Comitetul consultativ britanic pentru știință recunoaște că a folosit frica pentru a controla oamenii

„În martie 2020, guvernul era foarte îngrijorat de respectarea legii și se gândea că oamenii nu vor dori să fie închiși”

În martie 2020, Grupul științific care studiază comportamentul în caz de gripă pandemică a dat instrucțiuni oficialilor guvernamentali din Europa să insufle teamă în rândul populației și să crească „nivelul perceput de amenințare personală”.

În timp ce țările se pregăteau să instituie blocaje, comitetul științific le-a spus miniștrilor guvernamentali că „un număr substanțial de oameni încă nu se simt suficient [și] personal amenințați” de covid-19.

Pentru ca blocajele de control să funcționeze, comitetul i-a instruit pe oficialii guvernamentali să folosească frica în avantajul lor, relatează Telegraph.

Acum, în 2021, Grupul științific de studiu al comportamentului în caz de gripă pandemică (SPI-B) RECUNOAȘTE că a folosit frica pentru a controla oamenii și că a folosit metode „neetice” și „totalitare” pentru a izola și a intimida oamenii, în scopul de a-i face să se supună.

Unul dintre membrii grupului, psihologul Gavin Morgan, a declarat: „În mod clar, folosirea fricii ca mijloc de control nu este etică. Folosirea fricii miroase a totalitarism. Nu este o poziție etică pentru niciun guvern modern”.

Aceste mărturisiri au apărut într-un moment în care a existat o reacție publică intensă. Oamenii îi acuză pe oficialii guvernamentali că intensifică teama față de riscul de boli infecțioase pentru a reține ilegal persoane și a le priva de libertățile lor civile.

Aceste tactici guvernamentale bazate pe frică au folosit intimidarea pentru a discrimina și a bloca anumite afaceri și activități, constrângând oamenii să se supună unor edicte medicale inconsistente și asincrone.

Cetăţenii din Regatul Unit cer cu insistență ca oficialii guvernamentali să fie traşi la răspundere pentru metodele ilegale și totalitare care au dus la încălcări ale drepturilor omului.

Premierul britanic Boris Johnson a fost presat să anunțe o anchetă publică independentă în scandalul covid-19. Această anchetă va aduna probe în urma unor audieri publice „sub jurământ” și va obliga la prezentarea tuturor materialelor relevante, începând din 2022.

Frica a fost folosită pentru a manipula populațiile să se conformeze autorităților guvernamentale. Un om de știință de la SPI-B a declarat: „În martie [2020], guvernul era foarte îngrijorat de respectarea legii și se gândea că oamenii nu vor dori să fie închiși. Au existat discuții cu privire la faptul că este nevoie de frică pentru a încuraja conformitatea și s-au luat decizii cu privire la modul în care să se intensifice frica. Modul în care am folosit frica este distopic. Folosirea fricii a fost cu siguranță discutabilă din punct de vedere etic. A fost ca un experiment ciudat.

Un membru al SPI-B a recunoscut că scopul comitetului este de a folosi psihologia pentru „controlul în sfera conştiinţei”. „Cu asta ne ocupăm… în mod clar, încercăm să procedăm într-un mod benefic, dar a fost folosită în mod nefast în trecut”, a declarat respectivul membru.

Un alt membru al SPI-B a declarat că „pandemia” a fost folosită de guvern pentru a „acapara puterea”. „Este necesar să fim foarte atenți la autoritarismul care se insinuează”, a spus consilierul.

Teama de agenții patogeni și teama de guvern a dus la o pierdere a libertății care a contribuit de facto la îmbolnăvire, spitalizare și deces. Guvernul pretinde că metodele ce au fost folosite au vizat „siguranța” tuturor, dar acestea nu s-au dovedit a fi deloc soluții de sănătate publică.

În schimb, controlul instituit a cauzat dezordine publică, dependență de droguri, abuzuri domestice, supradoze, sinucideri, hipertensiune arterială, creștere în greutate și o multitudine de probleme de sănătate care sunt adesea factorul de bază pentru mortalitatea covid-19.

Într-adevăr, guvernele au inundat publicul doar cu știri înfricoșătoare, difuzând zilnic numărul de cazuri, dar fără a se explica niciodată despre modul în care testele PCR pentru covid-19 au fost calibrate în mod eronat cu un ciclu ridicat pentru a genera o avalanșă de rezultate fals pozitive.

Nici numărul persoanelor care s-au recuperat nu a fost difuzat în mod obişnuit și nu a fost furnizată nicio informație care să încurajeze un răspuns imunitar sănătos și o recuperare eficientă.

Guvernul a folosit date privind spitalizările și decesele, dar nu a clasificat motivele pentru care oamenii au fost spitalizați în primul rând, și nici nu a discutat factorii care au contribuit la moartea lor în spital. Decesul a fost folosit pentru câștiguri politice și pentru a genera mai multă teamă, chiar dacă sistemele medicale numărau în mod fraudulos persoanele care „au murit cu covid” ca persoane „care au murit din cauza covid”.

Adevărul a fost întotdeauna îngropat și acoperit de o agendă a fricii și a controlului. Bombardamentul constant cu ştiri care să inducă frică și controlul instituit au distrus nenumărate vieți, slăbind funcția imunitară naturală și făcând oamenii susceptibili psiho-mental și fizic la boli și complicații. Acest mod în care guvernele au tratat oamenii este inacceptabil.

Citiți și:
Frica și virusurile (I)
Trăim experimentul Avicenna. Lupul ne privește, noi murim de frică
Sinistra Agendă din spatele panicii COVID-19

yogaesoteric
7 septembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More