Raport. Ies la iveală abuzurile sexuale comise de preoții Bisericii Catolice doar în Berlin: 120 de minori violați în perioada 1946-2019

Cel puţin 61 de membri ai clerului diocezei catolice din Berlin au abuzat sexual peste 120 de minori în perioada 1946-2019, se arată într-un nou raport comandat de Biserica Catolică şi publicat la 29 ianuarie, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Există evidenţa a 121 de victime, deşi numărul real al acestora ar putea fi mult mai mare, conform raportului independent.

Persoanele acuzate sunt în principal preoţi şi alţi membri ai clerului diocezei, conform raportului realizat de firma de avocatură Redeker Sellner Dahs.

Structurile ierarhice şi lipsa comunicării au împiedicat rezolvarea şi prevenirea acestor cazuri, constată raportul, avocatul şi coautorul raportului, Peter-Andreas Brand, referindu-se la o „lipsă de responsabilitate sistematică”.

Cei în cauză au urmărit cu toate mijloacele să „evite ca instituţia Bisericii să fie afectată”, a afirmat coautorul Sabine Wildfeuer.

Conducerea Bisericii a arătat o mai mare empatie faţă de făptaşi decât faţă de victime, precizează raportul, care afirmă că în doar 21 de cazuri au fost lansate anchete judiciare, dintre care doar 11 au ajuns la proces.

Raportul menţionează că a avut loc o modificare de paradigmă în 2002 după dezvăluirea cazurilor de abuz sexual la Canisius-Kolleg, o şcoală catolică din Berlin, ceea ce a condus la o mai mare deschidere în ceea ce priveşte cazurile de abuz.

O comisie formată din preoţi şi laici urmează să evalueze raportul şi să facă recomandări referitor la tratarea cazurilor de abuzuri sexuale în cadrul Bisericii în viitor.

 

Citiţi şi:

Biserica Catolică a distrus dosare despre autori ai abuzurilor sexuale din rândurile sale

Vaticanul zdruncinat de un scandal masiv de pedofilie. Sunt deja mii de victime

 

 

 

yogaesoteric

27 martie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More