Rețeaua spațială 5G: planul Lockheed Martin – Omnispace

Compania americană Lockheed Martin a anunțat un acord de interes strategic cu furnizorul de comunicații Omnispace, „pentru a explora dezvoltarea în comun a capacității 5G din spațiu”.

Acest acord provine într-adevăr dintr-o viziune comună a unei rețele spațiale globale 5G, care permite utilizatorilor să facă o tranziție fără probleme între rețeaua de satelit și cea terestră”, a declarat pentru CNBC directorul executiv al Omnispace, Ram Viswanathan.

El a subliniat „expertiza profundă” a Lockheed Martin într-o varietate de piețe, în special cu o gamă largă de clienți din cadrul Departamentului Apărării. Această companie este principalul contractor american pentru apărare.

Rețeaua spațială 5G ar oferi comunicare către dispozitive comerciale, de întreprindere și guvernamentale, indiferent de mediu sau locație, notează Reuters.

James Taiclet, CEO al Lockheed, care a preluat funcția în iunie 2020, și-a exprimat interesul pentru rețelele 5G în scopul consolidării capacităților autonome ale forțelor armate din SUA.

În 2020, Taiclet a spus că prevede un viitor în care jumătate până la trei sferturi din vehiculele militare vor fi autonome, iar „o rețea robustă 5G va constitui coloana vertebrală a acelei flote”.

În prezent, mai multe companii – Space X, AST&Science, Telesat – au anunțat că plănuiesc parteneriate pentru lărgirea comunicațiilor de date spațiale.

În luna februarie a.c., afaceriști conduși de Fortress Investment Group au investit 60 de milioane de dolari în Omnispace. Compania din Virginia a strâns până în prezent 140 de milioane de dolari de la înființarea sa în 2012, potrivit consultanței în achiziții și capital PitchBookData.

Costurile implementării acestei rețele 5G spațiale sunt estimate la peste 10 miliarde USD.

Citiți și:
Planeta este împânzită de o reţea de sateliţi. Internet global – control total. SpaceX a lansat 60 de sateliţi concomitent
Companiile aeriene avertizează că riscurile legate de 5G sunt prea mari pentru a fi ignorate
APEL INTERNAȚIONAL URGENT! Stop imediat implementării rețelelor wireless 5G (generația a 5-a), atât pe pământ cât și în spațiu

 

yogaesoteric
11 decembrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More