Puterea celui mai mare club ocult de lobby din Europa asupra premierului Orban şi a preşedintelui Iohannis (I)

 


Bruxelles, 13 mai 2019: Întâlnire cu reprezentanții statelor din cadrul Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina). Carl Bildt (cel din stânga, grizonat şi cu ochelari), şef al cluburilor oculte soroșiste şi pan-europene în care au fost cooptaţi Klaus Iohannis (clubul European Council on Foreign Relations) şi Dacian Cioloş (clubul Friends of Europe, cu sediu la Bruxelles, chiar lângă sediul fundaţiei Soros), aşezat la propriu şi la figurat în spatele Federicăi Mogherini (cea aproape lipită de Iohannis), şefa politicii externe şi de securitate europene. Nici Iohannis, nici şeful său Carl Bildt, nu aveau ce căuta, formal, la acest eveniment de la Bruxelles, ce reunea state ne-europene de la est de UE cu conducerea Uniunii în „Parteneriatul Estic“. În stânga, în dialog cu Mogherini, este Donald Tusk, preşedintele Consiliului European. Eminenţă cenuşie a marii politici europene şi a cluburilor „noii ordini mondiale“ (inclusiv Grupul Bilderberg), Carl Bildt a promovat în ţarile din estul UE, mai ales în Polonia, expansiunea co-naţionalilor săi suedezi, precum ABB, firmă transfrontalieră care conduce grupul secretiv de lobby Amisa2, al marilor „grei“.

Legătura la distanţă cu Ludovic Orban (Oracle – Dell – TAMC – Orban)

Din start este necesar să fie subliniate legăturile tip suveică dintre premierul Ludovic Orban şi acest club cu activitate secretă – Amisa2 –, compus din 18 gigantice corporaţii transfrontaliere petroliere, farmaceutice, de software etc.

Astfel, în afară de Exxon şi de câţiva alţi giganţi mondiali, din acest club select şi foarte activ face parte şi Oracle, colosul în tehnologie şi softuri IT. La rândul său, Oracle este „partenerul strategic“ mondial al Dell, dezvoltator global de softuri, ale cărui interese în România, Bulgaria şi regiunea Mării Adriatice sunt reprezentate de TAMC (cum îşi zice, sub altă prezentare, casa de avocatură SCP Doru Trailă & asociaţii, de la iniţialele avocaţilor Trăilă, Almăşan, Moise şi Chivu), firmă care, până a fi premier, l-a plătit în calitate de „consultant“ pe Ludovic Orban (care este, însă, inginer). În acelaşi timp în care îl ţinea de consilier pe Orban, alt consilier al TAMC apărea generalul SRI Dumbravă, cel care a coordonat Serviciul în câmpul tactic al Justiţiei române (vedeţi „Un trio periculos: generalul Dumbravă – Doru Trăilă – Ludovic Orban“, în Cotidianul şi Justiţiarul[1]).

La „salariul“ de consilier al lui Orban a contribuit, totodată, şi firma Revicond Canaltech a „amicului“ său amator de contracte de la stat Daniel Ioan Boca, care deţine din 1994 şi mai binecunoscuta firmă Cala (redenumită Brexxon DDS), de foraje şi lucrări abonate la banii statului român (precum la Transgaz), dar cu birouri în SUA, conform propriului site (www.cala.ro/), în 24 Fifth street, Los Angeles, adică la aceeaşi adresă cu sediul secundar al Tectxon (firmă newyorkeză extractoare de gaze şi petrol etc.) şi, totodată, în imediata vecinătate a Southern California Gas Co, The Gas Company Tower şi US Bank Tower.

Dar amicul-de-bani al lui Orban, Dan Ioan Boca, vrea să se extindă în România, prin firma cu care l-a plătit pe acesta, ca şi prin firma Brexxon (ex-Cala), şi la extracţia de gaze şi la afacerea din Marea Neagră, zisă „Deep Neptun“, demarată de gigantica ExxonMobile (membră a clubului secretiv Amisa2, ca şi Oracle-Dell), motiv pentru care Boca şi-a deschis recent un sediu şi în sectorul 2 din Bucureşti.

Astfel, una dintre firmele lui Boca, Brexxon, s-a înscris în noiembrie 2019, când demara şi activitatea primului guvern Orban, cu o ofertă la Transgaz, împreună cu firma spaniolă Elecnor (controlată de 9 familii din portul Bilbao) ca să construiască gazoductul ce va prelua gazele din Marea Neagră pentru sistemul naţional[2]. Şi, aproape în acelaşi timp, Transgaz trecea în subordinea premierului Ludovic Orban, căci în guvernul său, operatorul naţional al gazelor a fost subordonat direct Secretariatului General al Guvernului (SGG), condus de Antonel Tănase, omul de încredere de 20 de ani al lui Orban, pe care l-a avut ca mână dreaptă şi când era ministru al Transporturilor în urmă cu 13 ani.

Iar pentru asta, mega-afacerea gazelor „off-shore“ tutelată de Exxon mai este nevoie să fie sprijinită de statul român şi prin renunţarea la taxele cerute de guvernarea PSD-istă (prin Legea off-shore, nr.256/2018), deziderat asumat de PNL şi de Iohannis la Casa Albă în august 2019 (când Klaus Iohannis a primit o şapcă de la preşedintele Trump, fiindu-i pusă problema Exxon-Marea Neagră).

*

Numai cu aceşti bani, circa 3000 de lei pe lună, de la avocaţii lui Dell şi de la Boca, ar fi trăit familia Orban, premierul – sponsor PNL, fumător înrăit şi consumator de băuturi scumpe – având şi o soţie fără venituri şi un copil, plus o vilă la marginea Bucureştiului, plus un autovehicul)[3].

Dell este cea mai importantă companie străină ce plăteşte firma de avocatură care l-a plătit, la rândul ei, pe Orban, până când acesta a devenit premier, căci numele companiei este cel cu care casa de avocatură se laudă pe website-ul său la categoria „business advisory“[4].

Parteneriatul dintre Oracle – unul din membrii clubului corporatist de lobby Amisa2 – şi Dell, plătitorul plătitorilor lui Orban, era consacrat de mult timp, când, în septembrie 2013, însuşi patronul-fondator, magnatul evreu american Michael Dell, anunţa întărirea parteneriatului la sediul Oracle din San Francisco, la evenimentul OpenWorld (Lumea Deschisă), ca „încă o adâncire a relaţiilor lor de afaceri“[5]. „Dell, Oracle form strategic partnership for integrated systems“ era o ştire importantă din acel an, iar pe web-site-ul lui Dell există o importantă secţiune: „Dell and Oracle – Technology Alliance Partners“[6].

Nu contează cât de mulţi sau de puţini bani a primit oficial Ludovic Orban de la reprezentanţii juridici în România ai Dell, ci existenţa acestei strânse relaţii a lui, care arată a prietenie pe principii obscure şi în care pare, mai degrabă, că o mână o spală pe cealaltă, deschizând posibilitatea ca, cei care l-au ajutat la nevoie pe Orban, când nu avea niciun alt venit bănesc, să îi solicite apoi ajutorul ca premier.

Web-site-ul firmei de avocatură care l-a avut în solda ei pe Ludovic Orban, firmă ce îşi declară aici relaţia de afaceri cu compania transfrontalieră Dell, care este „partenerul global“ al Oracle, membră a grupului de lobby secret Amisa2, ambele companii fiind evreieşti.

De practici de „trafic de influenţă“, de ilegalităţi şi de interese obscure, sunt alţii care au acuzat şefii firmei de avocatură, în trecut, dar sperăm că nu este cazul (?). Ne rezumăm să evocăm povestea devalizării Poştei Române, demarată în 2009 şi relatată de Dan Mihalache ca o afacere a familiei Trăilă, sau cum Doru Trăilă, în 2011, a demarat în trombă cu maşina asupra unei patrule de poliţie (care l-a „agasat“, oprindu-l), provocând leziuni la şoldul stâng unui poliţist şi avariind două portiere ale auto-vehiculului cu în¬semnele Poliţiei. Asemenea oameni „fără frică“ par a fi – cf. mass-media – cei care ţin pe leafă politicieni precum Orban sau ex-înalţi ofiţeri ai SRI precum generalul Dumitru Dumbravă, şi tot ei „asistă companiile internaţionale să îşi consolideze prezenţa în România“ prin „achiziţii şi transfer de active / bunuri“ către acestea.

*

Iar corporaţia care conduce clubul de lobby Amisa2 la Bruxelles, respectiv mega-concernul suedez ABB (Asea Brown Boveri), a mai fost implicată şi într-un scandal de răsunet în România, cunoscut ca „afacerea Şpaga Suedeză“, când, în numele statului suedez, compania ABB a mituit mai mulţi miniştri români din perioada 1997-2000 şi pe primarul capitalei Viorel Lis, pentru rezolvarea „datoriei istorice pe care România o avea de achitat Suediei“, prin plata în natură… cu fabrici şi regii româneşti. În guvernele din acea perioadă, Ludovic Orban era director la Agenţia de Politici Energetice din România şi, o vreme, secretar de stat, căci PNL-ul se afla la guvernare.

Tot din acea perioadă datează începutul prieteniei lui Ludovic Orban cu fraţii Popescu de la ţărănişti, ciracii de casă ai primarului Viorel Lis, pe care îl aveau în mână şi care era şi pionul numărul unu al suedezilor de la ABB în afacerea „datoriei istorice“. Pe Mihai Popescu (Mişu Pricopsitu, rezident în prezent la Miami), Orban avea să şi-l ia consilier la cabinet din 2007, pe când era ministru la Transporturi (perioadă în care s-au acuzat plata unor şpăgi de către asfaltatori către cabinetul ministrului prin Mişu Popescu), iar pe Dan Cristian Popescu l-a luat la partid, la PNL, şi l-a sprijinit pentru şefia la sectorul doi al Bucureştiului. Afacerişti neobosiţi şi controversaţi, fraţii Popescu treceau în trecut, fapt consemnat în presa epocii, drept sponsorii şi rezolvatorii problemelor lui Orban (precum accidentele auto).

La Miami, în SUA, fraţii Mişu şi Cristi Popescu (viceprimar în sectorul 2 din Bucureşti până la finele lui 2020, încă) au organizat din 2018 o parte a „diasporei“, care să îi susţină pe Iohannis în alegerile prezidenţiale şi Partidul Naţional Liberal la guvernare.

Big Pharma din mega clubul lobbyst se ocupă şi de tratarea Covid-19

Totul timpul ancorate în afaceri, marile companii farmaceutice din Amisa2 sunt, mai recent, implicate în tratarea recentei pandemii Covid-19. Aflăm, astfel, că trustul american Amgen, prezent pe piaţă românească, a anunţat în 30 aprilie 2020 „rezultate mult mai bune decât spera“ cu medicamentul său Otelza în tratamentul „bolii cauzate de noul coronavirus“ (ştire a agenţiei Reuters). De fapt, web-site-ul companiei este dedicat de câteva luni aproape numai pandemiei. La fel face şi trustul farmaceutic La Roche, membru şi el în Amisa2, cu medicamentul său Actemra, pe care îl promovează pentru tratarea Covid-19 (SARS-CoV2), sau vinde testere de diagnosticare. Şi Bayer, al treilea trust „big pharma” din puternicul club de lobby, ne propune să cumpărăm medicamentele sale contra malariei în tratarea Covid, asigurându-ne că va veni apoi cu un tratament şi mai bun în curând.

Ce este clubul cu nume evreiesc Amisa2?

Şi Dell şi Oracle, ai căror bani am putea spune că au ajuns indirect în buzunarele lui Orban, participă şi la întrunirile Grupului Bilderberg, ca şi toţi membrii grupului Amisa2, ce se auto-defineşte ca „organizaţie privată ce organizează lunar întâlniri între politicienii de rang înalt ai Uniunii Europene şi industrie“. Cei mai mulţi chemaţi de mega-trusturile transfrontaliere la aceste întâlniri lunare ale Amisa2 sunt membri ai Comisiei Europene.

„Probabil nu aţi auzit niciodată de Amisa2 – spun reputaţii ecologişti de la DeSmogUK, care nu îi iubesc pe lobby-ştii marilor trusturi. Dar s-a dovedit că AMISA2, ca şi predecesorul său AMISA, au avut un acces regulat la nivel înalt la seniorii decizionali ai UE de zeci de ani.“[7]

Primul grup Amisa, de lobby ocult la nivel european, a fost creat la începutul anilor ’90 din iniţiativa unor mari trusturi americane, şi a funcţionat până în 2010, dar despre istoria acestuia s-a păstrat o tăcere totală. A mai existat, însă, un grup paralel Amisa, mult mai modest, înfiinţat de către doi israelieni şi un american. Israelienii, Avner Engel şi Shalom Shachar, sunt strâns legaţi de o foarte mare companie de producţie de armament şi sateliţi, Israel Aerospace Industries, Shachar chiar lucrând la IAI, uriaşa companie militaro-civilă de stat evreiască care, împreună cu Elbit System (Israel), sunt ultra introduse şi în industria de armament a României.

Vom vedea că şi recenta achiziţie de către România a sistemului de rachete american Patriot, pentru care românii plătesc peste 4 miliarde de dolari, este tot opera unui grup de lobby, american, AmRo, o subsidiară a firmei de lobby Williams & Jensen de la Washington, care se ocupă de vizitele preşedintelui român Klaus Iohannis în SUA, în acţiunile AmRo de la Bucureşti fiind implicate iarăşi şi firme israeliene precum Elbit System.

Iar în grupul american de lobby asupra României, AmRo („American Romanian Investors Dialogue“), vicepreşedinţia îi aparţine trustului ExxonMobil (care ne vrea gazele din Marea Neagră fără să plătească taxe, decât simbolic), membru şi în Amisa2, în timp ce Raytheon (care ne vinde rachetele Patriot ce vor fi instalate tot la Marea Neagră) este membru fondator al AmRo[8], care a avut dese intrări la miniştrii României (precum la Ana Birchall) şi la preşedintele Iohannis, din anul 2015 până în anul 2020, şi care este foarte implicată în aranjarea vizitelor în SUA ale lui Iohannis.

Citiți a doua parte a articolului

Autor: Cornel-Dan Niculae

Note:
[1] https://www.justitiarul.ro/un-trio-periculos-generalul-dumbrava-doru-traila-ludovic-orban/
[2] https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/cine-se-bate-pe-contractul-conductei-ce-va-prelua-gazele-din-marea-neagra-o-firma-a-sri-figureaza-in-jumatate-din-tabere-19164476
[3] declaraţia de avere a lui Orban: https://gov.ro/fisiere/ministri_fisiere/4333_DA_din_4265_orban.pdf
[4] http://www.tamc.ro/business-advisory/ („We have also provided such services for the sole representative of Dell Software for Romania, Bulgaria and Adriatic Region“, zic avocaţii prieteni cu premierul Orban şi cu SRI-ul).
[5] http://www.moorinsightsstrategy.com/dells-oracle-openworld-announcement-portends-to-a-very-close-future-2/
[6] https://www.dell.com/learn/ba/en/bacorp1/campaigns/dell-and-oracle-ga-partners
[7] Kyla Mandel, Revealed:The Brussels Breakfast Lobby Group Exxon and BP Don’t Want You To Know They’re Part Of, în publicaţia DeSmogUK din 9 iulie 2016 (https://www.desmog.co.uk/2016/06/09/revealed-brussels-breakfast-lobby-group-exxon-and-bp-don-t-want-you-know-they-re-part).
[8] http://amrobiz.org/members/

Citiţi şi:
În loc să apere resursele ţării, SRI-ul face lobby «de specialitate» la legea offshore pentru multinaţionale şi în dauna României
MOSSAD-ul şi tehnica militară românească (I)

 

yogaesoteric
4 octombrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More