Polițiștii din Bangladesh au înlocuit antrenamentele fizice dure cu yoga

 

Polițiștii din Bangladesh au înlocuit antrenamentele fizice dure cu… yoga. Este metoda lor de a combate stresul provocat de pandemia de coronavirus.

Oamenii legii sunt printre cei mai expuși, peste 10.000 dintre ei fiind deja infectați cu SARS-CoV-2.

Exercițiile posturale yoga specifice, combinate cu tehnici de respirație, îi ajută să-și mențină un tonus sănătos pe fondul pandemiei de coronavirus. Yoga ajută din plin atât la îmbunătăţirea sistemului imunitar cât şi la combaterea stresului.

Rajon Kumar Saha, comisar adjunct: „Covid-19 a declanşat probleme psihice importante în breasla noastră. Scopul practicării yoga este să le combată. Este un exerciţiu pentru conştiinţă. Am luat această iniţiativă pentru a reduce presiunea asupra psihicului.”

Potrivit rapoartelor, peste 40 de polițiști au murit după ce au fost infectați cu SARS-CoV-2.

Mohammed Robiul Islam, polițist din Dhaka, care s-a vindecat de Covid-19: „Coronavirusul s-a răspândit foarte mult în rândul poliţiei, ceea ce nu s-a petrecut în niciul alt domeniu esenţial. Motivul este, cred, că procedurile şi metodele meseriei noastre implică apropierea de oameni pentru a fi în slujba lor”.

Numărul cazurilor a continuat să crească în rândul ofițerilor și după ce autoritățile au dat undă verde măsurilor de relaxare. Spitalul Central al Poliţiei din Dhaka, rezervat în exclusivitate oamenilor legii şi rudelor acestora, este încă plin. Administratorul instituției spune că cea mai mare provocare pentru personal a fost să le ofere sprijin psihologic celor depistați pozitiv. Așa că, după ce se fac bine și revin la serviciu, yoga vine în completarea programului de recuperare.

Citiţi şi:

Meditația modifică structura creierului și reduce la jumătate stresul, conform unui studiu recent

14 beneficii surprinzătoare ale practicii YOGA regulate

Virgiliu Gheorghe: Vitamina C sau despre cum să tratăm coronavirus Covid-19


 

yogaesoteric
16 iulie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More