Războiul rabinilor cu Rusia şi anunţul sioniștilor că vor acţiona pentru refacerea Ucrainei ca un „Mare Israel” (II)

Citiți prima parte a articolului

Boruch GorinCând, la finele lui februarie 2022, rabinul moscovit  a criticat Rusia în favoarea Ucrainei, aproape concomitent cu rabinul newyorkez Shmuley Boteach, el a declarat la acea vreme pentru agenţia internaţională evreiască Jewish Telegraphic Agency că poziția sa o reprezenta şi pe cea a rabinului şef Berel Lazăr și a restului Federației Comunităților Evreiești din Rusia, iar pe 2 martie, Lazăr însuși a scris o declarație în care chema să se „oprească nebunia, astfel încât să nu mai moară oameni[1], ceea ce era tot o acuză, cu o inutilă perdea, la adresa Rusiei.

Vreo 5-6 luni le-a luat însă, de la aceste mesaje, mai ales de la solicitările externe, rabinilor şi liderilor organizaţiilor evreieşti din Rusia să se radicalizeze şi să intre aproape toţi, cu excepţia lui Evgheni Satanovsky, în conflict sau în opoziţie cu conducerea de stat a Rusiei.

Începând din august-septembrie 2022, şi rabinul-șef „al Rusiei“, Berel Lazăr, care aparţine şi el sectei iudaice Chabad-Lubavitch, a intrat făţiş în opoziţie cu puterea de stat a Rusiei, după ce primul care l-a atacat pe Vladimir Putin a fost şef-rabinul Moscovei, Pinchas Goldschmidt, bine primit apoi la Bucureşti în august şi, apoi, în 14-16 noiembrie 2022, de liderii PNL şi PSD, ţinând la templul Coral şi la Palatul Parlamentului României o „Conferință a Rabinilor Europeni“ (sau „prima Reuniune în România a Șef-Rabinilor din Europa“), susţinând Ucraina pe lângă şeful PSD Ciolacu, premierul liberal Ciucă şi ministrul PNL Predoiu. Tot atunci, „România adoptă o «lege emblematică» ce garantează dreptul la sacrificare cușer“, titra The Times of Israel[2], astfel încât iudeii să-şi facă abatoare în România cu eludarea obligaţiei de asomare prealabilă a animalelor ucise, sacrificate astfel prin agonizare (a se vedea „Parlamentul antiromanesc legalizează barbaria cuşer, sacrificarea animalelor după tradiţia jidovească[3] pe Incorect Politic).

Acest şef-rabin al Moscovei, Pinchas Goldschmidt, s-a declarat în conflict cu Vladimir Putin şi a părăsit Rusia în iulie 2022, jucând rolul „jidovului rătăcitor“ aflat în veşnicul exil iudaic şi îndemnând toţi evreii să întoarcă spatele Rusiei lui Putin.

Tot la începutul lui iulie 2022, Vladimir Putin a dat ordin ca sionista Jewish Agency să-și înceteze toate operațiunile pe teritoriul Rusiei. Ordinul dat de autoritățile ruse venea în mijlocul unor tensiuni tot mai intense între Israel și Rusia pe tema războiului din Ucraina și ca urmare a deciziei Israelului de a sprijini Ucraina și pe președintele Zelenski împotriva Rusiei, anunţa The Jerusalem Post[4]. Jewish Agency for Israel (Agenția Iudaică) nu este doar o agenţie a emigraţiei evreieşti, ci, de fapt, în plan nedeclarat, reţeaua proprie globală de spionaj a sionismului (ca un serviciu secret), creată în 1929 în SUA (mult înainte de înfiinţarea statului Israel, 1948), unde îşi are principalul sediu secret, cel de la Ierusalim fiind secundar. Spionajul israelian, Mossad-ul, este ca un copil mai mic al ei, istoric vorbind, iar Jewish Agency îl mai ajută încă, dându-i şi agenţi verificaţi şi probaţi din întreaga lume. De aceea, între oamenii Agenţiei Iudaice (Evreieşti) sunt şi agenţi secreţi care acţionează sub acoperire.

Având în vedere ostilitatea declarată Rusiei de către Israel şi de organizaţiile evreieşti, Rusia ar putea spune că e îndreptăţită să-şi ia măsurile de prevedere, dar pentru rabinul-şef Goldschmidt totul se explică prin „antisemitismul“ Rusiei, postând pe Twitter, în 27 octombrie 2022, că „Un atac al guvernului rus împotriva mişcării Chabad, precum și atacurile împotriva Jewish Agency for Israel, sunt acte antisemite împotriva noastră a tuturor. Repetăm apelul nostru către toți frații și surorile noastre care sunt încă în Rusia și care sunt capabili să părăsească țara, să facă aceasta[5].

**********

Astfel s-a ajuns în Rusia la situaţia că secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Aleksey Pavlov, când a cerut în octombrie 2022 „desatanizarea“ Ucrainei, a inclus şi „suprematista“ Chabad în lista de sute de „culte neo-păgâne“ găzduite de Ucraina, care este necesar să fie eradicate. „Principalul principiu al hasidicei [Chabad] Lubavitch este superioritatea [rasială] a membrilor sectei asupra tuturor naţiunilor şi popoarelor“, a spus Pavlov unei publicaţii rusești de stat, citat apoi de către The Times of Israel („Russian chief rabbi protests as top official describes Chabad as a supremacist cult“)[6]. Putea spune asta despre toţi adepţii iudaismului. Într-adevăr, reamintim pentru cine încă nu știe, că acest „principiu“, invocat de Al. Pavlov, este dogma „poporului ales“, dogma esențială a talmudismului, care introduce această disjuncție teroristă absolută: „poporul ales“, cei circa 20 de milioane de ashkenazi (adică descendenții khazari cărora li s-a impus talmudismul în anul 740), câți există azi în lume, să fie deasupra, ca stăpâni ai „restului“ de opt miliarde de oameni! E cușer?!

Ruşii acuză: evreii se pregătesc să preia şi Rusia! (?)

Atitudinea ostilă Rusiei din partea conducerii evreieşti internaţionale a Chabad, a iudeilor din SUA şi chiar a Israelului, nu a rămas netaxată de către Moscova.

Reacţia Rusiei era prezentată în 26 mai 2022 de către Jewish News din Anglia drept „Russia bans entry to numerous US jews including Chabad rabbis[7] („Rusia interzice intrarea a numeroși iudei din SUA în ţară, inclusiv rabini Chabad“), între cele 963 de persoane interzise fiind mulţi iudei, în frunte cu conducerea Agudas Chassidei Chabad, structura care asigură pentru Chabad legătura cu preşedinţii americani la Casa Albă, rabinul președinte Abraham Şemtov, fondator al biroului de la Washington al mișcării, rabinul Iehuda Krinsky, secretar al grupului, rabinul Shlomo Cunin, lider al Chabad, urmaţi de avocaţii Nathan și Alyza Lewin, care au reprezentat grupuri iudaice și pe Chabad împotriva Rusiei, de membri Congresului Mondial Iudaic, de politicieni evrei americani precum democrații Steve Cohen din Tennessee, Jerry Nadler din New York, Alan Lowenthal din California, Andy Levin din Michigan, Debbie Wasserman Schultz din Florida, sau republicani precum Lee Zeldin din New York și David Kustoff din Tennessee; de Ellen Weintraub, comisar electoral federal; de actorul iudeu Rob Reiner, care a fondat website-ul „Investigate Russia“, care susţinea că Rusia a influențat fraudulos alegerile prezidențiale din SUA din 2016, iar lista continuă cu multe alte nume iudaice.

Apoi, după ce a oprit activitatea în Rusia a instrumentului sionist Agenţia Iudaică (Evreiască) (The Jewish Agency for Israel sau Sohnut, cea mai mare organizație iudaică din lume), pe 9 august 2022, preşedintele rus Vladimir Putin i-a comunicat măsura telefonic preşedintelui Israelului, Yitzhak Herzog. Motivul expulzării acestei agenţii, arătat şi de Putin, era că un prea mare număr de politicieni izraelieni susţin Ucraina împotriva Rusiei, iar agenţia sionistă din Rusia face la fel, căci s-a raportat că un număr de angajați ai Agenției Evreiești au fost interceptați de serviciile secrete ruse cum desfășoară operaţiuni pro-ucrainene în plin război şi susţin propaganda că evreii ar fi în pericol din cauza statului rus. Agentura organizației Sohnut, care are birouri în nouă orașe din Federația Rusă, are mai mulți „emisari“ israelieni și peste 100 de angajați evrei cu cetățenie rusă, dar şi multe mii de alţi activişti şi colaboratori neoficiali.

Noua percepţie rusească despre „trădătorii de evrei“ era reflectată în acelaşi timp în cotidianul central tipărit şi on-line Moskovski Komsomolets, care, în 18 septembrie 2022, enumerând evreii cunoscuți din Rusia şi Ucraina, i-a numit „agenți străini“ pregătiţi ca, după eventuala  înfrângere a Rusiei, să formeze guvernul ocupaţiei asupra ruşilor în „frumoasa Rusie a viitorului“, cum s-a exprimat sarcastic Dmitri Popov, autorul principal al Moskovski Komsomolets. (Articolul a dispărut de pe pagina electronică a publicaţiei, în urma protestelor evreieşti, dar el este amintit, disecat şi analizat în presa israeliană).

Agenţia Evreiască şi organizaţiile evreieşti îi îndeamnă pe evrei să părăsească pentru moment Rusia, să nu participe, deci, la războiul acesteia, ajutându-i să plece chiar, în timp ce armata ucraineană are şi un rabin-şef, în persoană lui Hillel Cohen, care le acordă susţinere spirituală soldaţilor evrei care luptă împotriva ruşilor (Ukrainian army appoints Chief rabbi to assist Jewish-faith troops, boost morale)[8].

Unii şi-au amintit că tot un iudeu era, după mamă, şi opozantul rus Boris Nemțov, care susţinuse interesele Ucrainei împotriva Rusiei, fiind „unul dintre cei mai vehemenți critici ai regimului Putin“, pe care îl voia dărâmat, organizând mari proteste susţinute cu fonduri străine, inclusiv fonduri Soros, conform revistei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung („A fost Boris Nemtsov ucis pentru că a colaborat cu americanii?[9]).

Mass-media din Israel este deţinută deja de oligarhii evrei ucraineni ai lui Zelenski

Pe tema interzicerii Agenţiei Evreieşti în Rusia, acelaşi cotidian rus l-a intervievat pe Yevgeny (Evgheni) Satanovsky, președinte al Congresului Evreiesc Rus în trecut, acel Russian Jewish Congress, organizaţia evreilor foarte bogaţi, despre care am mai arătat că se afla de 20 de ani în conflict cu Vladimir Putin. Satanovsky a devenit între timp, după ce a plecat din conducerea RJC, membru al consiliului de administrație al Congresului Mondial Evreiesc (un Kahal evreiesc al noii ordini mondiale „americane“), unde i-ar reprezenta pe evreii din Rusia.

Satanovsky, care se prezintă drept unul dintre ultimii evrei pro ruşi din Rusia, trecând drept „nebun“ pentru ceilalţi lideri evrei zonali, spunea în acest interviu – intitulat „Sohnut, un magazin birocratic internațional obișnuit“ („Sokhnut – eto obychnaya mezhdunarodnaya byurokraticheskaya lavka[10], din 15 august 2022) – că totuşi statul rus va fi neputincios în oprirea activităţii Agenţiei Evreieşti, căci un vechi proverb evreiesc, pretinde el, spune că „o organizație evreiască poate fi doar deschisă, nu poate fi şi închisă“, căci va continua să funcţioneze în clandestinitate. „Suntem un popor pentru noi, necruțător și critic“, mai preciza Satanovsky, adăugând că, totodată, şi „comunitatea evreiască americană de astăzi este în mare parte pro-ucraineană și anti-rusă“.

Explicaţia pentru opinia publică anti-rusă şi pro-Ucraina din Israel este explicată de Yevgeny Satanovsky prin faptul că oligarhii evrei „ruşi“ duşmani ai lui Putin deţin mass-media din Israel: „Presa israeliană aparține fie lui Leonid Nevzlin, precum ziarul Haaretz, la care e acționar majoritar, fie lui Igor Kolomoiski și Pinciuc [Pinchuk] împreună, ca aproape toate mas-media în limba rusă, fie unui alt oligarh ucrainean, Vadim Rabinovici. Mass-media în limba engleză și ebraică sunt deținute de iudeii americani. Dacă în întreaga țară sfera informațională aparține oamenilor din Ucraina sau din America, atunci ce rezultat ar putea fi de așteptat? A investit Abramovici în mass-media israeliene? Nu.“

Toţi cei menţionaţi sunt iudei şi doar Roman Abramovici nu duşmăneşte Rusia lui Putin, ci chiar a încercat să intermedieze pacea în martie 2022.

Renaşterea „nazismului“ banderist din Ucraina ca proiect iudaic şi al CIA, îndreptat împotriva Rusiei

După „Revoluţia portocalie“ din 2004 din Ucraina, declanşată asumat de organizaţiile iudeului George Soros (cu zece ani înainte de revoluţia EuroMaidan), cel adus de „valul revoluției“ în fruntea ţării, președintele Viktor Iușcenko, îi acorda în 2005 titlul de Erou al Ucrainei, postum, „nazistului“ naţionalist ucrainean Stepan Baderas.

Bandera era venerat de diaspora ucraineană naţionalistă, dar după 2004 se dezvoltă şi în ţară un curent neobanderist şi anti-rusesc, în timp ce în capitala Kiev bulevardul Moscova devine bulevardul Bandera.

Astăzi, neobanderiştii sunt susţinuţi de evrei în Ucraina, împotriva ruşilor.

Mulţi spun: cum pot supraviețuitorii evrei ai Holocaustului să-i sprijine pe naziști în Ucraina?“, dar reabilitarea imaginii „fascistului Bandera“ în Ucraina e un proiect evreiesc, ca şi alierea adepţilor contemporani ai lui Bandera cu evreii din Ucraina, mai relata liderul evreu Yevgeny Satanovsky în interviul din Moskovski Komsomolets.

Iar principalii evrei pe care îi acuză de asta sunt oligarhul Igor Kolomoisky („patronul lui Zelenski“) și liderul „Vaad“ Josef Zissels, motiv pentru care a zis despre ei din 2015, în fața sinagogii Golden Rose din Dnepropetrovsk: „Când și dacă va exista o astfel de oportunitate, îi voi spânzura cel puțin pe Kolomoisky și Josef Zissels“ („Spânzuraţi liderii evrei ucraineni, spune fostul preşedinte al Congresului Evreiesc din Rusia[11], în The Jerusalem Post).

Josef Zissels (sau Yosyf Zisels), deşi trece drept un „naţionalist înflăcărat“ ucrainean, este şi preşedintele „Vaad“-ului iudaic din Ucraina (Ваад) sau „Asociaţia Organizaţiilor şi Comunităţilor Evreieşti (Vaad) a Ucrainei“, Vaad fiind o veche denumire evreiască pentru consiliu, care, istoric, a mai fost folosită pentru conducerea largii regiuni autonome evreieşti întinsă asupra Galiţiei, Poloniei (şi Ucrainei de azi), Lituaniei (şi Belarusului de azi), cum a fost şi Consiliul celor Patru Ţări („Vaad Arba Aratzot“), înfiinţat în anul 1514.

Zissels este un fost informator sovietic al KGB, zice Satanovsky, deşi a fost şi dizident „refuznik“, membru în organizaţia Ukrainian Helsinki Group, creată subversiv pentru „drepturile omului“ în 1976 de americanii de la Helsinki Watch (cunoscută mai târziu ca Human Rights Watch, unde şi-a îndreptat pentru prima dată donaţiile sale George Soros), organizaţie tutelată de CIA şi fondată de activistul iudeu Robert Louis Bernstein. Zissels era prezentat în 2022 şi drept unul din vicepreşedinţii Congresului Evreiesc Mondial.

Zissels a fost cel care a venit cu ideea de a îi unii pe evrei cu adepţii lui Bandera – mai zice Satanovsky. Și a făcut asta ani de zile, reabilitând banderismul… Iar acest proiect al lui le-a plăcut foarte mult băieților de la Departamentul de Stat, mai ales Victoriei Nuland. Aşa am ajuns să îi vedem pe rabinul Azman (rabinul-șef al Ucrainei și Kievului) şi pe rabinul Yaakov Dov Bleich (rabinul sinagogii principale din Kiev), cum țin împreună cu episcopul creştin uniat o slujbă de rugăciune de doliu la cimitir, unde, lângă victimele Holocaustului, au aranjat şi înmormântarea celor care i-au ucis, ridicând deasupra lor o cruce și spunând că aceasta este o «formă de reconciliere». Astfel îl vedem pe Shmuel Kaminetsky, un rabin din Dnepropetrovsk, al cărui hotel găzduiește acum aproximativ două sute de israelieni de origine mixtă ucraineană-iudaică care luptă pentru Ucraina.“

Satanovsky acuzase dinainte de războiul din 2022, încă din 2014, comunitatea evreiască din Dnepropetrovsk, în care oligarhul evreu Kolomoisky (propulsorul lui Zlensky) era puterea centrală, pentru susținerea unui război cu ruşii, că strânge donații și adoptă o linie publică naționalist-ucraineană. Kolomoisky însuși, în rolul său de guvernator al districtului Dnepropetrovsk, a finanțat crearea unui batalion de „miliție“ care să lupte cu „separatiștii ruşi“ din regiunea vecină Donbas.

Dar Zissels, Kolomoisky şi ceilalţi evrei ca ei sunt apăraţi în The Jerusalem Post de către rabinul kievean Yaakov Dov Bleich, cel mai sus arătat de Satanovsky ca implicat în alianţa iudeo-ucraineană: „Kolomoisky și Zissels nu sunt pro-Bandera, ci sunt cu Ucraina democratică, la fel ca restul comunității evreiești“.

Spui că proiectul «Bandera evreiască» este susținut de Departamentul de Stat al SUA?“, îl întreba reportera de la Moskovski Komsomolets pe Satanovsky, iar el răspundea:

Ar fi necesar să fie chestionată Victoria Nuland [de la Departamentul de Stat]… Cred că este imposibil să fii de acord cu oameni ca Vika Nuland. Subiectul oricărui naționalism de pe teritoriul fostei URSS este supravegheat atât de Departamentul de Stat, cât și de CIA, care, din păcate, este acum condusă de ambasadorul William Burns, care a fost foarte atractiv pentru mine în timpul șederii sale la Moscova [ca ambasador]…

Da, băieții de astăzi lucrează pentru prăbușirea Federației Ruse, dar înainte au lucrat pentru prăbușirea URSS. Ei cred că dacă URSS s-a prăbușit, atunci de ce nu și Federația Rusă. În perioada 8-9 mai a avut loc la Varșovia primul Forum al Popoarelor Libere din Rusia. Al doilea a avut loc pe 22 iulie la Praga. Acolo au desenat o «minunată» hartă, unde în locul Rusiei sunt 34 de state…

Da, Departamentul de Stat și CIA au făcut și fac toate acestea. Și știu că Nuland a făcut toate eforturile posibile pentru a organiza Maidanul [revoluţia Soros-CIA de la Kiev, din 2014]. Este clar faptul că fabricarea anti-rușilor din Ucraina este un proiect american… Nazismul a fost pus acolo unde nu exista aproape deloc acum 8 ani. Li s-au dat 8 ani pentru recalificare, pentru agitație și propagandă, pentru reformarea populației.

Citiți a treia parte a articolului

Autor: Cornel Dan Niculae

Referințe:
[1] https://lechaim-ru.translate.goog/events/zayavlenie-glavnogo-ravvina-rossii-po-situatsii-v-ukraine/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro&_x_tr_pto=sc – 2 martie 2022.
[2] https://www.timesofisrael.com/romania-passes-landmark-law-guaranteeing-right-to-kosher-slaughter/ – 16 noiembrie 2022.
[3] https://www.incorectpolitic.com/parlamentul-antiromanesc-legalizeaza-barbaria-cuser-sacrificarea-animalelor-dupa-traditia-jidoveasca/ – 17 noiembrie 2022.
[4] https://www.jpost.com/diaspora/article-711227?fbclid=IwAR1jJAxwMcfi6qmABGdQHz__xhI-U94SNOXaJ2gF56_q466nl37BerrRLn4 – 5 iulie 2022.
[5] https://twitter.com/PinchasRabbi/status/1585553888060530690
[
6] https://www.timesofisrael.com/russian-chief-rabbi-protests-as-top-official-describes-chabad-as-a-supremacist-cult/ – 26 octombrie 2022.
[7] https://www.jewishnews.co.uk/russia-bans-entry-to-numerous-us-jews-including-chabad-rabbis/ – 26 mai 2022.
[8] https://www.jewishnews.co.uk/russia-bans-entry-to-numerous-us-jews-including-chabad-rabbis/ – 26 mai 2022.
[9] https://www.hotnews.ro/stiri-international-19710847-fost-boris-nemtsov-ucis-pentru-colaborat-americanii.htm – 22 martie 2015.
[10] https://www.mk.ru/politics/2022/08/15/evgeniy-satanovskiy-sokhnut-eto-obychnaya-mezhdunarodnaya-byurokraticheskaya-lavka.html – 15 august 2022
[11] https://www.jpost.com/diaspora/hang-ukrainian-jewish-leaders-says-former-russian-jewish-congress-president-393774 – 12 martie 2015.

Citiți și:
Jacques Baud, colonel al armatei elvețiene: „Abordarea rusă a războiului este foarte diferită de cea a SUA” (I)
Ucraina, fabrica de „știri false”

 

yogaesoteric
27 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More