Războiul hibrid al tehnocraților: dezinformarea și propaganda ca arme

Propaganda nu se naște spontan; mai degrabă, este creată special pentru a înșela ascultătorii astfel încât să îi determine să adopte o credință sau să săvârșească o acțiune care altfel nu i-ar interesa. Tehnocrații folosesc ca arme datele pe care le colectează din societate și le utilizează selectiv pentru a determina grupuri de oameni să-și schimbe viziunile, să adopte noi comportamente, să gândească diferit etc. Acesta este un război informațional.” – Editorul Technocracy News

Rezumat

Într-un interviu cu prezentatorul de televiziune Joe Rogan, Maajid Nawaz, un fost revoluționar islamist care a devenit un activist anti-extremism, vorbește despre fabricarea consimțământului cu privire la evenimente care nu sunt adevărate.

Nawaz crede că ne aflăm într-un război hibrid, în care informația constituie arma principală.

Relativismul, ideea că adevărul este relativ și subiectiv, este periculos pentru că, dacă nu există adevăr obiectiv, atunci nu există realitate obiectivă, iar fără realitate obiectivă, oricine deține puterea ajunge să dicteze realitatea. În final se ajunge la autoritarism.

Motivul pentru care liderii guvernamentali au schimbat în mod repetat regulile jocului și apoi au jucat feste memoriei noastre cu privire la ceea ce au promis este acela de a dezorienta și deruta oamenii pentru a-i aduce la un stadiu în care să nu mai aibă puterea să pună întrebări guvernului.

Un alt mecanism de control va fi implementarea monedelor digitale programabile emise de băncile centrale (CBDC) – adică a unui numerar digital care va putea fi programat pentru a putea fi cheltuit doar pe bunuri sau servicii pe care un angajator sau un guvern le va accepta sau le va considera adecvate.

Războiul hibrid

În interviul video prezentat la finalul acestui articol, podcasterul Joe Rogan îl intervievează pe Maajid Nawaz, autorul cărții Radical, un fost revoluționar islamist care a devenit ulterior un activist anti-extremism. Acesta este un interviu de trei ore. Dacă doriți, puteți sări peste prima oră, deoarece interviul devine mai legat de problemele actuale după aceea.

Experiența anterioară a lui Nawaz cu recrutarea de extremiști pentru a se infiltra și a răsturna guverne occidentale l-a ajutat să recunoască mai ușor jocurile psihologice aplicate publicului civil în timpul pandemiei de covid. Practic, și-a petrecut o mare parte din viața sa ulterioară opunându-se acțiunilor de „fabricare a consimțământului cu privire la ceva ce nu este adevărat”.

Potrivit lui Nawaz, ne aflăm într-un „război hibrid”. Este practic un război informațional, pentru că arma principală este informația și oricine ajunge să definească realitatea prin narațiunea pe care o impune, câștigă.

După cum explică Nawaz, atunci când sunt recrutați extremiști pentru o cauză, mai întâi este necesar să fie demontată și distrusă viziunea lor actuală asupra lumii. Ulterior pot fi îndoctrinați cu ce viziune asupra lumii se dorește.

În mod evident, Big Tech joacă un rol crucial în acest război, deoarece dispune de tehnologia și de algoritmii necesari pentru a influența, manipula și modela conștiințele oamenilor, stabilind ce narațiuni au voie să asimileze. Platformele de social media pot crea cu ușurință impresia că o poziție minoritară, marginală este susținută de fapt de o majoritate.

În mod ironic, cum subliniază Rogan, oamenii cărora li se spală în acest mod creierul apără, în multe cazuri cu înverșunare, „dreptul” acestor companii de a-i modela și de a-i manipula. Ei susțin cenzura, susțin cultura anulării, neînțelegând impactul pe care îl au acestea asupra modului cum văd și înțeleg ei realitatea și lumea în general.

Preluarea puterii prin impunerea „stărilor de urgență”

Un răspuns la întrebarea cum am ajuns unde suntem astăzi este acela că guvernele au declarat stări de urgență, iar aceste stări de urgență ajung adesea să devină permanente. De aceea au fost declarate în primul rând.

După cum explică Nawaz, „stările de urgență sunt întotdeauna folosite de stat pentru preluarea puterii”. Odată ce au reușit să-și extindă puterile sub pretextul unei urgențe naționale, ei o mențin. Nu o ridică. Astfel, atunci când, în 2020, pandemia de covid a fost folosită pentru a fi suspendate drepturi fundamentale ale omului, Nawaz a înțeles că am ajuns pe o pantă alunecoasă.

El se teme că acum experimentăm o schimbare radicală a contractului nostru social cu statul. Înainte de pandemie, contractul social, acel modus operandi general acceptat, stabilea că fiecare om are dreptul la autonomie trupească. De exemplu, deși este bine să donezi sânge, nu ți se impune să faci asta – chiar dacă este în joc viața cuiva.

Nimeni nu poate să îți impună să donezi un rinichi pentru că ai doi rinichi funcționali și altcineva are nevoie de unul. Ai dreptul să îți păstrezi ambii rinichi, chiar dacă asta înseamnă că o altă persoană moare din cauză că lipsesc donatori de organe.

De asemenea, dacă cineva este vulnerabil la boli din cauza unor afecțiuni preexistente, a fost mereu firesc să se aștepte ca acea persoană să-și ia propriile măsuri de precauție. De exemplu, dacă o persoană are alergie la arahide, se va asigura că nu consumă nimic care să conțină arahide, iar ceilalți sunt încurajați, dar nu obligați sau constrânși, să creeze un spațiu confortabil și să fie atenți cu cei care sunt vulnerabili.

Însă ceea ce nu s-a petrecut niciodată, observă Nawaz, este să îi facem pe alți oameni responsabili pentru comorbiditățile și afecțiunile noastre preexistente și să îi forțăm să se supună unei intervenții medicale care i-ar putea vătăma sau chiar ucide, cu scopul de a ne îmbunătăți șansele de supraviețuire.

O schimbare radicală a contractului nostru social

Dacă statul ne spune că este cazul să ne vaccinăm pentru că este de datoria noastră să îi protejăm pe alții, atunci are loc o schimbare profundă și radicală a contractului nostru social.

O schimbare atât de mare, susține Nawaz, că ar fi necesară o dezbatere publică serioasă, urmată de o decizie stabilită în mod democratic. Dar nu se petrece aceasta. Ni se spune că este nevoie să renunțăm la autonomia noastră trupească pentru binele comun. Dacă nu ești de acord cu aceasta, ești pur și simplu anulat și eliminat din forumul public.

Deși acest fapt nu apare menționat în mod specific în interviul menționat, acest nou contract social, care s-a născut în timpul crizei legate de covid, face de fapt parte din Marea Resetare. Renunțarea la drepturile personale – la unele deocamdată și, în cele din urmă, la toate – reprezintă „noul contract social” pe care Klaus Schwab de la Forumul Economic Mondial l-a imaginat și îl impune în lume prin liderii săi instalați.

După cum a remarcat Nawaz, în fond, până la urmă este necesar să ne gândim în ce fel de societate, în ce fel de lume vrem să trăim. „Nu putem trece de la democrație la o societate polițienească … fără să existe vreo consultare a publicului în acest sens”, spune el. Este important să avem o „dezbatere adecvată cu privire la modul în care acest fapt va schimba permanent structura societății noastre”.

Problema fundamentală aici este că ni se spune că este necesar pur și simplu să avem încredere că guvernul știe ce este mai bine pentru noi și că acționează întotdeauna în interesul nostru. Însă știm că statul poate greși foarte tare. În interviu, Nawaz menționează multe exemple în care guvernele au mințit și au acționat împotriva intereselor popoarelor lor.

Același aspect este valabil și pentru Big Pharma. Ni s-a spus că este bine să avem încredere în produsele lor, în știința lor și în faptul că lucrează întotdeauna pentru a ne proteja sănătatea. Totuși, pentru aceia dintre noi care cunosc istoricul infracțional al multora dintre aceste companii de medicamente, ceea ce ni se spune este greu de crezut.

După cum a menționat Nawaz, cea mai mare amendă penală din istorie a fost impusă companiei Pfizer. Deși este acuzată de o listă foarte lungă de infracțiuni, totuși, ni se cere să credem, fără a ne pune nicio întrebare, în produsul lor experimental bazat pe terapie genică. Mai mult, ni se cere să ignorăm toate datele care arată că Pfizer nu este, de fapt, pe deplin sincer cu privire la beneficiile și riscurile produsului lor.

Când nu există adevăr, cine deține puterea ajunge să definească realitatea

Una dintre modalitățile principale prin care se anulează dezbaterea este aplicarea de etichete. Nu contează dacă acestea sunt corecte sau nu. Nawaz a fost numit „anti-vaxxer” pentru că a pus sub semnul întrebării impunerea obligatorie a vaccinului, chiar dacă este dublu vaccinat. De asemenea, a fost etichetat drept „extremist anti-musulmani”, în ciuda faptului că a petrecut patru ani în închisoare pentru extremismul său musulman.

Dar există o problemă mai profundă aici”, a spus Nawaz. De mulți ani, asistăm la instaurarea relativismului, bazat pe ideea că adevărul este relativ, că este subiectiv și se bazează pe experiența personală a fiecăruia. Adevărul cuiva nu este obligatoriu să fie același cu adevărul altuia. Tu decizi care este adevărul tău și nu există „realitatea”.

Acest aspect, susține Nawaz, a avut consecințe devastatoare, deoarece, fără un adevăr obiectiv, nu există nici realitate obiectivă, iar fără realitate obiectivă, oricine deține puterea poate să dicteze ce este realitatea – deoarece nu ai nicio modalitate de a stabili dacă acea putere spune sau nu adevărul. În final se ajunge la autoritarism.

Atunci când promovezi ideea că nu există adevăr și când interzici dezbaterea care are ca scop descoperirea adevărului – nu care pretinde că afirmă adevărul, ci care îl caută –, pornind de la această idee că adevărul este relativ… ce se petrece când cineva face asta?

Dacă nu există adevăr, atunci nu poți defini realitatea. Iar atunci când nu poți defini realitatea, singurul aspect care contează este puterea… deoarece puterea ajunge să definească realitatea”, spune Nawaz. „Puterea ocupă acel vid care rămâne atunci când rațiunea nu mai există, și definește realitatea pentru noi, de sus în jos.

Războiul psihologic

Prin urmare, putem vedea cum și de ce informația devine cea mai puternică armă în această luptă pentru putere. După cum a observat Nawaz, majoritatea oamenilor lucrează full-time și au familii și pur și simplu nu au timp să facă cercetările necesare pentru a putea discerne adevărul.

În schimb, ascultă voci din mass-media despre care ei cred că le oferă cea mai bună interpretare despre ce este adevărul și realitatea. Problema este că mass-media promovează narațiunile celor care vor să obțină mai multă putere. Și, fără existența unor informații veridice, devine dificilă definirea realității, ceea ce face dificilă contestarea guvernului.

Din acest motiv, liderii au schimbat în mod repetat narațiunea și apoi s-au jucat cu memoria noastră cu privire la ceea ce au promis inițial. Scopul este de a dezorienta și deruta oamenii până când nu vor mai avea puterea de a pune la îndoială guvernul. Acesta este un război psihologic.

Însă realitatea dură cu care se confruntă toți este că, odată ce ne-au fost confiscate drepturile, guvernul nu le va mai da niciodată înapoi în mod voluntar. Singura opțiune pe care o au oamenii este de a-și recăpăta drepturile prin activism pașnic.

Războiul financiar

Nawaz și Rogan discută, de asemenea, despre modul în care clica globală intenționează să controleze populația mondială prin utilizarea monedelor digitale programabile ale băncilor centrale (CBDC).

Moneda programabilă înseamnă bani digitali care pot fi programați să poată fi cheltuiți numai pe anumite bunuri și servicii pe care un angajator sau un guvern le consideră adecvate. Cu alte cuvinte, emitentul banilor poate controla modul în care beneficiarul îi cheltuie. În acest mod, emitentul ajunge să aibă control aproape total asupra comportamentului beneficiarului.

După cum arată Nawaz, cu un sistem CBDC programabil, guvernul ar avea control total asupra oricărei persoane care nu este de acord cu politicile sau activitățile acestuia. Dacă cineva își exprimă dezacordul, guvernul ar putea pur și simplu să îi restricționeze modul în care își poate folosi banii sau să-i închidă complet contul bancar.

De exemplu, dacă guvernul nu ar vrea ca Nawaz să apară în emisiunea lui Rogan, ar putea pur și simplu să-i reprogrameze CBDC-urile cu un singur clic, astfel încât să nu poată să cumpere un bilet de avion.

Ceea ce globaliștii încearcă acum să implementeze este o platformă care le va oferi control complet asupra oamenilor – un sistem care va centraliza tot ce ține de viața oamenilor într-un singur loc, cum sunt dosarele de angajare, dosarele medicale, înregistrările financiare și multe altele.

Din acest motiv fac eforturi pentru implementarea pașapoartelor de vaccinare, chiar dacă este clar că acestea nu au absolut niciun temei rațional.

La ce servește un pașaport de vaccinare dacă „vaccinul” nu previne infecția sau răspândirea?

Unele țări au renunțat acum la pașapoartele de vaccinare și au trecut în schimb la ID-urile digitale. Este important să înțelegem că sistemul ID-urilor digitale are exact același scop ca pașaportul de vaccinare, așa că lupta pentru libertate este departe de a fi încheiată, chiar dacă guvernul a renunțat public la pașapoartele de vaccinare. După cum a explicat Nawaz, sunt, de asemenea, dovezi ale instituirii unui credit social digital.

Conducerea globală infiltrată

Nawaz a vorbit, de asemenea, despre modul în care guverne din întreaga lume au fost infiltrate de membrii Forumului Economic Mondial (WEF), a căror agendă este să implementeze un autoritarism global, folosind tehnicile de război psihologic și informațional descrise pe scurt mai sus.

După cum menționează Nawaz, Schwab a lucrat la „infiltrarea în guverne a celor care susțin agenda Marii Resetări”, iar în cartea sa din 2020, Covid-19: Marea Resetare (pdf în limba română via ActiveNews), Schwab scrie deschis faptul că răspunsul la covid ar fi indicat să fie folosit pentru „reformarea tuturor aspectelor societăților și economiilor noastre, de la educație la contractele sociale și condițiile de muncă”.

De asemenea, Forumul Economic Mondial și-a exprimat în mod clar intenția de a dezvolta un sistem global de identificare digitală. Prin urmare, aspectul la care ne putem aștepta este un proces fără sfârșit în care schimbarea continuă a regulilor va duce la tot mai mult autoritarism. Ne-au spus aceasta fără ocolișuri, a mai subliniat Nawaz. Tot ce vor să facem este să-i credem.

Având în vedere amploarea acestui interviu, vă încurajez puternic să îl ascultați în întregime. Dacă nu aveți suficient timp, săriți peste prima oră.

Autor: Dr. Joseph Mercola

Citiți și:
Școala de dictatori covid a lui Klaus Schwab și planul pentru Marea Resetare
Dezinformarea – componentă de bază a războiului informațional
Jurnalistul Adrian Panaite: Ceea ce trăim este un război hibrid, nu o criză sanitară. Din păcate, este dus împotriva noastră

 

yogaesoteric
10 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More