Război dezlănțuit asupra Crăciunului: Papa Francisc spune că «acesta e doar o șaradă»… în fața atâtor războaie și a urii!

 

Papa Francisc declară Crăciunul o „șaradă” când există atât de mult „război și ură”. Celebrarea sărbătorii Crăciunului pare o ipocrizie dacă ținem seama de violențele, vărsarea de sânge și ura care s-au dezlănțuit în lume, spune liderul Bisericii Catolice.

„Crăciunul se apropie: vor fi lumini, petreceri, brazi împodobiți, scene cu Nașterea Domnului… toate acestea sunt o șaradă. Lumea se îndreaptă spre război. Lumea nu a ales o cale pașnică”, a declarat Papa Francisc în timpul unei predici de la sfârșitul lunii noiembrie.

Afirmațiile suveranului pontif au venit cu o zi înainte de asediul asupra unui hotel din capitala Bamako, Mali, soldat cu cel puțin 29 de morți. Papa a făcut referire la atacurile teroriste din Paris și Beirut și la bombardarea avionului rusesc deasupra Peninsulei Sinai, în Egipt. El a condamnat escaladarea urii dintre oameni, alimentată de violențe și a sugerat că ar trebui ca lumea, în loc să se delecteze cu petreceri, să se căiască și să se roage pentru o „revărsare de grație divină”.

„Ar trebui să implorăm iertare pentru această lume, care nu alege calea păcii. Să-i plângem pe cei care trăiesc pentru război și au cinismul de a nega acest lucru”, a declarat papa, adăugând că „Dumnezeu plânge, Iisus plânge”.

„Cei care fac război sunt damnați, sunt infractori. Războiul nu poate fi «justificat» din multe motive. Dar atunci când întreaga omenire este în război, așa cum se petrece astăzi… nu există nicio justificare”, a adăugat pontiful.

Afirmațiile papei au venit odată cu marcarea de către Vatican a începerii sezonului tradițional festiv, prin ridicarea bradului de Crăciun de 25 de metri înălțime în Piața Sf. Petru, brad adus din Bavaria, Germania, patria fostului papă Benedict al XVI-lea.

Bradul a fost împodobit cu ornamente confecționate de copiii bolnavi de cancer din toată Italia, înaintea începerii Anului Sfânt, în 8 decembrie.

Papa Francis are speranțe mari cu privire la încheierea războiului, fiind adesea aclamat pentru propovăduirea mesajelor de pace. În timpul vizitei efectuate de pontif în Statele Unite cu trei luni în urmă, președintele Barack Obama a recunoscut contribuția papei în normalizarea relațiilor dintre SUA și Cuba.

În cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite de la New York din luna septembrie, suveranul pontif a condamnat persecuțiile asupra minorităților religioase și etnice și distrugerea zonelor culturale din Orientul Mijlociu și America de Nord.


Citiți și:

Crăciunul, sărbătoarea bucuriei de a exista ca ființă umană ce-l poate cunoaște pe Dumnezeu

Război sau haos controlat?

 

yogaesoteric
20 decembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More