Reforma «nopții» în Australia: Schimbarea de gen din certificatul de naștere se face fără operația de schimbare de sex

 

Persoanele transgender și de sex „divers” din statul Victoria, Australia, vor putea să-și modifice genul pe certificatul de naștere, fără a fi nevoie să fie supuse unei operații de schimbare de sex, după ce o reformă a fost votată peste noapte în parlament.

Proiectul de lege de modificare a registrelor nașterilor, deceselor și căsătoriilor, introdus de guvernul statului a trecut cu 26 voturi pentru şi 14 împotrivă de Camera superioară victoriană marți, 27 august 2019, și va merge acum la guvernator pentru acordul regal.

Proiectul de lege va elimina cerința actuală pentru persoanele transgender de a se supune unei operații de schimbare de sex înainte de actualizarea certificatului de naștere. Ei vor fi, de asemenea, liberi să-și auto-nominalizeze sexul ca fiind bărbătesc, femeiesc sau mulți alți descriptori non-binari la alegere.

De asemenea, copiii vor putea modifica sexul înscris pe certificatul de naștere cu condiția să beneficieze de sprijinul părinților și de o declarație a unui medic sau a unui psiholog care să ateste că decizia este în „interesul superior” al copilului.

Victoria a devenit al cincilea stat din Australia care a adoptat această reformă, urmând Tasmania, Teritoriul de Nord, Australia de Sud și Teritoriul Capitalei Australiene.

Guvernul a susținut că legea care impune unei persoane trans să suporte o intervenție chirurgicală de afirmare sexuală înainte de a-și schimba certificatul de naștere ar trebui anulată, deoarece unele persoane nu pot sau nu doresc să parcurgă o procedură medicală costisitoare și invazivă.

Procurorul general Jill Hennessy a sărbătorit adoptarea acestei reforme declarând: „Aceste legi noi importante vizează asigurarea cadrului ca fiecare fiinţă să își poate trăi viața așa cum alege, și aceasta include un certificat de naștere care să reflecte adevărata sa identitate”, a spus ea. „Cerința chirurgicală actuală trimite un mesaj dureros și fals că este ceva în neregulă cu faptul de a fi trans sau de gen divers, şi care este nevoie să fie rezolvat, de aceea eliminăm această barieră crudă și nedreaptă.”

Liderul Verzilor, Samantha Ratnam, a salutat, de asemenea, reforma.
„O noapte importantă, în care reforma certificatului de naștere a trecut de Camera superioară a Parlamentului din Victoria”, a scris ea pe Twitter. „Unele discursuri puternice și pasionate au contribuit la creșterea majorității, ajungându-se la 26:14 la votul final. Transmit dragostea mea comunităților noastre transgender, care au luptat atât de mult timp pentru asta.”

Grupurile de susţinere, inclusiv Equality Australia, Transgender Victoria și Ygender, care au derulat campanii intense pentru aprobarea proiectului de lege, au sărbătorit și pe social media, folosind hashtag-ul #MyIDMyIdentity.

Purtătorul de cuvânt al mişcării Transgender Victoria, Brenda Appleton, a declarat că discursurile puternice din Parlament au ajutat la „repararea pagubelor” din dezbaterea de acum trei ani.
„Drepturile transgenderilor sunt drepturi ale omului și salutăm adoptarea acestui proiect de lege. Este important ca toți să avem documente care să reflecte cine suntem și care să ne permită să ne continuăm viața noastră cu mândrie, mai degrabă decât să ne ascundem în dulap”, a spus ea.

Sage Akouri, de la gruparea Egalitatea Australia, a declarat: „Dreptul meu ca fiinţă umană la documente de identitate care reflectă cine sunt, nu ar fi trebuit niciodată dezbătut în Parlament. Schimbarea sexului pe certificatul meu de naștere îmi oferă un sentiment de siguranță pe care nu l-am mai avut până acum”.


Citiţi şi:

TRANS-TIRANIA. Într-o lume transgender, identificarea biologică a femeii şi a bărbatului este ilegală. Se petrece deja în unele ţări occidentale…

Renumit psihiatru american: Bărbații transgender nu devin femei, ei devin bărbați feminizați, interpreții unui rol

 

yogaesoteric
5 octombrie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More