Războiul declarat de autoritățile române Ivermectinei

Autoritățile au blocat stocurile de Ivermectină din fabrici

După ce medici de prestigiu din România au susținut efectele benefice ale Ivermectinei în tratamentul covid, Slovacia aprobându-l deja în schema de tratament, autoritățile române au trecut la măsuri represive împotriva medicamentului. Astfel, pe lângă interzicerea importurilor, producția de Ivermectină pentru uz veterinar de la fabricile românești a fost oprită.

Confruntate cu dovezi ale numeroaselor studii efectuate în lume, care au arătat eficacitatea Ivermectinei în tratamentul covid, autoritățile române au luat o măsură absolut halucinantă. Au blocat stocurile de medicamente din fabrici, ca să se asigure că românii nu mai au de unde cumpăra Ivermectina. Pentru că nu este permis în România, medicamentul în varianta pentru oameni este de negăsit, astfel că oamenii au fost nevoiți să și-l procure pe cel de uz veterinar, golind farmaciile. În ultima vreme, însă Ivermectina a dispărut fără urmă de peste tot.

Medicamentul este, de fapt, un antibiotic, și este specific pentru râie la câini, la pisici, la animale, în general. Ivermectina nu se mai găsește la furnizori pentru că stocurile sunt blocate de la producătorii români, care nu le mai dau pe piață. Avem animale care au nevoie de acest medicament și nu avem ce să le mai dăm. De când a început nebunia cu Ivermectina pentru covid au blocat-o definitiv, nu știu cine a intervenit, ANSVSA-ul probabil, dar s-au blocat stocurile în fabrici. Nu mai avem de unde să luăm acum, trimitem și noi la cabinetele medicilor veterinari pentru Ivermectina injectabilă, pe care o pot face direct medicii în cabinet. Celor care vin să ia pastile le dăm medicamente înlocuitoare, care nu au antibiotic și nici efectul pe care îl are Ivermectina”, a declarat George Dumitrescu, tehnician veterinar.

Veterinarii, amenințați cu răspunderea penală

Încă de la sfârșitul lunii ianuarie, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) le-a transmis medicilor veterinari care prescriu Ivermectina oamenilor că riscă să răspundă penal pentru acest fapt.

În ceea ce privește utilizarea Ivermectinei la oameni în combaterea covid-19, precizăm faptul că sunt în desfăşurare numeroase studii clinice umane, studii care au fost înscrise în Registrul Uniunii Europene al trial-urilor clinice. Odată ce respectivele studii vor fi finalizate, în funcţie de rezultatele obţinute, acestea pot sta la baza depunerii unor cereri de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman pe bază de ivermectină în scopul combaterii covid-19. Vă avertizăm că utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane. Utilizarea altor formulare pentru prescrierea produselor medicinale veterinare, în afara celor prevăzute în legislaţie, precum şi eliberarea fără prescripţie medicală a produselor medicinale veterinare, inclusiv a celor care conțin ivermectină, atrage răspunderea disciplinară, contravenţională sau penală, după caz, a persoanelor vinovate”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Dopaj cu Ivermectină

Sportivii au intrat și ei în colimatorul autorităților, aceștia fiind avertizați că nu au voie să se trateze cu Ivermectina, deoarece conține substanțe interzise.

Sportivii este necesar să cunoască faptul că le este interzis un eventual tratament cu medicamentul comercializat sub denumirea de Ivermectina Pasteur FP 20 – comprimate pentru tratamentul endoparazitozelor produse de nematode și în ectoparazitozele produse de acarieni la câini. Un comprimat conține 3mg de Ivermectină, substanță care se încadrează în Lista Interzisă 2021 la categoria S0 – Substanțe Neaprobate (orice substanţă farmacologică ce nu este cuprinsă în una dintre următoarele secţiuni ale Listei şi nu este aprobată de nicio autoritate guvernamentală de reglementare în domeniul sănătăţii pentru uzul terapeutic uman – de exemplu, medicamente aflate în curs de dezvoltare preclinică sau clinică sau retrase, medicamente designer, substanţe aprobate doar pentru uz veterinar – este interzisă permanent)”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale Anti-Doping.

Citiți și:
Hidroxiclorochina și ivermectina – tratamente ieftine și eficiente contra virusului covid-19
Cu ivermectina la tribunal. Medicamentul este aprobat în instanță pentru tratarea bolnavilor Covid din Africa de Sud

 

yogaesoteric
31 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More