Puterea Intenției

În cărţi de spiritualitate precum şi în literatura de dezvoltare personală se vorbeşte destul de des despre intenție, însă s-a observat că asupra conceptului planează destul de multă incertitudine. Articolul pe care tocmai l-ai deschis și al cărui prim paragraf îl citești nu își propune nici de departe să clarifice definitiv noțiunea de intenție. Nici în cazul scrierii unei cărți pe acest subiect nu s-ar putea emite o astfel de pretenție. Însă dacă la final vei fi chiar și cu puțin mai lămurit cu privire la energia din spatele unei intenții, atunci înseamnă că intenția din spatele articolului și-a atins potențialul.

Hai să vedem așadar câteva aspecte punctuale despre intenție:

 1. Intenția este energie invizibilă.
 2. Componenta principală și fundamentală care te situează pe un anumit nivel de conștiință este intenția.
 3. Energia unei intenții poate fi verbalizată, dar acest fapt nu este necesar de fiecare dată.
 4. Intenția nu este tot una cu gândirea și este aleasă de către punctul de conștiință interior, sau de către ceea ce numim Sine.
 5. Intențiile pot fi direcționate la scară mare, cum ar fi intenția pentru această viață, dar pot fi direcționate și la scară mică, cum ar fi intenția pentru o anumită experiență pe care o dorești experimentată mâine.
 6. Intenția poate fi conștientă sau inconștientă.
 7. Intenția are o putere foarte mare și foarte puțin recunoscută de către majoritatea oamenilor.
 1. Intenția este energie invizibilă

Acesta este clar pentru toată lumea. Atât noi cât și tot ceea ce ne înconjoară este energie. Ceea ce numim materie este energie vizibilă. Ceea ce numim gând, este energie invizibilă. Asemeni gândului, intenția este și ea tot o formă de energie invizibilă.

 1. Componenta principală și fundamentală care te situează pe un anumit nivel de conștiință este intenția

Ceea ce tu alegi drept intenție, se răsfrânge apoi asupra naturii fluxului de gânduri, iar mai apoi fluxul de gânduri se răsfrânge asupra naturii realității subiective însăși. Imaginează-ţi mai multe piese de domino puse una după alta. Prima piesă este Sinele Suprem Nemuritor, esența dumnezeiască din tine. A doua piesă din șir este energia intenției. Mai apoi, a treia piesă o reprezintă gândurile. Iar ultima piesă este realitatea experimentată. Când prima piesă o atinge pe a doua, adică atunci când Sinele alege o anumită intenție, celelalte piese cad și ele de la sine și corespund vibrațional șirului. Această explicație este mai ușor de înțeles pentru minte, fiindcă minții îi place liniaritatea. Totuși domeniul spiritual este nonliniar. Prin urmare, metafora cu piesele de domino reflectă doar într-o anumită măsură adevărul. Dincolo de metaforă este important să reții că natura intenției pe care o alegi joacă un rol esențial în situarea pe un anumit nivel de conștiință.

 1. Energia unei intenții poate fi verbalizată, dar acest fapt nu este necesar de fiecare dată

Primul paragraf din articol este o intenție verbalizată. De cele mai multe ori însă natura intenției este întreținută nonverbal. În cele ce urmează oferim un exemplu practic cu ajutorul căruia va fi mai ușor de înțeles acest aspect. Imaginează-ți următoarea situație: Ți se oferă posibilitatea de a fura 1 milion de euro având siguranță absolută că nu vei răspunde pe niciun plan pentru fapta ta. Nu vei răspunde nici energetic, nici karmic, nici în planul fizic nu vei fi închis sau anchetat, iar toate acestea sunt 100% sigure.

Întrebarea este: „Furi milionul sau îl lași acolo?”. Răspunsul nu este necesar să fie împărtășit, dar este necesar să ți-l oferi ție. Știi ce anume te face să dai un răspuns sau altul? Natura intenției pe care o întreții pe fundal pentru prezenta întrupare. Unii ar spune da, alții ar spune nu. Intenția este cea care înclină balanța în mod fundamental. Până să întâlnești exemplul, tu nu verbalizaseși, cel mai probabil, intenția. Acum că ai fost pus în fața unei situații ipotetice, este posibil să o fi verbalizat. Exact în același fel, tu întreții intenții pe toate planurile. Acea energie a intenției este fundamentul pentru ceea ce experimentezi și gândești.

 1. Intenția nu este tot una cu gândirea și este aleasă de către punctul de conștiință interior, sau de către ceea ce numim Sine

Cu alte cuvinte, esența dumnezeiască din tine alege intenția. Este în puterea a ceea ce ești cu adevărat să întrețină intenții de vibrație cât mai înaltă.

 1. Intențiile pot fi direcționate la scară mare, cum ar fi intenția pentru această viață, dar pot fi direcționate și la scară mică, cum ar fi intenția pentru o anumită experiență pe care o dorești experimentată mâine

Intenția pentru această viață ar putea fi atingerea iluminării spirituale sau ar putea fi să trăiești o viață lipsită de griji. Fiecare intenție are vibrația ei care te situează pe un anumit nivel de conștiință. De aceea este important ce anume intenționezi. Fiindcă dacă intenția subtilă este una, acțiunile pot fi cu totul altele, dar intenția va prima. De aceea este și vorba românească: „Intenția contează”. Asta pentru că intenția chiar contează.

 1. Intenția poate fi conștientă sau inconștientă

Așa cum în exemplul cu furatul, tu nu erai poate conștient cu privire la ce ai face, până să fii pus în fața situației ipotetice, la fel se petrece și cu intențiile. Tu poți fi conștient sau nu de o anumită intenție pe care o întreții în plan subtil. De aceea ar fi recomandat să îți propui să ai cât mai puține intenții pe care le rulezi și de care nu ești conștient. Cum faci asta? Poate părea paradoxal, însă o poți face prin puterea intenției însăși. Intenționează să nu ai intenții ascunse.

 1. Intenția are o putere foarte mare și foarte puțin recunoscută de către majoritatea oamenilor

Intenția este o energie pe care recunoscând-o, înseamnă că ai pătruns deja destul de în profunzime în Universul energetic în care te afli. Devenind conștient de puterea pe care o intenție o poate avea, te ajută semnificativ în evoluție. Totul este să întreții intenții sincere de o vibrație înaltă. Atunci când vine vorba de planul intenției, nu poți minți Macrocosmosul. Așa că propune-ți să fii sincer, trăiește relaxat și împlinit. Permite-i puterii intenției să îți bucure viața.

Recunoaște energia intenției, rolul său în experiența de viață și armonizează-ți astfel realitatea.

 

Citiți și:
Un cercetător de la Stanford afirmă: intenţia umană există nu numai energetic, ci și fizic şi ea poate fi înregistrată
Programele subconștiente care determină realitatea pe care o trăim (I)
Aforisme şi cugetări (I)

 

  

yogaesoteric
30 martie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More