Războiul din Ucraina și criza energetică lovesc în toaletele europenilor. Situație uluitoare în secolul 21

O firmă din Finlanda avertizează asupra unei penurii de hârtie igienică, deoarece costurile energiei se repercutează asupra producției.

Creșterea prețurilor la energie a determinat firma finlandeză producătoare de hârtie Metsä Tissue să reducă nivelul producției în ultimele săptămâni, a anunțat compania într-un comunicat.

Opriri temporare la fabrici, prețuri „istorice” la electricitate

Această reducere ar putea afecta disponibilitatea produselor din hârtie tissue, cum ar fi hârtia igienică, se arată în comunicat, fiind probabile și alte opriri pe linia de producție.

Metsä Tissue a anunțat anterior opriri temporare ale producției la fabricile sale din Germania și Slovacia la începutul acestui an, iar situația s-a deteriorat și mai mult de atunci.

Compania își vinde produsele sub diverse mărci – inclusiv Lambi și Serla – și are în total nouă fabrici de hârtie în Europa, informează televiziunea publică finlandeză, Yle.

Cu toate acestea, costurile de producție în creștere îngreunează operațiunile pe toate piețele europene ale Metsä Tissue, a declarat directorul pentru piața nordică al companiei, Jani Sillanpää, dar în special în Europa Centrală și de Est.

Prețurile la electricitate sunt la un nivel istoric ridicat. Situația a fost puțin mai bună aici, în țările nordice, dar prețul energiei electrice a început să crească și la noi”, a spus Sillanpää.

El a adăugat că opririle de producție au un impact în special asupra producției de hârtie igienică și hârtie de bucătărie. Încetinirea producției nu pare să se extindă și la fabrica de hârtie Mänttä, situată în sudul Finlandei centrale, operațiunile continuând în mod normal. Cu toate acestea, a precizat Sillanpää, o mare cantitate de hârtie igienică și de bucătărie este exportată în Finlanda din Europa Centrală.

Există riscul să apară probleme cu volumele de hârtie dacă această situație continuă”, a adăugat el. Costul de producție în creștere ar putea duce, de asemenea, la scumpirea hârtiei igienice și de bucătărie, a spus Sillanpää. În cele din urmă, comercianții cu amănuntul decid dacă majorarea de preț ar fi nevoie să fie transferată consumatorilor.

Citiți și:
Fețele inflației, spaimele SUA și UE
Inflaţie record în Austria. Locuințe, electricitate, alimente – totul este mai scump

 

yogaesoteric
19 septembrie 2022

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More