răspicat că problema principală referitoare la introducerea acestui dosar ca obligatoriu este cea de confidenţialitate.

Dr. Liviu Oprea, preşedintele Colegiului Medicilor, filiala Iaşi, afirmă: „Nu este reglementat nicăieri că un pacient poate să opteze sau nu să aibă dosarul public sau nu. Va sta pe un server la care vor putea avea acces şi alţi doctori, ceea ce este o problemă, ar trebui ca pacientul mai întâi să îşi dea acordul”.

De ce fac progresiștii din guvern aceasta? Simplu. Vor să privatizeze sănătatea și mai ales asigurările de sănătate către asiguratorii privați internaționali. Statul român va oferi gratis viitorilor asiguratori privaţi baza de date cu istoricul bolilor tuturor cetățenilor din România.

Observați cât de tăcute sunt ONG-urile lui Soros pe acest subiect – cele atât de gălăgioase când vine vorba de „încălcarea unor drepturi”.

Cu timpul, unii români vor fi „asigurați mai ieftin”, alții „mai scump”, fie „direct”, fie „indirect”, în funcție de istoricul bolilor lor si de costurile tratării acestor boli.

Asiguratorii străini privați vor avea grijă să limiteze „marja de cheltuieli cu românii bolnavi” ca să-și maximizeze profitul.

Baza de date cu bolnavii României și cardurile de sănătate au fost făcute gratis de statul român pentru ca asiguratorii străini privaţi să-și poată demara afacerile în România și să ia banii românilor pentru sănătate.

Pe de altă parte, pacienții cronici cer retragerea obligativității dosarului electronic de sănătate, întrucât contravine dreptului la confidențialitatea informațiilor și a datelor medicale personale.

„Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) din România a luat act cu îngrijorare despre faptul că toate informațiile pacienților cuprinse în dosarul electronic vor fi disponibile tuturor celor din sistemul sanitar, fără stabilirea unor niveluri de informare și fără acordul pacienților.

COPAC solicită imperativ Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să reglementeze dosarul electronic în așa fel încât informațiile să poată fi trecute în dosarul electronic și folosite doar cu acordul expres și scris al fiecărui pacient în parte.

COPAC solicită de asemenea eliminarea obligativității DES, întrucât contravine dreptului pacientului la confidențialitatea informațiilor și datelor medicale personale”, afirmă COPAC într-un comunicat remis presei.

În opinia reprezentanților COPAC, accesul „neîngrădit” la informații legate de starea de sănătate actuală sau trecută poate conduce la stigmatizare și discriminare, atât în zona serviciilor medicale, cât și în zona profesională sau socială.

„Constatăm cu uimire că a fost gândit un dosar electronic, în teorie pentru a ajuta medicii și pacienții, în realitate fără nicio consultare cu aceștia. Așa cum este gândit în acest moment, informațiile pot fi văzute de orice cadru medical dintr-un spital sau dintr-un cabinet în care pacientul merge, fără nicio limitare. De aici până la a ajunge informațiile la societățile de asigurări, care vor refuza să asigure pacienții cu riscuri, la angajatori sau făcute public este un singur pas, ușor de realizat”, se mai arată în comunicat.

Președintele COPAC, Radu Gănescu, a declarat că nimeni nu a solicitat părerea pacienților cronici și „nu s-a gândit” la confidențialitatea dintre medic și pacientul său.
„Dacă medicii sunt obligați să treacă aceste informații în dosarul electronic și ele pot fi văzute de toată lumea, nu mai putem vorbi despre o asemenea confidențialitate.
Solicităm retragerea proiectului realizat astfel fără nicio pregătire și cu o discriminare flagrantă a pacienților și realizarea împreună cu asociațiile de pacienți și cele profesionale a unui proiect care să apere confidențialitatea și demnitatea pacienților”, a afirmat Gănescu, citat în comunicatul de presă.

Iată deci o nouă încălcare a Constituției făcută de guvernul progresist Cioloș-Soros: devine obligatoriu ca dosarul electronic de sănătate să fie completat de medici, chiar și fără acordul pacienților!

Constituţia României, ARTICOLUL 26: Viaţa intimă, familială şi privată
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
(2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.

Articolul 26 (1) „Autorităţile publice respectă… viaţa intimă și privată”. Iată că prin înregistrarea fără acordul nostru a informațiilor intime și private cu privire la sănătatea noastră autoritățile încalcă dreptul la viață intimă și privată.

Articolul 26 (2) „Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi” – adică nimeni nu poate să înregistreze fără acordul ei informații intime cu privire la starea ei de sănătate. Starea de sănătate este cea mai intimă informație pe care autoritățile o pot obține despre o anumită persoană.


Citiţi şi:

Carduri, carduri, carduri…

Statisticile donatorilor de organe. Un caz tipic de manipulare care ar trebui să ne dea tuturor de gândit

 

yogaesoteric
14 ianuarie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More