Puterea de cumpărare a românilor va continua să scadă într-un ritm accelerat

Profesorul universitar de economie Mircea Coșea crede că puterea de cumpărare a românilor va continua să scadă într-un ritm accelerat, iar dobânzile uriașe la credite vor copleși populația. Deși INS indică o inflație de 15%, puterea de cumpărare a românilor a scăzut, de fapt, cu 30%, potrivit doctorului în economie.

Măsurile luate de guvern nu vor rezolva problema facturilor, sunt măsuri haotice, chiar copilărești, unele cu greșeli mari. Problemele vor fi mari!

Situația se va agrava, din punctul de vedere al veniturilor. Ele nu vor crește. Doar în rândul politicienilor au crescut. Prețurile au crescut, puterea de cumpărare a populației a scăzut cu 30%, potrivit ultimelor cifre. Asta înseamnă în bugetul unei familii că 30% din bani nu au valoare.

Apare o problemă, pericolul dobânzilor foarte mari pentru credite, pe care populația este nevoită să le plătească. Nu cred că BNR e de vină. A urmărit să stopeze inflația, dar nu prea a reușit, pentru că nu a fost ajutată de măsuri de la guvern, iar cauzele externe au fost din ce în ce mai grave. Se va ajunge la o creștere a obligațiilor de credite cu peste 75-100%. Nu vor putea fi plătite creditele, de populație!”, a declarat Mircea Coșea, la România TV.

Citiți și:
România sacrificată pentru o ambiție irațională, în numele unei religii păgâne
Dovada că autorităţile şi-au bătut joc de români: avem cele mai mari scumpiri la electricitate
Este o capcană: Nu ne întoarcem în epoca lui Ceaușescu ci în Epoca de Piatră – Nu desenul animat, ci teroarea supremă

 

yogaesoteric
9 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More