Prostia se adâncește și devine tehnologică: Mască ‘smart’ care se conectează la telefon

 

Pe măsură ce acoperirea feței devine regulă pe fondul pandemiei coronavirusului, firma japoneză Donut Robotics a dezvoltat o „mască inteligentă” conectată la internet, care poate transmite mesaje și traduce din japoneză în alte opt limbi.

Masca albă din plastic se potrivește peste măștile de față standard și se conectează prin Bluetooth la o aplicație de smartphone și tabletă care poate transcrie vorbirea în mesaje text, să efectueze apeluri sau să amplifice vocea purtătorului de mască.

„Am muncit din greu ani de zile pentru a dezvolta un robot și am folosit această tehnologie pentru a crea un produs care să răspundă modului în care coronavirusul a remodelat societatea”, a spus Taisuke Ono, directorul executiv al Donut Robotics.

Inginerii Donut Robotics au venit cu ideea pentru mască în timp ce au căutat un produs care să ajute compania să supraviețuiască pandemiei. Când coronavirusul a izbucnit, tocmai am încheiat un contract pentru furnizarea de ghizi robot și traducători către Aeroportul Haneda din Tokyo, un produs care se confruntă cu un viitor incert după prăbușirea călătoriilor aeriene.

Primele 5.000 de măști de la Donut Robotics vor fi expediate cumpărătorilor din Japonia începând din această lună. Ono caută să vândă și în China, Statele Unite și Europa. A fost un interes puternic, a spus el.

La aproximativ 40 de dolari pe mască, Donut Robotics vizează o piață de masă care nu exista până acum câteva luni. Un scop este generarea de venituri din serviciile abonaților oferite prin intermediul unei aplicații pe care utilizatorii o vor descărca.

Citiți și:

Există cipuri în măşti, dar cu ce scop? Explicaţiile «liniştitoare» sunt doar pentru cei daţi cu șmirghel pe creier

Și dacă măștile nu doar că nu ajută, dar chiar dăunează? Ce spun unele studii și unii medici despre purtarea măștilor pentru combaterea epidemiei

«Noul raport CIA: Cum va fi lumea în 2025?» – o carte scrisă după un raport CIA din 2005, în care se prefaţează epidemia de coronavirus din 2020!!!

 

yogaesoteric
15 septembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More