Protest de proporţii la Bucureşti împotriva fraudării alegerilor


9 decembrie 2004


„Miracolele apar atunci când crezi în ele” a fost sloganul mitingului anti-furt, un protest împotriva fraudării alegerilor din 28 noiembrie care s-a desfăşurat astăzi în Piaţa Universităţii. Acest miting care a reunit mai mult de 1000 de persoane a fost organizat de mai multe asociaţii independente: Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991, A.P.A.D.A.R. Romania, Asociaţia „Adevăr şi Dreptate, Grupul pentru Integrare Socială, Asociaţia „Pro Ajutor Social”, Uniunea Mondială a Românilor Liberi, Sindicatul Propact, Forumul Civic Românesc, Asociaţia Proprietarilor de Păduri din România şi Liga pentru Dreptate din România.


„Au trecut 15 ani de cand ai devenit tot mai sarac, umilit si ignorat. S-a schimbat ceva? Au furat tot ce se putea fura: bănci, fabrici şi mai nou…alegeri. Au corupt tot ce se putea corupe: oameni laşi, mediocri, funcţionari servili. Un singur lucru nu au reuşit să distrugă după micile lor ambiţii şi marile lor orgolii şi lacomii: ideea de conştiinţa naţională”, se arată în apelul protestatarilor, dat ieri publicităţii. Mitingul a fost animat şi însufleţit, sloganul cel mai des strigat de participanţi fiind: „Băsescu DA, Năstase PA!”. Foarte des s-a auzit şi o parodiere a lozincilor comuniste: „Stima noastră şi mândria, Năstase şi puşcăria!”. S-a cântat „România, trezeşte-te!”, cântecele îndrăgite din Piaţa Universităţii şi Ciuleandra.


După încheierea mitingului, la cortul electoral al Alianţei DA din Piaţa Universităţii, mai multe grupuri de oameni au dansat împreună cu trecătorii, ore în şir, cu multă însufleţire, Ciuleandra.


În mod surprinzător, deşi au fost peste 1000 de participanţi la acest protest de 3 ore împotriva fraudelor electorale, deşi acest subiect este foarte pertinent acum, înainte de turul 2 al alegerilor, nu a fost prezentă la faţa locului nici o echipă de televiziune! Jurnalele de ştiri au prezentat o mulţime de subiecte mai mult sau mai puţin banale, dar au ignorat cu desăvârşire acest eveniment semnificativ care reflectă îngrijorarea românilor pentru posibilele fraude în turul 2 al alegerilor prezidenţiale.


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More