«Rasiști» vestiți, înlocuiți cu travestiți!


Primarul Londrei promite să schimbe monumentele care au legături cu sclavia cu statui ale comunității LGBTQ și figuri ale minorităților


Atras probabil de vremurile revoluției culturale din China maoistă, primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunțat o revizuire a tuturor reperelor din capitala britanică pentru a stabili dacă acestea se conformează valorilor și „diversității” orașului. El a sugerat că monumentele considerate rasiste ar fi nevoie să fie înlocuite cu unele închinate comunității LGBTQ și minorităților rasiale, scrie Breitbart.

După mai multe zile de demonstrații anti rasism în marile orașe britanice, în dezbatere s-a implicat și Sadiq Khan, primarul Londrei, care s-a pronunțat pentru schimbarea din temelii a oricăror aspecte care au legătură cu sclavia. După ce mai multe monumente din orașele britanice au fost vandalizate de activiștii Black Lives Matter și Antifa, în semn de solidaritate cu manifestațiile declanșate în SUA de moartea afro-americanului George Floyd, primarul londonez a ajuns la concluzia că orașul pe care îl reprezintă este „unul dintre cele mai diverse” din lume. Așa că cere Comisiei pentru diversitate a domeniului public să revizuiască tot ce poate duce cu gândul la rasism, de la statui, monumente, artă stradală, nume de străzi și până la picturi murale.

„Diversitatea capitalei noastre este cea mai mare forță, cu toate că statuile, numele drumurilor și spațiile publice reflectă o epocă apusă. Este un adevăr deranjant că națiunea și orașul nostru își datorează o mare parte din averea lor rolului pe care l-a jucat comerțul cu sclavi. În tot acest timp, contribuția multor comunități la viața capitalei a fost în mod voit ignorată”, a spus Khan.

Anunțul său a venit după ce manifestanții Black Lives Matter au doborât și aruncat în râu o statuie a parlamentarului și filantropului Edward Colston, din Bristol, pentru averea obținută din comerțul cu sclavi. Activiștii au doborât și statuia lui Abraham Lincoln. Statuia lui George Milligan, un proprietar de sclavi din secolul al XVIII-lea, a fost și ea dată jos din fața muzeului Docklands, situat în zona docurilor istorice ale Londrei. Campania s-a extins și în alte orașe, de pildă la Oxford, unde 26 de consilieri locali și un deputat au cerut înlăturarea din fața unui colegiu a statuii lui Cecil Rhodes, un imperialist britanic în Africa în secolul XIX, care a înființat o bursă care-i poartă numele, o țintă mai veche a unor organizații cu orientare de stânga.

În demonstrațiile din centrul Londrei a fost mânjită cu vopsea și statuia lui Winston Churchill, cel care a condus Marea Britanie în cea mai grea perioadă din istoria modernă, acuzându-l că ar fi fost rasist.

Într-un interviu pentru Sky News, Khan a afirmat: „Ceea ce va face comisia este să analizeze diversitatea în raport cu … pentru absența statuilor cu oameni de culoare sau a inexistenței numirii unor străzi după numele lor, a nereprezentării comunității LGBTQ+, a femeilor sau a persoanelor cu dizabilități, pentru a încerca să avem un oraș care să reflecte mai bine Londra și valorile pe care le avem”.

Primarul Khan ar avea în vedere și redenumirea celebrului muzeu de artă Tate și a spitalului Guy din Londra, ai căror fondatori au avut legături cu comerțul cu sclavi. Khan a menționat, totuși, că în comisie se va analiza dacă o astfel de acțiune ar servi la „curățarea reputației” acestor instituții.


Citiţi şi:

Bătălia stranie a statuilor
Șeful Bisericii Anglicane șochează: «Portretizarea lui Iisus ca bărbat alb ar fi nevoie să fie reconsiderată»

 

yogaesoteric
16 iulie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More