Războiul rabinilor cu Rusia şi anunţul sioniștilor că vor acţiona pentru refacerea Ucrainei ca un „Mare Israel” (I)

Zelenski a anunţat refacerea Ucrainei cu cel mai mare fond evreiesc, BlackRock, în timp ce şi Israelul a anunţat şi el un „Plan Marshall” pentru Ucraina postbelică („A Jewish-Israeli Plan for Ukraine’s post-war reconstruction”).

Hanuka în Maidanul din Kiev

Cu ocazia sărbătorii evreieşti Hanuka din decembrie 2022, ambasadorul Israelului la Kiev, Michael Brodsky, a pledat în Maidanul din Kiev împotriva Rusiei, alături de evreii sectei hasidice Chabad, şi a acuzat şi un iminent viitor atac în Ucraina din partea statului Belarus.

Se petrecea în 18 decembrie 2022, când primul sfeşnic menorah de Hanuka a fost aprins în centrul Kievului de către zeci de evrei şi invitaţii lor, care s-au adunat în Piaţa Maidan la apusul soarelui „pentru a aprinde cel mai mare sfeșnic de Hanuka din Europa“.

Sfeşnicul Menorah din Maidan, epicentrul revoluţiei soroşiste anti-ruseşti din 2014, apărea acum ca o revendicare a legăturii dintre iudaism, „revoluţia“ Soros-CIA din Maidan (la care au participat şi voluntari israelieni înarmaţi) şi evenimentele care au urmat.

Pe lângă primarul Kievului, Vitali Klitschko, evreu şi el, la ceremonie, care a fost organizată de Uniunea Comunităților Evreiești din Ucraina, au participat și ambasadorii Israelului, Statelor Unite, Japoniei, Poloniei, Canadei și Franței. În Germania ştirea despre eveniment a fost titrată neutru: „Municipalitatea, primarul și ambasadorul aprind prima lumină pe Maidan“ („Gemeinde, Bürgermeister und Botschafter entzünden auf dem Maidan das erste Lich“).

În discursul său din Maidan, de la aprinderea uriaşei menore, continuând atitudinea pro-ucraineană declanşată în februarie 2022 a sectei sale iudaice, rabinul Mayer Stambler de la mișcarea hasidică Chabad Lubavitch a spus că „războiul rusesc împotriva Ucrainei e asemenea cu povestea Hanuka a miracolului lămpii de petrol… De fapt, trăim aceeași situație acum“, conchidea el, făcând o paralelă forţată a miracolului lămpii care nu se mai stingea cu rezistenţa ucraineană în pofida întreruperilor de curent electric din Ucraina, cauzate de bombardamentele rusești. „Acesta este un război între întuneric și lumină“, încheia rabinul, asociind tendenţios Rusia cu întunericul. (Povestea miracolului lămpii de petrol, așa cum este descrisă în Talmudul babilonian, a avut loc după eliberarea Templului din Ierusalim din timpul Revoltei Macabeene, pornită la 167 î.Hr., mitul descriind modul în care o lampă găsită, al cărei ulei nu putea fi suficient pentru a ţine aprinsă lampa decât pentru o zi, a luminat în schimb opt zile, tot atâtea zile ţinând, de aceea, şi Hanuka, ca „sărbătoare a luminilor“.) Ar fi deci un miracol, precum acel ulei, zicea rabinul Stambler, rezistenţa militară ucraineană, deşi nu era nicio minune în fluxul neîntrerupt de arme şi de fonduri care veneau din SUA şi din Europa pentru Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, el însuși iudeu, le-a urat tot atunci, la rândul său, iudeilor din întreaga lume, într-un discurs video, o „Hanuka fericită“, dar apoi, propagandistic, „a subliniat semnificaţia sărbătorii festive pentru populația ucraineană“ (deşi aceasta este, majoritar, creştin ortodoxă, nu de religie iudaică), în sensul că, zicea el, „cei care au fost puțini i-au învins pe cei care au fost mai mulți. Lumina a învins întunericul şi va fi la fel şi de data aceasta“.

Dar în lupta cu NATO, care alimentează şi susţine războiul, Rusia poate fi mai degrabă cea în inferioritate, şi nu Ucraina, care apare ca mandatara lumii globale de control iudeo-anglo-saxon, cu dominioanele şi cu vasalii ei. O minune ar fi, deci, dacă ar învinge Rusia. În SUA, actualul război a fost anticipat cu zeci de ani înainte de către think-tank-urile CIA-iste (precum STRATFOR) sau sioniste (precum RAND Corporation), care au analizat cum să reducă Rusia la o ţărişoară minoră. Totul a fost prevăzut, precum pe o imensă masă de şah strategic, şi multe dintre evenimente au fost provocate controlat în Ucraina.

Sub acelaşi pretext, al sărbătorii evreieşti demarată în mijlocul Maidanului kievean, se pronunţa de la faţa locului, atunci, în decembrie 2022, şi ambasadorul Israelului la Kiev, Michael Brodsky, tot împotriva Rusiei, declarând: „Doresc poporului Ucrainei tot ceea ce simbolizează Hanuka, să fie lumină în fiecare casă ucraineană… și vă doresc victorie“.

În aceeaşi zi, Brodsky scria şi pe contul său de twitter[1] (că „Israelul poate și este necesar să facă mai mult pentru #Ucraina, mai ales că o acțiune ostilă se profilează din nord“, intrarea Belarusului în război de partea Rusiei, ceea ce era şi e o mare teamă a serviciilor secrete ucrainene şi a regimului iudeo-pro-occidental al lui Zelenski.

La marginea evenimentului din Maidan, „voluntarii“ iudei au distribuit lumânări, jocuri și dulciuri de sărbători („Selenskyj sendet zu Chanukka klare botschaft an Putin“, în Juedische Allgemeine din 19.12.2022)[2].

Se vede că secta iudaică Chabad nu a fost niciodată de partea lui Putin, lichidatorul multora dintre oligarhii evrei, nici când a făcut figuraţie de alianţă cu acesta la Kremlin.

Chabad a fost întoarsă împotriva Rusiei din prima zi de foc

La trei zile după ce forțele ruse au declanşat operaţiunea militară din Ucraina, un proeminent rabin din Moscova, Boruch Gorin, ar fi avut o „şocantă ieşire dizidentă“.

Boruch Gorin

Stop războiul!“ a postat rabinul pe Facebook, adăugând „acest îndemn ar putea provoca accese de furie [puterii], dar nu am alte cuvinte acum“.

Nu doar utilizarea cuvântului „război“, prohibit în discursul public în Rusia la începutul operaţiunii ei militare din Ucraina, a făcut să fie remarcat comentariul rabinului, ci şi faptul că Gorin este purtătorul de cuvânt principal al Federației Comunităților Iudaice din Rusia (la care e afiliată şi secta iudaică Chabad Lubavich), ca și al rabinului-șef al evreilor din Rusia, Berel Lazăr, un rabin Chabad ale cărui legături, intens şi interesat cultivate anterior cu președintele Rusiei, i-au adus porecla de „rabinul lui Putin“.

Chabad este principalul grup iudaic atât în Rusia, cât și în Ucraina, teritoriul vestic al fostului Imperiu Rus fiind şi locul apariţiei acestei secte iudaice hasidice. Aceste două țări au de departe şi cea mai mare populație evreiască din Europa de Est, deşi nu se cunoaşte numărul precis, care e ştiut totuşi ca fiind de minim 200.000 de iudei, deşi web-site-ul mişcării (chabad.org) spunea, în postarea „Ukraine Jewish Relief Fund[3], în 2022, că numai în Ucraina trăiesc 350.000 de bărbaţi, femei şi copii iudei „aflaţi sub bombardament zi şi noapte“. Nu este cazul să ne surprindă asemenea diferențe între numere statistice, dacă ne amintim că Alexandr Soljenițîn dezvăluia, în celebra sa carte Două secole împreună[4], că iudeii obișnuiesc să ascundă numărul real al persoanelor din comunități spre a se eschiva de la anumite obligații către statul în care parazitează.

Până în 2022, Chabad doar a perpetuat tradiţia mișcării evreieşti hasidice de a conlucra cu regimurile guvernamentale de oriunde atâta timp cât acestea nu îi lezează pe iudei, practică pe care liderii Chabad au explicat-o drept „neutralitate partizană“, dar despre care criticii spun că e „o deferență nepotrivită față de Putere“, dar, odată pornit războiul din Ucraina, habotnicii Chabad s-au arătat partizani cu aceasta.

La rândul său, în cei 22 de ani la putere ai lui Vladimir Putin, președintele rus a menținut, strategic, o relație simplă, dar eficientă cu rabinii afiliați la Chabad, după ce relațiile lui s-au înrăutățit din start, de când a luat puterea, cu Congresul Iudaic din Rusia (Russian Jewish Congress), un grup comunal non-Chabad, un fel de fraternitate iudaică de tip masonic, formată în 1996 de oligarhii evrei din Rusia (precum Mikhail Fridman, care e şi cetăţean israelian), ofiţeri iudei de rang înalt ai statului rus şi alţi evrei din cultură şi ştiinţă.

Pe fondul acestui conflict dintre preşedintele rus Putin şi evreii bogaţi din Congresul Iudaic din Rusia, în trecut, până în 2022, „a crescut steaua Chabad la Kremlin“.

**********

Conducerea internaţională a mişcării Chabad, care se află la New York, s-a postat însă de la începutul lui 2022 împotriva Rusiei şi a cerut aceasta şi conducerii Chabad din Rusia, dar iniţial aceasta a încercat să pară cât de cât echidistantă. Chabad se afla, în această situaţie, „între ciocan şi nicovală“, avea să spună Roman Bronfman pentru Jewish Telegraphic Agency, un fost deputat israelian născut în Ucraina și autor al unei cărți despre iudeii vorbitori de limbă rusă (Bronfman în articolul „Ukraine invasion puts Chabad of Russia ‘between a rock and a hard place’”)[5].

Bronfman mai arată că evreii ruși, inclusiv cei aparținând Chabad, „aproape toți își au originile în Ucraina, Moldova sau Belarus“, aceasta datorându-se faptului că aceste „țări“ făceau parte din Pale of Settlement, adică zona unde li se permitea iudeilor să trăiască în timpul țarismului (adică în „Zona de rezidență“, înființată de împărăteasa Ekaterina a II-a, în 1791[6]). „Foarte puțini iudei ruși vin efectiv din Rusia. Aceasta înseamnă că invazia în Ucraina a lovit o coardă emoțională, împiedicând Chabad să se alăture clerului creştin ortodox rus, care sprijină războiul“. În plus, evreii din Rusia „este necesar să conlucreze cu legăturile lor cu Vestul, care sunt substanțiale. Este nevoie să țină cont de opinia publică [evreiască] din Vest“, a mai spus Bronfman.

Iar opinia iudaică din Vest vine şi de la sionişti, şi de la finanţa evreiască şi chiar şi de la oligarhii ruso-evrei care obișnuiesc să finanțeze activitățile Chabad în Rusia, dar îşi ţin fondurile băneşti în Occident, deşi multe din ele sunt stoarse din Rusia sau din ţări est-europene ori ne-occidentale.

Misha Kapustin

Sau vine de la un rabin precum Misha Kapustin, care are şi cetăţenie israeliană şi care „a fugit din Crimeea în Slovacia în 2014“, după ce armata rusă a anexat peninsula, acuzând că „Chabad din Rusia nu s-a pronunțat împotriva războiului într-un mod categoric“. Iar „Rusia este o dictatură“, mai zicea el.

Altă „opinie publică din Vest“ care cerea imperios puternicei secte hasidice Chabad din Rusia să se opună statului rus (gazdă), era vocea rabinului Shmuley Boteach, numit de către publicaţiile Newsweek şi The Washington Post drept „cel mai faimos rabin din America“, un celebru autor şi realizator TV în SUA (cu o emisiune inclusiv la celebra Oprah, „The Rabbi Shmuley Show“), recomandat drept „expert spiritual mondial în conducerea relaţiilor“.

Rabinul Boteach a publicat în The Jerusalem Post, în 28 februarie 2022, chiar de la începutul conflictului militar ruso-ucrainean, articolul apel „Chabad must condemn Vladimir Putin[7] (Chabad este necesar să-l condamne pe Vladimir Putin), în care, ca influent rabin, se alătura unor miniştri israelieni în condamnarea Rusiei pentru intrarea în teritoriile ruseşti din Ucraina, respectiv primul ministru Naftali Bennett şi ministrul de Externe al Israelului, Yair Lapid.

Ca un PR-ist, motivele lui Shmuley Boteach vizau stârnirea emoţiilor iudaice: „Putin este un monstru…, iar noi, iudeii, suntem gardienii moralității lumii, progenitorii celor Zece Porunci, motiv pentru care lumea ne-a urât de atâtea mii de ani“, Sau: „Putin este fals… Chiar dacă permite sinagogilor și școlilor evreiești să înflorească, el înarmează Iranul cu arme avansate, în timp ce iranienii promit deschis un al doilea holocaust al evreilor. Putin permite iudaismului să înflorească doar atâta timp cât comunitatea evreiască rămâne docilă și supusă.“; „Putin nu numai că nu este prietenul Israelului, pe care îl credeam că este, dar reprezintă de fapt un pericol uriaș pentru statul evreu. Putin este cel mai important apărător al Iranului la ONU și își exercită în mod regulat dreptul de veto pentru a-i proteja pe mullahi… În timp ce Iranul amenință că va șterge Israelul de pe hartă, oricine poate să se întrebe de ce Putin, aparent marele prieten al evreilor, protejează pro­gramul nuclear al Iranului și înarmează Iranul cu sisteme de arme avansate. Nu putem decât să ne rugăm ca Putin să-și joace prost cărţile, iar poporul rus să se ridice şi să-l doboare.

Rabinii iudei din Ucraina, fiind asociaţi cu oligarhii evrei ucraineni şi sponsorizaţi de către aceştia – oligarhi evrei care l-au propulsat şi susţinut şi pe evreul Zelenski pentru a ajunge preşedintele ţării (precum „patronul lui Zelenski“ Igor Kolomoiski, Vadim Rabinovici şi Victor Pinciuc / Pinchuk, partenerul politic pentru Ucraina al lui George Soros etc.) – au făcut la rândul lor presiuni asupra iudeilor din Rusia pentru a se ridica împotriva preşedintelui Vladimir Putin şi a Rusiei lui.

Astfel a procedat, foarte teatral şi gălăgios, şi șef-rabinul iudeilor din Ucraina, Moshe Azman, lider din Kiev al Chabad-Lubavici, care a cerut conducerii comunității evreiești din Rusia să denunțe „invazia guvernului rus“, căci altminteri ar fi „complici la suferinţa evreiască“.

Moshe Reuven Azman

Moshe Reuven Azman trece drept un rabin foarte influent politic, cu legături cu o serie de oligarhi iudei, mai ales cu Vadim Rabinovici (conform revistei The Jewish Standard[8]), fondatorul din 1997 al Congresului Tuturor Evreilor Ucraineni („All-Ukrainian Jewish Congress“ sau „Vseukrainskii Evreiskii Kongress“/VEK), un grup de oameni de afaceri evrei extrem de bogaţi din Ucraina), dar Rabinovici este şi prieten şi partener de afaceri asociat cu Igor Kolomoiski, oligarhul care i-a fost patron lui Zelenski până ce acesta a ajuns preşedinte.

Prilejul ieşirii teatrale a rabinului Moshe Azman a fost dat de faptul că Rusia bombardase la începutul lui martie 2022 turnul antenei televiziunii de stat din Kiev, care se află lângă Babi Yar (Râpa Babii), unde istoria consemnează că mii evrei au fost ucişi în septembrie 1941 de către armata germană şi de unii ucrainieni, ca represalii la faptul că aceştia, evreii, ar fi fost ajutorul principal al poliției secrete sovietice NKVD (mulţi chiar erau, cei mai sovietici dintre sovietici fiind pe atunci evrei, şi cei mai comunişti dintre comunişti). Represaliile veniseră după ce NKVD-ul plantase în 1941 explozivi ce au provocat mari pagube în Kiev, între 20 și 28 septembrie aruncând în aer 900 de clădiri între care, pe 24 septembrie 1941, o mare asemenea explozie a zguduit şi Cartierul General al Grupului de Armate Sud al Germaniei, instalat la Kiev, serviciul secret sovietic având complici locali în aceste sabotaje.

Deci, pentru că ruşii au bombardat pe 1 martie 2022 Kyiv TV Tower, antena tv de lângă Babi Yar, iar nişte schije ar fi ajuns şi la cimitirul memorial evreiesc (fapt infirmat peste două zile, de la faţa locului, de un reporter iudeu de la ynetnews.com / Yedioth Ahronoth[9], cotidian din Tel Aviv, Israel, constatând inexistenţa de stricăciuni la memorial), ca şi pentru că în Ucraina trăiesc şi evrei, acest Azman, şef-rabinul iudeilor din Ucraina, a apărut în mediile Internetului, video, strângând un sul al Torei la piept şi clamând înflăcărat: „Fac un apel la rabinii Rusiei, la evreii ruşi, la poporul rus cu singurul mesaj: oameni buni, opriţi războiul! Aici au loc crime de război! … Dacă Doamne fereşte, va urma să mor, blestemul meu să cadă asupra celor care tac și participă în tăcere la această crimă oribilă. Sunt alături de Sfânta Tora ce ne-a fost dată de Dumnezeu și vă spun să vă treziți… Și voi spune şi cuvintele pe care le spuneau strămoșii noștri când au fost duși la Babi Yar: «Ascultă, Israele, Domnul este Dumnezeul nostru, Domnul este unul singur». Acestea sunt cuvintele pe care le spun evreii înainte de moarte.“

Deşi rabinul nu a fost nicio clipă în pericol (şi nici memorialul evreiesc), The Jewish Chronicle disemina, în 2 martie 2022, apelul său: „«Nu mi-e frică de moarte», rabinul şef al Ucrainei cheamă mapamondul să nu rămână tăcut“ (’I’m not afraid to die’ – Ukraine chief rabbi calls for world to not stay silent[10]).

Fiind parcă sincronizaţi şi cam mirosind a regie, la doar câteva ore după comenta­riile şef-rabinului Moshe Azman, şi președintele iudeu al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ieşit public cu o cerere similară, cerând ajutorul „milioanelor de evrei din întreaga lume“, căci, zicea el, citat de cotidianul israelian Haaretz, „Istoria se repetă… ce rost are ca evreimea să spună «niciodată mai mult» timp de 80 de ani, dacă rămâne tăcută când o bombă cade pe locul Babi Yar? Cel puțin 5 [ucraineni] uciși. Istoria se repetă…“.

Degeaba comunicase agenţia de ştiri Reuters, preluând agențiile ruseşti TASS și RIA, declaraţia ministerul rus al Apărării, că forțele sale vor lovi anumite locuri din Kiev aparținând serviciului de securitate al Ucrainei și unei unități de operațiuni speciale (care se folosea şi de Kyiv TV Tower), care pregătesc atacuri informaționale asupra Rusiei, cerând ucrainenilor să părăsească acele locuri, deoarece urmează să fie bombardate. Căci până şi ministrul de Externe al statului Israel, Yair Lapid, se declara lezat de acest (inexistent) „atac asupra cimitirului evreiesc de lângă locul memorial care comemorează Holocaustul evreilor de la Kiev și uciderea poporului iudeu Babi Yar. Fac apel la păstrarea și respectarea sfințeniei locului“.

Ba chiar şi muzeul oficial al Holocaustului din Israel, Yad Vashem, intra în hora falsificărilor şi „condamna vehement atacul rusesc“, deşi nimeni nu ţintise ceva evreiesc la Kiev.

Șef-rabinul iudeilor din Ucraina, Moshe Reuven Azman, care, deşi provine din mişcarea Chabad, îi reprezintă pe toţi evreii „ucraineni“, şi-a răspândit speach-ul victimizator pe Internet în mai multe videoclipuri virale, prin care îi îndeamnă pe ucraineni „să reziste ocupației rusești“. Vizionat de milioane de oameni pe rețelele de comunicare virtuală, rabinul „a devenit o icoană în Ucraina“, pretindea publicaţia The Jewish Chronicle.

În susţinerea şef-rabinului din Ucraina s-a ridicat şi rabinul Jonathan Markovitch (Marcovici), rezident la Kiev, dar cu certificat de statut rabinic de la Rabinatul-șef al Israelului și cu atestare rabinică de la Curtea Rabinică Israeliană Chabad și de la Rabinatul Şef al armatei israeliene. Rabbi Markovici este la Kiev emisarul mişcării Chabad, dar şi al multor figuri cheie ale lumii iudaice globale.

Citiți a doua parte a articolului

Autor: Cornel-Dan Niculae

Referințe:

[1] Cf. https://twitter.com/michael_brodsk
[2] https://www.juedische-allgemeine.de/juedische-welt/ukraines-praesident-selenskyj-sendet-zu-chanukka-klare-botschaft-an-putin/ – 19 decembrie 2022.
[3] https://www.chabad.org/special/campaigns/ukraine/donateukraine_cdo/st/Chabad.org/co_embedded/true/mid/1
[4] https://www.dol.ro/carti/beletristica/memorii-jurnale/doua-secole-impreuna-evreii-si-rusii-inainte-de-revolutie-4-volume-yun10535.html?gclid=Cj0KCQiAw8OeBhCeARIsAGxWtUzBnO18ZNWjMi1eC7_tToOHT9fKgMVxG5J1I9lFoM8cMzR1Zq6x7i8aAt7vEALw_wcB
[5] https://www.timesofisrael.com/ukraine-invasion-puts-chabad-of-russia-between-a-rock-and-a-hard-place/ 3 aprilie 2022.
[6] Niall Ferguson, Războiul lumii. Epoca urii. Editura RAO, București, 2012, pag. 128-129.
[7] https://www.jpost.com/opinion/article-698936 28 februarie 2022

[8] https://jewishstandard.timesofisrael.com/vadim-rabinovich-claims-mantle/amp/ 1 noiembrie 2013.
[9] https://www.ynetnews.com/article/sk8byetx9 – 3 februarie 2022.
[10] https://www.thejc.com/news/world/im-not-afraid-to-die-ukraine-chief-rabbi-calls-for-world-to-not-stay-silent-4fSht7OdNNc4qt1XxZSLQd – 2 martie 2022.

Citiți și:
Viziunea de tip mesianic a liderului de la Kiev analizată de Cristian Unteanu. Ucraina va deveni „Marele Israel”!
Compoziția reală a guvernului ucrainean: Practic nu sunt ucraineni!

 

yogaesoteric
22 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More