Regizorul american Oliver Stone: Uitați de ISIS! America este adevărata AMENINȚARE pentru lume!

 

Noi suntem cei care am creat acest HAOS!
 


Regizorul american Oliver Stone, apreciat de unii, considerat de alții doar o unealtă, revine. În contextul crizei din Orientul Mijlociu și a expansiunii ISIS, cineastul american transmite următorul mesaj: „Uitați de ISIS! America este amenințarea reală!”

Cartea scrisă de Oliver Stone în 2012 și serialele TV intitulate „The Untold History of the United States” sugerează că regizorul american nu are de gând să renunțe la discursul său tradițional prin care atacă superioritatea SUA, imperialismul economic și implicarea nocivă a guvernului american în Orientul Mijlociu, notează TheAntiMedia.org.

Stone intenționează să continue seria documentarelor și să mai scrie o carte, alături de Peter Kuznick. Iar rezultatul va fi o analiză a istoriei americane începând cu 1930 și a implicării SUA în Orientul Mijlociu, de la momentul loviturii de stat din Iran, din 1953, sprijinită de CIA, până la susținerea acordată de americani jihadiștilor din Afganistan, în timpul războiului dintre afgani și fosta Uniune Sovietică în 1980, continuând cu invadarea Irakului de către administrația Bush în 1990 și acțiunile actuale din Iran și Siria.
 
„Am destabilizat întreaga regiune a Orientului Mijlociu, am creat haos. Iar apoi am dat vina pe ISIS pentru haosul pe care l-am creat”, a spus Stone.
 
Ultimul episod al seriei  „The Untold History of the United States”  se numește „Bush și Obama: Age of Terror” și abordează următoarele tematici:
 
– Proiectul pentru un Nou Secol American, un think-tank neoconservator care a invocat la un moment dat un eveniment similar celui de la Pearl Harbor, menit să catalizeze acțiunea militară din Orientul Mijlociu. Tirania neoconservatorilor a împins SUA în războiul din Irak, folosind informații defectuoase;
– Patriot Act, legea apărută după atentatele din 11 septembrie care i-a privat pe americani de o serie de libertăți civile, legalizând în schimb supravegherile în masă.
– Invadarea Afganistanului cu scopul de a elimina unii așa numiți „teroriști” pe care, de fapt, tot americanii au fost cei care i-au înarmat și i-au antrenat în urmă cu două decenii;
– Tacticile de tortură și interogatoriile de la centrul de detenție de la Guantanamo;
– Manipularea opiniei publice de către mass-media tradițională, printr-o propagandă în favoarea războiului;
– Modul în care Obama s-a vândut celor de la JP Morgan Chase, Goldman Sachs, Citigroup, General Electric și Big Pharma;
– Atacurile cu drone în Afganistan, Irak, Pakistan, Libia, Yemen și Somalia  comandate de Obama. Filmul include și clipul mobilizator pentru soldații americani, cu mesajul: „Spre deosebire de vechile imperii, noi nu facem aceste sacrificii pentru obținerea unor teritorii sau a resurselor. Noi le facem pentru că așa e corect!”
 
 

Oliver Stone spune că seria sa de documentare este o abordare alternativă la istoria americană și speră ca așa să combată „crimele educative” care expun elevii de astăzi unei propagande deșănțate prin manualele școlare și programe TV.
„Excepționalismul american trebuie să fie alungat din programele noastre educative. Noi nu suntem în pericol. Noi suntem adevărata amenințare”, spune cineastul american.


Citiţi şi:

Irakul nu a fost în mod real o ameninţare pentru SUA. James Bamford demască manipulările politice ale mass-mediei americane

Cum au pus umărul americanii la nașterea monstruosului Stat Islamic

Statul Islamic, un pistol la tâmpla UE, cu trăgaciul la Washington?

 

yogaesoteric
11 noiembrie 2015


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More