Puterea infinită a subconştientului

Există, deşi puţini ştiu, un mare secret al reuşitei în viaţă. Care credeţi că este acest secret? Unde ar putea el fi găsit? Deşi această afirmaţie ar face pe mulţi să caute să descopere acest secret peste mări şi peste ţări, totuşi răspunsul este extrem de simplu, deoarece este vorba de acea putere miraculoasă, creatoare, ce sălăşluieşte în propria noastră fiinţă ca un tezaur tainic de forţă şi frumuseţe şi care este propriul nostru subconştient. Bogăţiile infinite ale lumii sunt chiar aici, aproape de noi, aşteptând să ne deschidem sufletul pentru a le contempla. Deşi ignorăm zilnic acest fapt, există în fiinţa umană o adevărată „mină de aur”, o bogăţie inestimabilă de unde puteţi extrage toate cele de care aveţi nevoie pentru a trăi o viaţă splendidă, fericită, împlinitoare.

Mulţi „dorm” ignorând acest tezaur de infinită inteligenţă şi dragoste ce sălăşluieşte în ei. Însă, în momentul în care ajungeţi să ştiţi, oricare ar fi obiectul dorinţelor voastre, îl puteţi obţine din acest tainic tezaur al propriei fiinţe. O bucată de oţel magnetizată  poate să atragă şi să ridice o cantitate e fier ce cântăreşte de 12 ori mai mult decât ea, dar aceeaşi bucată de oţel nu poate ridica deloc o pană. Tot astfel, există două tipuri de oameni: pe de o parte sunt cei „magnetizaţi”, plini de încredere şi speranţă, care ştiu că s-au  născut pentru a reuşi în tot ceea ce întreprind, iar pe de altă parte sunt cei „demagnetizaţi”, plini de îndoieli şi de teamă, de incertitudini, de prejudecăţi şi de superstiţii.

Puteţi aşadar să aduceţi în viaţa voastră mai  mută bogăţie, sănătate, putere, bucurie şi fericire tocmai  prin cunoaşterea şi folosirea acestei puteri ascunse în subconştient.

Nu e nevoie să cuceriţi această putere, deoarece deja o posedaţi, ea vă aparţine. Trebuie doar să învăţaţi cum să vă serviţi de ea, cum să o aplicaţi în diverse situaţii de viaţă. Învăţând cum să o folosiţi, această putere infinită a subconştientului vostru va deveni rapid cel mai bun prieten, cel mai bun asociat de care aveţi nevoie. Este dreptul, şi am putea spune chiar obligaţia voastră ca fiinţă umană, să descoperiţi lumea interioară a gândurilor, a sentimentelor, o lume plină de putere, de lumină, de dragoste şi frumuseţe. Cu toate că este invizibilă, această forţă a subconştientului este foarte puternică. În subconştient veţi găsi soluţia tuturor problemelor cu care vă confruntaţi, cauzele tuturor problemelor pe care le-aţi avut.

Sunt foarte cunoscute cazurile în care prin forţa subconştientului s-au vindecat infirmi sau persoane cărora li se mai dăduse doar puţin timp de trăit. Această putere curativă poate vindeca corpul fizic, aşa cum poate vindeca spiritul frământat şi inimile frânte.  Doar ea vă poate elibera din închisoarea pe care singuri aţi construit-o, căci ea poate să dea la o parte orice fel de constrângeri materiale, psihice sau mentale.

A reuşi presupune CREDINŢĂ

Bineînţeles că pentru a reuşi să accesăm această forţă inimaginabilă a fiinţei noastre care este propriul subconştient, va trebui mai întâi să înţelegem care sunt principiile care îl guvernează. În primul rând, subconştientul reprezintă doar un instrument, pe care cel avizat îl poate folosi cu uşurinţă, şi el acţionează în virtutea legii credinţei.  Legile subconştientului sunt legi care implică foarte mult puterea credinţei din partea fiinţei umane. Prin urmare, trebuie să credeţi în acţiunea lor, să credeţi chiar în uriaşa forţă a credinţei.

Tot ceea ce se petrece cu noi, evenimentele, condiţionările şi chiar acţiunile pe care le întreprindem sunt reacţii ale subconştientului la gândurile cultivate cu perseverenţă în minte. Este important de ştiut că odată cu obiectul credinţei, este esenţială însăşi credinţa fermă, hotărârea nezdruncinată, ele fiind cele care vor conduce la obţinerea rezultatului scontat.

Eliminaţi cu fermitate toate ideile false şi superstiţiile de orice fel; încetaţi să mai fiţi receptivi la opiniile eronate sau temerile de multe ori nejustificare ce înlănţuie marea majoritate a oamenilor. A venit timpul să căpătaţi încredere în adevărurile eterne ce guvernează lumea şi viaţa. Acestea nu se vor schimba niciodată. Astfel veţi progresa spiritual din ce în ce mai mult, atingând chiar înţelepciunea.

Descătuşând imensa forţă a subconştientului, veţi fi astfel capabili să daţi eficacitate rugăciunilor voastre, vă veţi ajuta mult mai uşor pe voi înşivă şi apoi îi veţi putea ajuta şi pe ceilalţi. Rugăciunea este îndeplinită în virtutea legii acţiunii şi a reacţiunii. Gândul reprezintă deci forţa ce declanşează anumite procese matoare, reacţiunea fiind răspunsul subconştientului la acest gând. De aceea este important să menţineţi numai gânduri armonioase, aspiraţia către sănătate, pace lăuntrică şi bunăvoinţă; atunci, în viaţa şi destinul vostru se vor petrece adevărate miracole.

yogaesoteric

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More