Reprezentantul Departamentului american de Stat pentru Holocaust acuză glorificarea naziștilor în Croația, Lituania și Ucraina

„Există probleme nerezolvate în Lituania cu înțelegerea evenimentelor celui de-al Doilea Război Mondial, deoarece unii dintre cei implicați în Holocaust și care au participat la exterminarea comunității evreiești din Lituania sunt venerați ca eroi naționali”, a spus Ellen Germain, reprezentant al Departamentul american de Stat pentru Holocaust.

Ellen Germain

„Văd această problemă. Există și în Lituania. Ei glorifică, imortalizează cu monumente oameni care sunt văzuți ca eroi naționali pentru că au luptat împotriva regimului sovietic, dar, în același timp, au fost colaboratori naziști și au participat la crimele naziste și la genocid”, a spus ea.

„Există astfel de exemple în Ucraina, Croația și în alte țări. Germania a afirmat întotdeauna foarte clar că naziștii au fost autorii Holocaustului. Dar, de fapt, în aproape fiecare țară au existat asistenți locali și participanți la crime. Din păcate, putem spune că astfel a fost și în Lituania”, a spus Germain.

Citiți și:
Fabrica de victime ale Holocaustului descoperită de justiția americană
O supraviețuitoare a Holocaustului acuză: „Dictatura covid este o dictatură fascistă!… Depășește ce a făcut Hitler!”

 

yogaesoteric
28 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More