Psiholog: «Dacă nu doriți să vă îmbolnăviți, nu vă panicați»

 

Situația privind răspândirea noului tip de virus COVID-19 generează panică în rândul societății. Psihologii din Republica Moldova au venit cu câteva recomandări importante.

Tulburarea generată de panică este una dintre formele anxietății clinice și se manifestă prin episoade frecvente de frică (anxietate, neliniște, agitație) foarte intense, care apar brusc și neașteptat. În cadrul emisiunii Sputnik Matinal, Cezara Dilevschi a remarcat că starea de panică sporește cortizolul – hormonul stresului, care la rândul său scade imunitatea și rezistența.

„Persoanele care suferă de o tulburare de anxietate sunt mai vulnerabile să dezvolte atacurile de panică. Totuși, dacă nu doriți să vă îmbolnăviți, nu vă panicați”, a subliniat ea.

De când a fost instituită starea de carantină, Cezara Dilevschi oferă consultații online. Potrivit ei, numărul solicitărilor este în creștere, iar în condițiile actuale oamenii solicită ajutorul psihologului pentru a înțelege cum să depășească această stare de criză.

„Temele abordate sunt: panica și anxietatea, frica de rutina zilnică, relațiile în cuplu și interacțiunea mamă-copil”, a spus psihologul.

În aceste condiții, psihologul le recomandă oamenilor să-și păstreze calmul și să dea dovadă de maturitate și responsabilitate. De asemenea, să respecte sfaturile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății și Ministerul Sănătății, să conștientizeze și să respecte regimul de carantină.

Citiţi şi:

Meditația modifică structura creierului și reduce la jumătate stresul, conform unui studiu recent

Alimente care ajută la întărirea sistemului imunitar

 

yogaesoteric
2 aprilie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More