Reprezentanții Școlii de yoga MISA, premiați cu aur și argint la Salonul Internațional de Inventică Arhimede din Moscova, 2-5 aprilie 2015

de Mihai Vasilescu
 

Școala de Yoga MISA a participat la Salonul Internațional de Inventică Arhimede care a avut loc la Moscova la începutul lunii aprilie cu două aparate inedite destinate protecției aurice. Juriul alcătuit din experți de renume internațional a apreciat originalitatea și utilitatea celor două aparate și le-a răsplătit cu o medalie de aur și una de argint. Aparatele premiate au fost realizate de grupul Free Energy din cadrul Școlii noastre de yoga. Inventatorii lor afirmă că cele două aparate au multiple efecte benefice, inclusiv protecția împotriva radiațiilor electromagnetice, diminuarea stresului, armonizarea aurei.

 

680 de invenţii expuse la Salonul Arhimede

 
La începutul lunii aprilie s-a desfăşurat la Moscova a 18-a ediţie a Salonului Internaţional de Inventică Arhimede, organizat cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI). Salonul a ajuns după aproape două decenii să aibă un binemeritat prestigiu în mediile ştiinţifice, dar şi în cele de afaceri. Principala sa atracţie este Expoziţia de Invenţii şi Tehnologii Inovative – în fiecare an, lucrările prezentate în cadrul expoziţiei sunt evaluate de către o comisie internaţională de experţi, iar printre distincţiile oferite se număra medalii de aur, argint şi bronz, premii speciale şi diplome.
 

 
Ediţia din acest an a Salonului Arhimede s-a desfăşurat la complexul expoziţional «Sokolniki», unde au fost expuse pe o suprafaţă de peste 5000 de m2 standurile celor peste 300 de participanţi: firme, instituţii şi persoane particulare. Veniţi din 17 ţări şi Federaţia Rusă, inventatorii au prezentat publicului şi specialiştilor 680 de invenţii şi proiecte de inovare în domenii care merg de la robotică şi automobile până la protecţia mediului, de la noi surse de energie până la aplicaţii medicale. Cele mai multe invenţii şi proiecte au fost în domeniile industriei aerospaţiale, comunicaţiilor, surselor alternative de energie, protecţiei mediului şi diagnozei medicale.
 

 
Programul Salonului a inclus, pe lângă expoziţia de Invenţii şi Tehnologii Inovaţionale, cursuri ale „Universităţii Internaţionale a Inventatorului” şi conferinţe de specialitate, inclusiv o conferinţă pe tema protecţiei juridice a rezultatelor activităţii intelectuale. Limba oficială a întregului eveniment este rusa (diplomele şi posterele fiind, aşa cum puteţi vedea în fotografii, în limba rusă).
 

Şcoala de yoga MISA, recunoscută în mediul ştiinţific internaţional şi medaliată onorific cu aur şi argint

 
Printre participanţii la ediţia din 2015 a Salonului Arhimede s-a numărat şi Şcoala de yoga MISA, reprezentată de instructorii yoga Costică Cojocaru şi Maria Golubnova. Ei au expus, din partea grupului experimental de cercetare în domeniul Free-energy al cursanţilor yoga, două aparate inedite cu multiple aplicaţii practice. Acestea sunt numite ELFY, respectiv SURYA. Ambele au fost apreciate de juriul internaţional al Salonului şi recompensate cu medaliile de aur, respectiv argint.
 

 

 

„Este pentru prima dată când participăm la această manifestare,” a declarat pentru yogaesoteric instructorul yoga Costică Cojocaru. „Salonul Arhimede ne-a oferit o ocazie excelentă de a ne promova activitatea. Am cunoscut o mulţime de oameni interesanţi şi realizările lor, am avut ocazia să ne facem cunoscute rezultatele. Având în vedere numărul foarte mare de participanţi şi nivelul performant al invenţiilor expuse, am fost surprinşi şi plăcut impresionaţi de faptul că, la finalul expoziţiei, organizatorii ne-au înmânat nu doar Diploma de participare, ci şi două distincţii onorifice: medalia de aur pentru aparatul Elfy şi cea de argint pentru aparatul Surya, atestând astfel interesul cu care au fost primite exponatele noastre.”
 

 

 ELFY şi SURYA, două aparate care combat efectele nocive ale poluării electromagnetice

Aparatele româneşti premiate la Moscova sunt destinate protecţiei aurice sau ambientale prin generarea unor câmpuri electromagnetice armonizatoare. Ele folosesc în acest scop unde de joasă frecvenţă. „Aparatul ELFY,” a explicat Costică Cojocaru pentru yogaesoteric, „este destinat protecţiei individuale. El este proiectat astfel încât să poată fi ţinut cu uşurinţă asupra corpului, de exemplu în buzunar şi este alimentat cu baterii. În schimb, aparatul SURYA generează un câmp de protecţie ambiental şi are efecte similare, dar mai intense şi care se manifestă pe o suprafaţă mai mare, de exemplu, asupra unei întregi camere în care este folosit.”

Cităm din materialul de prezentare a aparatului ELFY: „Dezvoltarea tehnologiilor moderne a dus la apariţia unor boli cu care generaţiile precedente nu s-au confruntat niciodată. Odată cu apariţia curentului electric şi a dezvoltării aparaturii legate de acesta, spaţiul din jurul nostru s-a umplut de o multitudine de radiaţii nevăzute care, pe termen lung, generează efecte dezastruoase. Multitudinea câmpurilor electromagnetice artificiale care se întâlnesc într-un oraş dezvoltat (cele produse de emiţătoare radio şi TV, de linii de înaltă tensiune, radiaţii ale aparatelor casnice, cuptoare cu microunde, aparate TV, calculatoare etc.), generează un fel de zgomot electronic care afectează memoria, degradează sistemul imunitar şi provoacă maladii cum ar fi cancerul sau diverse tulburări mintale şi comportamentale, printre care cel mai frecvent întâlnită este depresia. Expunerea la câmpuri electromagnetice puternice anihilează producerea norepinefrinei (neurotransmiţător) fapt ce favorizează apariţia depresiei. Numărul de accidente este cu 40% mai mare în zonele supuse unor câmpuri electromagnetice intense.”
 

 
ELFY este un aparat care protejează împotriva radiaţiilor electromagnetice şi combate diferitele lor efecte nocive. Principala lui aplicaţie este de protejare împotriva radiaţiilor telefoanelor mobile, ecranelor TV, calculatoarelor, cuptoarelor cu microunde, liniilor de înaltă tensiune, radioemiţătoarelor. „Prin stabilirea unei legături continue cu câmpul teluric, celulele umane nu mai sunt receptive la radiaţiile nocive,” se explică în posterul de prezentare. Protecţia respectivă se extinde şi în ceea ce priveşte influenţele subtile nocive (cum ar fi gândurile negative proiectate spre subiect, magie neagră etc.). În plus, inventatorii lui ELFY afirmă că utilizarea sistematică a acestui aparat amplifică vitalitatea, creşte potența, fortifică sistemul autoimunitar, creşte rezistenţa la oboseală şi stres, măreşte rezistența la poluarea fonică şi elimină problemele legate de decalajul de fus orar.
 

 
 
Pe de altă parte, aparatul SURYA este conceput ca un armonizator global care poate face să dispară aproape toate efectele negative ale poluării electromagnetice din ambianţa imediată. Cităm din prezentarea acestui aparat: „După multe cercetări şi teste, a fost pus la punct un foarte puternic şi performant armonizator ce poate fi utilizat pentru a neutraliza şi îndepărta efectele nocive pe care le au poluarea electromagnetică şi stresul geopatic asupra fiinţelor umane.” Stresul geopatic este generat de energiile care şi-au pierdut vibraţiile naturale şi astfel sunt dizarmonioase şi ne pot afecta, de exemplu, prin slăbirea sistemului imunitar.

Cum funcţionează un astfel de aparat şi cum sunt posibile astfel de efecte uluitoare? Cităm din nou din posterul de prezentare: „Există o puternică corelaţie între rezonanța Schumann şi ritmurile cerebrale alfa 7-12 Hz, iar cercetătorii au arătat că atunci când avem o abundenţă de unde cerebrale alfa rămânem sănătoşi. NASA construieşte rezonatoare Schuman pentru navetele spaţiale în scopul de a proteja sănătatea astronauţilor atunci când aceştia se găsesc în spaţiul cosmic, departe de Pământ şi forţa sa vitală. Surya este un dispozitiv de înaltă tehnologie care simulează această frecvență corespondentă frecvenței benefice a Pământului şi permite trupurilor noastre să se acordeze pe ritmul acestuia. În acest fel, ne protejăm de impactul negativ al stresului geopatic şi poluării electromagnetice. Odată ce îl pornim, aparatul va începe să ne reechilibreze atât energia proprie, cât şi energia casei noastre.”

Surya este un aparat foarte uşor de folosit – doar se pune în priză şi se plasează în locul în care dorim să obţinem aceste efecte de stimulare binefăcătoare şi de protecţie. Cel mai bine ar fi să fie plasat în mijlocul încăperii sau aproape de locul în care ne desfăşurăm activitatea. 

Să facem cunoştinţă cu grupul Free Energy şi inventatorii aparatelor premiate

De la Adrian Mureşan, coordonatorul grupului de Free-energy din cadrul Şcolii de yoga MISA, am aflat că majoritatea membrilor grupului sunt ingineri, unii chiar doctori ingineri, toţi fiind cursanţi yoga în anii mari. Membrii acestui grup sunt  preocupaţi să descopere aplicaţii practice ale diferitelor informaţii iniţiatice la care au acces în cadrul cursului de yoga.

Activitatea grupului a început cu aproape şapte ani în urmă la iniţiativa profesorului yoga Gregorian Bivolaru – susţinerea continuă oferită de acesta  implicând şi o serie de idei şi sugestii privitor la direcţiile de cercetare care au fost abordate cu succes. În corespondenţa purtată cu membrii acestui grup, profesorul de yoga le-a oferit şi unele soluţii concrete de realizare şi implementare a aparatelor. De exemplu aparatul Elfy, premiat la Salonul de la Moscova, are la bază o succesiune de frecvenţe de lucru care au fost sugerate chiar de către Gregorian Bivolaru.

La realizarea celor două aparate premiate au contribuit cursanţii yoga Cornel Zavaliche, Mircea Cristea, Marius Ruscă şi Lucian Ciornea. Alături de ei, alţi pasionati ai grupului, printre care Ciprian Dragomir, Sorin Mănoiu şi Manuel Şerbanescu lucrează la alte proiecte, care vizează în special accesul la utilizarea energiei libere. Costică Cojocaru s-a ocupat şi se ocupă cu succes de promovarea rezultatelor grupului – dovada fiind succesul obţinut la Salonul de la Moscova, dar şi participările precedente la saloane similare la Sevastopol, Iaşi şi Bucureşti.

Yogaesoteric l-a intervievat pe Cornel Zavaliche pentru a afla ce anume se află la baza succesului acestei echipe.

Yogaesoteric: Cum v-a venit ideea realizării aparatelor de protecţie aurică?

Cornel Zavaliche: Ştim cu toţii că trăim în prezent într-un mediu nociv. Fiind practicanţi yoga, ne dăm seama că acesta ne afectează considerabil şi de aceea am căutat soluţii clare pentru această problemă.

Yogaesoteric: Ne puteţi împărtăși secretul practic al acestor invenţii?

C.Z.: Consider că cel mai important este faptul că am reuşit să găsim o interfaţă tehnică astfel încât să captăm o energie binefăcătoare pe care apoi să o acumulăm în aura noastră. Secretul practic este o corelare între frecvenţele undelor cerebrale în diverse stări de conştiinţă şi frecvenţele de lucru ale acestor dispozitive. Putem afirma că sugestiile primite de la profesorul yoga Gregorian Bivolaru au contribuit din plin la realizarea acestor aparate. De altfel, impulsionarea către o astfel de viziune a sosit chiar de la el.

Yogaesoteric: Cu cine aţi mai colaborat în activitatea voastră de cercetare?

C.Z.: Trebuie să menţionăm aportul la această muncă de cercetare şi al regretatului inventator Justin Capră, cu care am avut nenumărate întâlniri. Pentru noi, el a reprezentat un model de căutare ştiinţifică activă, ce a îmbrăcat şi o notă spirituală autentică. Dl. Justin Capră va rămâne în memoria noastră ca fiind unul dintre cei care au avut curajul să treacă de idei preconcepute în ceea ce ne priveşte. Ne-a primit mereu cu sufletul deschis, chiar şi atunci când mulţi oameni ne priveau ciudat, în perioada de maxim a mediatizării nocive pe care mass media au realizat-o şi o realizează la adresa Şcolii de yoga MISA.

Yogaesoteric: Credeţi că aparatele voastre vor trezi interesul oamenilor?

C.Z.: Categoric. Ele ne pot fi tuturor de un real folos tuturor, în viaţa de zi cu zi. Pe lângă efectul protector, ele aduc un aport de energie benefică vitală pe care majoritatea dintre noi, prin modul nostru de viaţă actual, nu o putem lua în mod continuu din univers – în primul rând pentru că nu ştim cum să facem aceasta. De aceea vom căuta să oferim aceste aparate publicului larg şi putem spune că acum începem lucrul la a găsi o formulă de construcţie cât mai fiabilă şi atractivă. Conform regulamentului salonului de la Moscova, aparatele noastre sunt deja înregistrate la OSIM cu cerere de brevet.

Yogaesoteric: Cum veţi continua cercetarea?

C.Z.: Deja acum avem un nou impuls, prin această recunoaştere internaţională, suntem efervescenţi pentru că ne dăm seama de necesitatea unor astfel de dispozitive, din moment ce ele au fost apreciate. Este un feedback excepţional şi ştim acum că efortul nostru nu a fost în zadar. Deci cu multă bucurie ne vom pune creativitatea la treabă şi vom căuta să extindem aceste cercetări.

Yogaesoteric: Vă aşteptaţi la aceste premii?

C.Z.: Sincer nu, pur şi simplu noi am dorit să participăm, nu am făcut demersurile necesare pentru a ne înscrie în competiţie. De aceea am fost foarte surprinşi în mod plăcut şi încântaţi de faptul că munca noastră a fost recunoscută într-un mod atât de elocvent.

Oare presa româneasca va prezenta elogios succesul Şcolii de yoga MISA la Salonul de Inventică de la Moscova?

Zilele trecute, presa românească prezenta cu surle şi trâmbițe succesul unui român la Salonul de Invenţii de la Geneva, unde acesta a obţinut medalia de aur. Despre Salonul de la Moscova şi distincţiile câştigate de MISA, nimeni nu a scris încă nimic.

Suntem siguri că, în continuare, presa din România nu o să spună nimic despre medaliile obţinute de Şcoala de yoga MISA la Moscova şi o să tacă mâlc, fără să vorbească despre triumful inteligenţei practice româneşti, doar pentru că – în acest caz – este vorba de MISA.

Dincolo de ipocrizia presei româneşti, noi le dorim succes în continuare celor din Grupul de Free Energy, chiar dacă recunoaşterea oficială va veni doar dinafara graniţelor ţării.

Citiți și:

Iustin Capră aduce viitorul mai aproape, prefigurându-l prin invenţiile sale. El este unul dintre invitaţii Congresului Internaţional de Yoga 2012 

Tehnologia Keshe – o posibilă cale de a revoluţiona umanitatea (I) 

 

yogaesoteric
15 mai 2015

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More