Nigeria elimină treptat banii lichizi. Banca Centrală a limitat retragerile de numerar pentru a încuraja folosirea aplicațiilor de mobile banking

Banca Centrală a Nigeriei a anunțat la începutul lunii decembrie că va plafona sumele zilnice și săptămânale de retragere bancară în conformitate cu politica sa „fără numerar”, potrivit Life Site News.

Banca Centrală a Nigeriei (CBN) a anunțat că limitează retragerile zilnice de la bancomate la 20.000 de naira (45 de dolari) pentru a încuraja opțiunile bancare digitale.

CBN a ordonat tuturor băncilor cu bani de depozit să limiteze retragerile zilnice și săptămânale de la ATM, precum și retragerile săptămânale de numerar de la ghișeu „în conformitate cu politica cashless a CBN”, potrivit comunicatului de presă respectiv.

Retragerile săptămânale de numerar de la ghișeu sunt acum limitate la 100.000 naira (225 de dolari) pentru persoane fizice și la 500.000 naira (1.124 de dolari) pentru corporații, cu noi taxe de procesare de 5% și, respectiv, 10% pentru retragerile excesive.

Clienții este necesar să fie încurajați să utilizeze canale alternative (internet banking, aplicații de mobile banking, USSD, carduri, POS, eNaira etc.) pentru a-și efectua tranzacțiile bancare”, a declarat Banca Centrală.

Citiți și:
Controlul total al oamenilor este posibil numai prin eliminarea banilor în numerar
Prim-ministrul Indiei a lansat e-RUPI, o soluție digitală de plată fără numerar și fără contact

 

yogaesoteric
28 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More