Realitățile șocante ale conspirației: Europa este astfel cucerită de imigranții musulmani și în cele din urmă devine Eurabia

Teoria conspirației „Eurabia”, a unei Europe supuse Islamului, a revenit în actualitate odată cu exodul refugiaților din fața ororilor războaielor din Siria, Irak și Afganistan. Situația pare scăpată de sub control, numărul refugiaților crescând de la o zi la alta și sufocând efectiv autoritățile din statele UE.

Termenul de Eurabia îi aparține scriitoarei britanice de origine evreiască Gisèle Littman, cu pseudonimul de Bat Ye’or – Fiica Nilului. Născută în Egipt, de unde și sursa de inspirație a numelui său literar, a ajuns să fie socotită „părintele” teoriei conspirației „Eurabia” odată cu publicarea în 2005 a cărții sale Eurabia: Axa Euro-Arabă, în care anticipează crearea unui singur stat pe continentul european, supus unui imperiu musulman.

Pe scurt, teoria lui Bat Ye’or este simplă: Uniunea Europeană a permis ea însăși să cedeze în fața intereselor lumii arabe. Cererea pentru petrol, predilecția europeanului de a găzdui străini și dorința de a se erija ca o contrapondere la puterea Americii sunt rădăcinile anti-sionismului, antisemitismului și ale urii împotriva SUA. Amenințarea, spune Bat Ye’or nu este doar la adresa Israelului, ci la supraviețuirea Europei majoritar creștine, așa cum este ea acum.

Criticii Eurabia acuză că în carte sunt puține referințe văzute atât din perspectiva europenilor, cât și a arabilor. În schimb, poziția adoptată de autoare este cam în linia politicii partidului Likud, care îi vede pe europeni neprietenoși cu Israelul și care favorizează pe nedrept palestinienii. Puțini dintre cei care văd un pericol islamic sunt și adepții acestei teorii.

Explicațiile pentru comportamentul legiutorilor europeni nu provin din sociologia, psihologia sau chiar istoria națiunilor, ci se bazează exclusiv pe invocarea unei propagande asidue pro-arabe. În cartea ei, Eurabia nu este viitorul distopic al bătrânului continent căzut sub autoritatea legii șaria, ci mai degrabă o uniune a europenilor cărora trebuie să le fie rușine că au acceptat dominația arabă la ei în casă.
 

 
Pe parcursul cărții, autoarea se îndepărtează tot mai mult de la ce se înțelege azi în general ca fiind influența din ce în ce mai mare a musulmanilor în Europa și acuză liderii europeni de legături imorale cu lumea arabă, mergând până la a denunța finanțarea organizațiilor teroriste. Conform Bat Ye’or, politica anti-israeliană este în mare măsură rezultatul propagandei masive a organizației denumite Dialogul Euro-Arab (DEA), un forum de discuții deschis în 1973 între Uniunea Europeană și Liga Statelor Arabe. „Comunitatea Economică Europeană (denumirea mai veche a Uniunii Europene)”, spune Bat Ye’or „și-a construit politica față de lumea arabă în tandem cu demonizarea și discreditarea Israelului, deoarece Liga Arabă a cerut politici anti-Israel și promovarea Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP) ca precondiții pentru schimburile comerciale euro-arabe și livrarea de țiței.”

În prezent, cei care caută justificări ale acestei teorii se leagă de evoluțille din statele arabe de după așa-numita Primăvară Arabă, când au fost înlăturate dictaturile din unele state arabe, urmată de o perioadă de anarhie și apariția Statului Islamic.

Exodul refugiaților a atins cote nemaintâlnite în perioada modernă. Macedonia, de exemplu, a ajuns să fie tranzitată de 3.000 de refugiați, în special sirieni și irakieni, în drumul lor către statele din Nordul Europei. Iar numărul lor se estimează că va crește în perioada următoare.

Ministrul de interne german a anunțat că Germania se așteaptă la peste 800.000 de cereri de azil pentru acest an. Este dublul cifrei avansate la începutul anului și de patru ori mai mult decât cei 202.000 de azilanți înregistrați în 2014. „Fluxul emigranților via Marea Egee și Balcani a crescut semnificativ”, a adăugat oficialul german, „iar situația din Grecia s-a deteriorat rapid cu avalanșa de imigranți proveniți din zonele de conflict din Siria și Irak.”

Din ianuarie şi până în iunie, 102.000 imigranţi au pătruns în UE prin Macedonia, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Albania, Muntenegru şi Kosovo, faţă de 8.000 în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Agenţiei Frontex însărcinate cu frontierele externe ale spaţiului Schengen. În total, potrivit Frontex, în primele şapte luni ale anului numărul de imigranţi de la frontierele UE a atins 340.000, faţă de 123.000 în aceeaşi perioadă a lui 2014.

În luna august, în numai o săptămână, aproximativ 5.300 de persoane, provenind în principal din Africa subsahariană, au fost salvate pe Mediterana, în cadrul mai multor zeci de operaţiuni de salvare efectuate de către Marina italiană sau Misiunea europeană Triton.


Citiți și:

Planul Kalergi: genocidul popoarelor europene

De ce preia Germania cei mai mulţi refugiaţi

 

yogaesoteric
19 octombrie 2015


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More