Puterea de a te abţine

O dată cu maturizarea, bărbaţii încep să dobândească un anumit control asupra excitării, în dorinţa satisfacerii iubitei sale. Numită de obicei „puterea de a se abţine”, această capacitate este adesea dobândită prin învăţarea modului de a-şi distrage atenţia de la excitare şi nu prin învăţarea unui mod de control conştient al energiei sexuale. Adevăratul control al ejaculării provine din cunoaşterea  ritmului imediat de excitare şi nu din ignorarea lui. Pe măsură ce veţi învăţa să conştientizaţi plăcerea crescândă, va deveni mai uşor să intraţi pe calea orgasmelor multiple fără ejaculare.


Deşi relaxarea şi abandonul sunt două dintre elementele de bază ale trăirii plăcerii şi a orgasmului în cadrul unei fuziuni amoroase pline de iubire, totuşi bărbatul trebuie să menţină un anumit control şi o deplină conştienţă asupra senzaţiilor, a plăcerii şi a trăirilor erotice, deoarece o abandonare inconştientă poate conduce în mod iremediabil la ejaculare şi la stoparea actului amoros, precum şi la întreruperea proceselor subtile sublime care se angrenează de obicei în actul sexual cu continenţă.


„Unde se duce sperma atunci când nu ejaculez?” Aceasta este cea mai des întâlnită întrebare pe care şi-o pun bărbaţii care aud pentru prima oară de abţinerea de la ejaculare. Atunci când practică continenţa sexuală, sămânţa este transmutată şi resorbită de corp, tot la fel cum sperma este resorbită de corpul unui bărbat care a făcut vasectomie. Cu toate acestea, efectul tehnicilor yoghine de transmutare şi sublimare sunt foarte diferite de cele ale unei vasectomii. Prin vasectomie, vasul deferent este tăiat chiar deasupra testiculelor şi sperma nu mai are pe unde să treacă. Ea este în cele din urmă reasorbită, dar mulţi bărbaţi se plâng de o anumită congestionare în testicule şi pelvis şi un anumit disconfort. Într-un astfel de caz, ca şi în cazul în care reuşiţi să practicaţi coitus rezervatus (non-ejacularea) în timpul fuziunii amoroase, este important să practicaţi anumite tehnici yoghine care să vă ajute să transmutaţi sperma în energie şi să sublimaţi acea energie în etajele superioare ale fiinţei. (de ex.: ashwini mudra, mula bandha, uddhyana bandha, nauli kriya, shirshasana etc.) De asemenea, de un real ajutor, mai ales în faza de început a practicii,  este masajul testiculelor şi a zonei pelviene, care conduce la decongestionarea zonei şi la dispariţia stării de disconfort. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More