Regimul numărul şapte al doctorului Ohsawa

Pentru tratarea unei serii foarte mari de afecţiuni (inclusiv tratamentul cancerului) este recomandat regimul numărul şapte al doctorului Ohsawa, care dă rezultate eficiente într-un interval scurt de timp.

Este cel mai sever, dar totodată şi cel mai eficient dintre regimurile indicate de dr. George Ohsawa, având o eficacitate maximă în toate bolile produse de excesul energiei yin şi permiţând totodată o echilibrare rapidă a fiinţei din punct de vedere energetic (yin-yang).

Regimul prevede ca pe o durată de zece zile să se consume exclusiv cereale: grâu, orez, mei şi hrişcă, în orice combinaţie şi proporţie dorim, fierte sau coapte. Acest regim poate fi repetat de mai multe ori (în grupe de câte zece zile) cu o pauză de una până la cinci zile între două astfel de grupe, timp în care se pot consuma şi alte alimente, de preferinţă tot yang, până când se obţine efectul dorit.

Acţiunea regimului este extrem de purificatoare, traseele subtile energetice din corpul uman sunt curăţate de multe impurităţi ce îngreunează circulaţia energiei în corp. Această purificare generală are drept efect imediat o limpezire şi o claritate considerabilă a minţii, digestia devine mai bună, secreţiile hormonale sunt reglate, iar tenul devine curat şi luminos. Ochii sunt strălucitori şi fiinţa simte o inexplicabilă forţă şi poftă de viaţă, străine ei până atunci.

Este posibil ca la un astfel de regim să apară, la unii, reacţii fiziologice mai violente şi neplăcute, datorate în special unei purificări intensive şi a unei dezintoxicări masive a corpului. Continuând însă cu tenacitate, aceste aspecte neplăcute vor dispare destul de repede, ele cedând locul unei cu totul alte condiţii trupeşti şi chiar unui metabolism diferit, mult îmbunătăţit. Chiar şi cei sănătoşi ar trebui să recurgă la cel puţin două astfel de regimuri pe an, pentru o reîmprospătare şi o purificare generală a organismului.

Atragem atenţia încă o dată că în acest regim nu trebuie să se consume decât: grâu, orez, mei şi hrişcă (fierte în apă sau coapte cu puţină sare) şi absolut nimic altceva! Ca lichid trebuie să se consume doar apă şi numai în cazuri excepţionale ceai de busuioc sau ceai negru.

În continuare urmează câteva reţete culinare care fac posibilă urmarea acestui regim alimentar.

 

yogaesoteric
1 aprilie 2003

2 Comentarii
 1. oana spune

  unde este continuarea acestui articol. nu gasesc retetele oshawa. Multumesc

  1. Radhananda spune

   Urmeaza sa corectam acest articol si sa il completam cu retetele respective, in cel mai scurt timp.
   Multumim pentru observatie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More