Campanie stradală finanțată de UE cu actori care se dau drept bătrâni bisexuali și homosexuali în București

 

O campanie stradală controversată s-a desfăşurat pe străzile capitalei României, bucureștenii putând observa panouri în care bătrâni zâmbitori afirmă că sunt „bisexuali” (cazul „Mariei”) sau „gay” (cazul „Lucas”).Colaj cu imaginile din București

Campania s-a intitulat „Best4OlderLGBTI”, adică „Ce e mai bun pentru LGBTI-iștii mai bătrâni”, fiind și un joc de cuvinte: 4 se citește în engleză „four”, foarte asemănător cu „for” (pentru), iar „Older”(mai bătrâni) este scris cu O mare, din alăturare rezultând „40”. Scopul ei declarat a fost să lupte „împotriva discriminării bazate pe vârstă, orientare sexuală, identitate de gen, expresie de gen și caracteristicile sexuale ale oamenilor în vârstă” și să „promoveze drepturile LGBTI-știlor mai bătrâni”. Dacă despre identitatea de gen am mai aflat, este greu de definit „expresia de gen”.

Campania a fost derulată de o serie de ONG-uri străine și a avut ca țintă șase țări din Uniunea Europeană: Italia, Olanda, Grecia, Portugalia, Franța și România și a fost finanțată de Programul „Drepturi, egalitate și cetățenie” al Uniunii Europene.

Din partea României, a fost creditat ONG-ul „European Association for Social Innovation”(EASI), care nici măcar nu este românesc. EASI este un ONG condus de portughezul Pedro das Neves, un specialist în Siguranță Publică, foarte experimentat în dezvoltarea sistemelor de modernizare a penitenciarelor și a pușcăriilor. Conform descrierii de pe site-ul EASI, respectivul ar fi coordonat „proiecte majore în Portugalia, România, Argentina și Guatemala”.

Singurii români din „board” sunt Rodica Pană, șefă a ONG-ului „Center for promoting lifelong learning”, din Timișoara (conform site-ului oficial al acestei instituții, „proiectele noastre sunt co-finanțate de Comisia Europeană”) şi Elena Bianca Pătlăgică, asistent cercetare și responsabil cu implementarea proiectului Best4OldLGBTI.

În campaniile stradale apar doi bătrâni. Femeia, despre care ni se spune că o cheamă „Maria” este un model din Ucraina, care apare în diferite ipostaze în portofoliul unui fotograf de la Kiev pe nume Elena Iacobchuk. Pozele ei pot fi cumpărate de pe site-ul shutterstock.com.

Mai mult ca sigur că ucraineanca „Maria” nu știe că este distribuită în rol de „bisexuală” pe străzile din București.

„Lucas” este jucat de un bătrânel care pare să fie partenerul de poze al „Mariei” din portofoliul fotografei menționate anterior. În unele poze apar chiar împreună, cu descrierea că sunt „soț și soție”. Oare să fi încurcat activiștii ONG-iști rolurile?

Dintre „rezultatele așteptate” ale proiectului amintim: „schimbarea atitudinilor și a comportamentelor” sau „creșterea conștientizării față de discriminarea bazată pe vârstă și sexualitate a bătrânilor, incluzând LGBTI”. Curios, pe site-ul proiectului nu se găseşte niciun exemplu de bătrân român LGBTI care să se confrunte cu probleme. De ce oare?

Jurnalistul Paul Andrei a anunțat pe pagina sa de facebook că a decis să depună sesizări către organele abilitate, față de campania stradală din Sectorul 6.

„Când ies cu hamburgerul de fast food în gură, copiii o văd pe această frumoasă bătrână care iese din dulap și afirmă că e bisexuală. Îi va măcina curiozitatea? Eu zic că da. De aceea eu cred că oarecum putem încadra fapta la articolul 221. «Infracțiuni contra libertății și integrității sexuale – Coruperea sexuală a minorilor.

(3) Actul sexual de orice natură săvârșit de un major în prezența unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(4) Determinarea de către un major a unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani să asiste la comiterea unor acte cu caracter exhibiționist ori la spectacole sau reprezentații în cadrul cărora se comit acte sexuale de orice natură, precum și punerea la dispoziția acestuia de materiale cu caracter pornografic se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.»

Mergem mai departe și pot considera că acest panou încalcă articolul 373. «Ultrajul contra bunelor moravuri:

Fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârșește acte de exhibiționism sau alte acte sexuale explicite se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.»

Și dacă aceste articole nu sunt convingătoare sau nu se pot aplica în această situație, am mai găsit unul. Doamna drăguță din fotografie nu e cine şi ce se afirmă pe panou şi probabil nu e conştientă de felul în care îi este folosită imaginea. Este o poza luată dintr-o bază de date. Poate că e legal, dar poate că ea nu și-a dat acordul pentru așa ceva și am găsit și asta:

«Infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii – Înșelăciunea – Art. 244.

(2) Înșelăciunea săvârșită prin folosirea de nume sau calități mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuși o infracțiune, se aplică regulile privind concursul de infracțiuni.»

Înţeleg libertatea de expresie, cunosc drepturile minorităţilor, însă toleranța nu înseamnă promovarea în spaţiul public a unor comportamente sexuale, de oricare fel ar fi ele.

Acestea fiind spuse am făcut sesizări în acest sens la Poliţia Sectorului 6, Poliţia Capitalei, Primăria Sectorului 6, Primăria Generală, Direcția Generală de Asistență a Copilului Sector 6 și București. Să vedem ce cred aceste instituții despre treaba asta”, a notat el.

Citiţi şi:

De la căsătoria homosexuală la dictatura homosexuală. Dreptul la anormalitate

Astăzi, homosexualii ocupă rolul de victimă nobilă, iar cei ce se opun ideologiei lor ocupă rolul de criminali culturali periculoși, habotnici


 

yogaesoteric
4 octombrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More