Raport: Armata britanică a urmărit și monitorizat persoanele sceptice cu privire la lockdown-uri

Jurnaliști și politicieni care au chestionat măsurile pandemice au fost puși sub supravegherea unei unități speciale de Război Informațional

Persoanele din Marea Britanie care au manifestat o atitudine critică și sceptică cu privire la măsurile de lockdown în pandemie au fost puse sub supraveghere guvernamentală folosindu-se resursele armatei țării, arată un raport publicat în data de 29 ianuarie 2023.

Raportul publicat de Daily Mail arată că agenți militari din Brigada 77 din Marea Britanie, specializată în „războiul informațional”, au condus o operațiune care i-a vizat pe politicienii și jurnaliștii care, prin activitățile lor pe rețelele de comunicare virtuală, au exprimat public îndoieli cu privire la răspunsul oficial la pandemie.

Raportul, citat de Breitbart.com, menționează că, printre cei urmăriți, au fost personalități publice precum fostul ministru conservator și veteran al armatei David Davis, care a pus sub semnul întrebării modelul din spatele predicțiilor alarmante privind numărul de morți, dar și jurnaliști precum Peter Hitchens și Toby Young.

Doar trei personalități publice s-au numărat printre zecile de mii de persoane care au protestat împotriva politicilor de blocare ale guvernului britanic.

Opiniile lor divergente, exprimate în mod deschis online prin intermediul rețelelor de comunicare virtuală, au fost ulterior raportate către guvern. Daily Mail menționează:

Documentele obținute de grupul pentru libertăți civile Big Brother Watch și publicate în exclusivitate de acest ziar expun activitatea celulelor guvernamentale precum Unitatea de contra-dezinformare, din cadrul Departamentului pentru Mediul Digital, Cultură, Media și Sport, și Unitatea de Răspuns Rapid din cadrul Biroului Cabinetului.

Dar cea mai secretă este Brigada 77 a Ministerului Apărării, care desfășoară «acțiuni neletale și pârghii nonmilitare legitime ca mijloace de a întâmpina comportamentele adversarilor». Potrivit unui denunțător care a lucrat pentru brigadă în timpul lockdown-ului, unitatea și-a depășit cu mult misiunea de a viza puterile străine.

Aceștia au spus că au fost analizate conturile de pe rețelele de comunicare virtuală ale cetățenilor britanici – o activitate inacceptabilă pe care Ministerul Apărării a negat în mod repetat, în public, că ar fi efectuat-o.

Denunțătorul care a lucrat în cadrul armatei britanice a declarat ziarului: „Este destul de evident că activitățile noastre au dus la monitorizarea populației din Marea Britanie…, monitorizarea postărilor pe rețelele de comunicare virtuală ale oamenilor obișnuiți, speriați. Aceste postări nu conțineau informații neadevărate sau coordonate – exprimau doar teamă.”

Fostul ministru britanic pentru Brexit, David Davis, membru al Consiliului Privat, a declarat pentru ziar: „Este scandalos că oamenii care pun la îndoială politicile guvernului au fost supuși supravegherii ascunse” și a contestat risipa de bani publici.

Jurnalistul Hitchens consideră că a fost „interzis în umbră / shadow banning” pe rețelele de comunicare virtuală din cauza criticilor pe care le-a exprimat, opiniile sale fiind cenzurate prin faptul că au fost înlăturate din rezultatele căutărilor online.

Elon Musk a dezvăluit recent etichetele secrete de pe Twitter care provocau interdicții din umbră asupra conservatorilor.

Cel mai uimitor aspect legat de marea panică covid au fost atacurile pe care statul le-a săvârșit asupra libertăților fundamentale fără ca nimănui să-i pese, nu mai spunem să protesteze”, a spus Hitchens

Citiți și:
Mass-media este virusul. Cel puțin 6 clădiri ale BBC din Marea Britanie au fost acoperite cu fotografii ale persoanelor care au murit din cauza vaccinului anti-covid
Viitoarele lockdown-uri climatice? Marea Britanie vrea să restricționeze călătoriile cu mașina prin filtre de trafic pentru a combate schimbările climatice
Comitetul consultativ britanic pentru știință recunoaște că a folosit frica pentru a controla oamenii

 

yogaesoteric
27 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More