Regimul Ohsawa nr.7

 
Este cel mai sever, dar totodată cel mai eficient regim indicat de dr. George Ohsawa, având o eficacitate maximă în toate bolile produse de excesul de energie yin (-), permitând astfel o echilibrare rapidă a fiinţei, din punct de vedere energetic (yin-yang). Regimul constă a consuma, pe o perioadă de 10 zile, în exclusivitate oricare aliment din următoarea listă de cereale: orez, grâu, mei, hrişcă, combinate sau nu între ele, în orice proporţie, fierte sau coapte. În cazul unor boli severe se recomandă perioade e regim succesive cu o pauză de maxim 5 zile între două grupe, timp în care se pot consuma şi alte alimente, de preferinţă preponderent yang.

Este posibil ca, într-un astfel de regim, să apară la unele persoane reacţii fiziologice mai neplăcute, datorită manifestării unor purificări masive a corpului. Important este să nu se întrerupă seriile de regimuri, deoarece aceste aspecte neplăcute vor dispărea în scurt timp şi vor fi înlocuite de un metabolism mult îmbunătăţit şi de o nouă condiţie trupească.

Acţiunea acestui regim este extrem de purificatoare, detoxifiind corpul fizic şi conferind o limpezime şi claritate considerabilă a minţii. Secreţiile hormonale sunt reglate, iar tenul devine curat şi luminos. Ochii sunt strălucitori şi fiinţa simte o inexplicabilă forţă şi poftă de viaţă, neobişnuite până atunci.

Reamintim faptul că în acest regim se consumă doar grâu, orez, mei, hrişcă (fierte în apă sau coapte, cu puţină sare) şi absolut nimic altceva! Ca lichid, trebuie să se consume doar apă şi, numai în cazuri excepţionale, macerat de busuioc. În cazul tratării unor boli grave, atunci când sunt folosite şi alte remedii naturiste, se permite administrarea respectivelor remedii şi în timpul regimului Ohsawa.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More