Raport: Cel mai persecutat grup religios din lume este al creștinilor. Persecuția creștinilor, aproape de un genocid


Ministrul britanic de Externe: Documentul este o trezire la realitate. Corectitudinea politică a jucat un rol în asta


Persecuția creștinilor din anumite colțuri ale lumii se află la niveluri apropiate de un „genocid”, potrivit unui raport comandat de ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt.

Raportul a estimat că una din trei persoane suferă de persecuție religioasă. În plus, impactul principal al „actelor de genocid împotriva creștinilor este exodul”, creștinismul confruntându-se cu „ștergerea” unor părți din Orientul Mijlociu.

Documentul este „cu adevărat o trezire la realitate. Este necesar să realizăm – și acest aspect este arătat foarte clar de raport – că cel mai persecutat grup religios sunt creștinii”, a declarat șeful diplomației britanice. Hunt a mai spus că, cel mai probabil, „corectitudinea politică” a jucat un rol în problema aceasta.

De asemenea, documentul atrage atenția că religia creştină „riscă să dispară” în unele părți ale lumii, punând accentul pe faptul că în Palestina creștinii reprezintă mai puțin de 1,5% din populație, în timp ce în Irak numărul lor a scăzut de la 1,5 milioane, înainte de 2004, la mai puțin de 120.000.

„Dovezile arată nu numai răspândirea geografică a persecuției anticreștine, ci și gravitatea ei, care sporește de la an la an”, se spune în raport. „În unele regiuni, nivelul și natura persecuției se apropie, fără îndoială, de îndeplinirea definiției internaționale a genocidului, în conformitate cu cea adoptată de ONU”, concluzionează autorii raportului.

Ministrul britanic de Externe a comandat o analiză asupra creștinismului anul trecut, în decembrie, după celebrul caz al Asiei Bibi, o femeie creștină condamnată la moarte pentru blasfemie, ulterior eliberată din închisoare, după ce a fost achitată de un tribunal din Pakistan.

Hunt a declarat că guvernele „au dormit în post” în cazul persecuției creștinilor, dar că acest raport și atacurile din Sri Lanka „i-au trezit pe toți cu un șoc uriaș”. El a adăugat: „Ceea ce am uitat în această atmosferă de corectitudine politică este că, de fapt, creștinii persecutați sunt printre cei mai săraci oameni de pe planetă. În Orientul Mijlociu, populația de creștini era de circa 20%, acum este de 5%”, a adăugat Jeremy Hunt.

Constatările documentului au venit după ce 359 de persoane au fost ucise și peste 500 au fost rănite în atacuri comise la hoteluri și biserici din Sri Lanka, în Duminica Paștelui catolic.

Citiţi şi:

Administraţia SUA: Creştinii sunt supuşi unui genocid în Orientul Mijlociu 
Ministrul ungar de Externe, atac la creștinofobia Europei: Este dominată de o formă nesănătoasă de secularism…

 

yogaesoteric
28 noiembrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More