Rădăcinile naziste ale UE și capul nazistului din Herăstrău

Pentru că tot se vorbește despre trecutul nazist sau fascist şi despre statuile făcute unor astfel de personalităţi nefaste, este cazul să vorbim despre capul din imagine, o mare statuie de bronz din parcul Herăstrău, unde sunt nemuriţi „Părinții fondatori ai UE”.

 

 

 Walter Hallstein, primul Președinte al Comisiei UE

Documente oficiale ale Congresului SUA şi ale Tribunalului de la Nürnberg pentru Crime de Război arată că Al Doilea Război Mondial a fost pregătit şi facilitat financiar, logistic şi tehnic de către cel mai mare şi mai renumit cartel al petrolului şi medicamentelor de la acea vreme, şi anume cartelul german IG Farben, format din Bayer, BASF, Hoechst şi alte companii chimice.

La 25 martie 1957, Hallstein a fost numit unul dintre cei 12 „părinţi fondatori” – semnatarii originali – ai Tratatului de la Roma, documentul de temelie al „Bruxelles UE”, la care a fost coautor.

La 7 ianuarie 1958, Hallstein a fost numit de către acţionarii politici ai Cartelului petrolului şi medicamentelor, ca primul președinte al aşa-numitei „Comisii UE”, cel mai înalt organism al Comisiei Economice Europene (CEE) şi precursorul „Bruxelles UE”.

Hallstein a fost un avocat proeminent al regimului nazist, implicat în planificarea juridică şi administrativă a Europei postbelice sub controlul naziştilor şi al elitei de la IG Farben. Hallstein absolvise Institutul „Kaizer Wilhelm” din Berlin, finanţat de IG Farben. A făcut parte din Rechswahrer (Asociaţia nazistă a apărătorilor legii). În 1938, Hallstein a reprezentat guvernul nazist în negocierile cu Italia fascistă despre cadrul legislativ pentru o dictatură extinsă asupra întregii Europe, din care e suficient să cităm doar un fragment: „Ordinea de drept a statului dictatorial (Fuhrerstaat sau «Marea Germanie») are sarcina de a proteja integritatea şi sănătatea rasială a poporului său. (…) Rasa supremă trebuie să fie protejată în mod special de rasa evreiască prin eliminarea acesteia din societate pentru totdeauna”. Negocierile s-au desfăşurat la Roma, unde avea să revină mai târziu ca „părinte” al unei Europe „democratice”.

Grupul de lucru pentru Afaceri Externe Germania-Italia, la reuniunea sa de la Viena, între 6-11 martie 1939, a votat următoarele principii (Thesen):

• Fiecare popor (Volk) ca şi comunitate vie trebuie să rezolve problemă rasială (Rassenfrage) în concordanţă cu caracteristicile sale spirituale şi rasiale (geistig und rassichen Eigenart). Pe această bază, naţional-socialismul şi fascismul pretind dreptul de a apăra cultura europeană şi de a o perfecţiona.

• Ordinea de drept a statului dictatorial (Fuhrerstaat) are sarcina de a proteja integritatea, sănătatea şi sănătatea rasială (Erbgesundheit) a poporului său. … Este sarcina naţional-socialismului şi a fascismului să întărească în mod continuu conştientizarea rasială prin educaţie spirituală şi morală profundă (geistige und sittliche Erziehung).

• Rasă (supremă) trebuie să fie protejată în mod special de rasa evreiască (Judentum) prin eliminarea acesteia din societate (Volksgemeinschaft) pentru totdeauna, în scopul de a împiedica rasa evreiască să manifeste vreo influenţă de orice fel asupra vieţii celor două naţiuni (Germania şi Italia).

• Ideologiile universale şi cosmopolitane de cucerire a lumii (Welthersschaftsplannen) ale rasei evreieşti sunt opuse principiilor fără echivoc ale popoarelor german şi italian, aşa cum au fost stabilite în Legile de la Nürnberg de la 15 septembrie 1935 (Germania) şi prin deciziile Marelui Consiliu Fascist de la 6 octombrie 1938 (Italia).

De fapt, până în vara anului 1938, Walter Hallstein a devenit un strateg în probleme de drept şi politice, cheie a planurilor coaliţiei Nazi/Cartel de a stabili cadrul dictatorial pentru o Europă sub controlul Cartelului.

Toate datele despre acest caz le găsiţi în cartea Rădăcinile naziste ale Bruxelles UE, scrisă inclusiv de un supravieţuitor din lagărul nazist de concentrare şi exterminare de la Auschwitz, cu numărul 6804, August Kowalczik.

Interesant este că fotografia lui Hallstein apare pe situl fundaţiei Konrad Adenauer, cunoscută ca o promotoare a creștin-democratiei în România, care însă îi spală complet din CV trecutul nazist.


Citiți și:

Interviu acordat de dr. Matthias Rath pentru BCN Lighthouse – Rădacinile Naziste ale Bruxelles UE

Ce nu ştiaţi despre Uniunea Europeană

 

yogaesoteric
14 mai 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More