Propunere de limitare a populaţiei Marii Britanii din motive de siguranţă naţională

de Mihai Vasilescu

În urma unor previziuni, care indică o posibilă creştere a populaţiei Marii Britanii de la 60 la 70 de milioane de locuitori în următorii 20 de ani, un think-tank a cerut guvernului britanic limitarea numărului de locuitori ai acestei ţări.

La începutul lui ianuarie 2009, „Optimum Population Trust” a înaintat guvernului britanic cererea de constituire a unei Comisii oficiale pentru a stabili o limită de populaţie adaptată condiţiilor de mediu din Marea Britanie.

Unii ar putea vedea în această propunere doar o îngrijorare faţă de numărul tot mai mare de imigranţi către Marea Britanie. De altfel, acesta este unul din argumentele utilizate de cei de la think-tank pentru a convinge guvernul de necesitatea acestei măsuri. Rămâne totuşi întrebarea: „Dacă aceasta este îngrijorarea lor principală,  de ce nu cer pur şi simplu o limitare a numărului de imigranţi, nu a populaţiei în ansamblu?”

Bizar este şi faptul că un alt argument adus este siguranţa naţională. „Marea Britanie”, arată cei de la Trust, „poate produce doar 30% din mâncarea, energia şi celelalte bunuri de care are nevoie şi va deveni din ce în ce mai vulnerabilă, întrucât fiecare ţară va tinde să îşi utilizeze resursele pentru ea.”

Corelat cu directiva primită de medicii britanici, de a sfătui cuplurile să se limiteze doar la doi copii, această nouă iniţiativă se evidenţiază a fi o parte din planul global de reducere a populaţiei Pământului.

Citiţi şi:

Culmea ecologiei ! Britanicilor li se recomandă să se limiteze la doi copii pentru a combate încălzirea globală

Problema suprapopulării – o problemă artificială


yogaesoteric
13 ianuarie 2009

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More