Război împotriva culturii deghizat în luptă anti-discriminare. La Universitatea Princeton nu se mai studiază greaca și latina

Nimic nu poate rezista conceptului de „rasism sistemic”. Promotorii săi reușesc să-l identifice în cele mai mici pliuri ale organizării sociale. Toate instituțiile sunt îndemnate să se supună printr-un ritual public în care fiecare povestește momentul conștientizării sale și anunță un program grozav pentru a se îndepărta de logica și structura socială „rasistă”.

Astfel, Asociația Dieteticienilor din Canada se autodenunță și anunță că dorește să își revizuiască practica profesională în lumina antirasismului revoluționar al lui Ibram X. Kendi. Întrucât recomandările dietetice nu au fost adaptate noilor cetățeni care s-au stabilit în Canada în ultimii ani, ele ar fi, prin urmare, discriminatorii și sistematic rasiste.

Câteva zile mai târziu, Justin Trudeau, premierul canadian, anunță un program de împrumut rezervat antreprenorilor negri, făcând din discriminarea rasială un principiu explicit, susținut, sub semnul progresului și incluziunii. Cu alte cuvinte, în funcție de culoarea pielii, vei avea mai multe sau mai puține șanse să beneficiezi de împrumuturi guvernamentale.

Ne amintim, de asemenea, că în luna mai, orașul Hamilton din Ontario a decis să acorde prioritate vaccinării cetățenilor „rasiali”, în numele luptei împotriva „rasismului sistemic” – în ideea de a răsturna în cele din urmă „supremația albă”, care ar fi adevărata temelie a societăților occidentale. Această narațiune poate fi aplicată oricărei situații, ca și când ar avea un scop universal.

Acest tip de inchiziție tocmai a atins apogeul în Statele Unite, odată cu dorința Universității Princeton de a ataca „rasismul sistemic” prin abolirea obligației de a cunoaște și chiar de a studia greaca și latina. Obligația ar fi discriminatorie. Pentru a deschide larg ușile studiilor clasice, ar fi nevoie să reducem drastic cerințele asociate acestora. Excelența nu este altceva decât un reziduu aristocratic care trebuie pulverizat, în numele democratizării cunoașterii, care justifică toate masacrele.

În spatele acestui război împotriva discriminării se ascunde de fapt un război împotriva culturii

În mod surprinzător, Princeton justifică reformă în lumina evenimentelor care au zguduit Statele Unite după moartea tragică a lui George Floyd. Evenimentul este tratat ca o revelație religioasă, dezvăluind natura intimă a unei civilizații care ar fi nevoie să se pocăiască pentru a renaște, spălată în cele din urmă de păcatul colonial original.

Dar în spatele războiului împotriva discriminării se ascunde de fapt un război împotriva culturii. Prin separarea studiilor clasice de limbile străvechi, ca și cum ar fi fost cârje vechi sau bibelouri discriminatorii, sunt atacate chiar sursele civilizației occidentale. Acest aspect a fost recunoscut de Dan-el Padilla Peralta, care predă Istoria antică la Princeton și care susținea în urmă cu câteva luni, în New York Times, că este necesar să-și încheie domeniul de studiu pentru a elimina „supremația albă”.

Altfel spus, civilizația occidentală va fi distrusă prin distrugerea fundațiilor sale.

Allan Bloom remarcase printre primii că instituțiile care ar fi necesar să păstreze cultura și să o mențină în viață, astăzi o anihilează și o otrăvesc. Moștenirea care urma să fie îmbogățită este repudiată acolo, aproape blestemată, deconstruită de activiști care nu au cultură. Este o nevroză rasială autentică care a cuprins societatea occidentală, acum traversată de dorința de a se anihila.

Citiţi şi:
Globaliștii extind ‘experimentul Pitești’ la scară mondială: tabere de reeducare pentru albi (I)
Invazia barbarilor manciurieni
Discriminarea pozitivă s-a instalat deja – discriminarea majorității de către minorități – o ideologie bizară marxistă!

yogaesoteric
7 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More