Reuters leagă un proiect de lege anti LGBT în România de propaganda Moscovei

ACCEPT și grupul local pentru drepturile LGBT MozaiQ se tem că măsurile vor conduce la cenzurarea filmelor și știrilor despre comunitatea LGBT, precum și la stoparea marșurilor și a evenimentelor publice

Unele grupuri române așa-zis pentru drepturile omului (care susțin de fapt drepturile celor cu deviații sexuale și de gen) au condamnat un proiect de lege aprobat de Senat care interzice așa-zisa propagandă gay în școli, spunând că ar legitima discriminarea comunităţii LGBT, similar unor astfel de măsuri din Ungaria și Rusia. Grupurile în cauză au cerut camerei inferioare a Parlamentului, for decizional, să respingă proiectul de lege care interzice utilizarea în şcoli a materialelor considerate ca promovând homosexualitatea și schimbarea de gen, transmite Reuters.

Mai mulți parlamentari din cadrul formaţiunii etnice UDMR, un partid din coaliţia de guvernare, au promovat proiectul de lege despre care au spus că va preveni abuzurile asupra copiilor. Legislația similară din Ungaria vecină a atras critici aspre din partea Comisiei Europene. „Cenzura din sistemul educațional de la Budapesta nu e cazul să fie aplicată la București”, a comunicat ACCEPT, grup ce militează pentru drepturile LGBT.

România este necesar să evite deriva neliberală promovată de Ungaria prin astfel de măsuri care au fost primite cu duritate de Uniunea Europeană.

Adoptarea unei legislații explicit homofobe și transfobe prin cenzurarea informațiilor despre orientarea sexuală și identitatea de gen este o rușine pentru România. Camera inferioară este necesar să voteze pentru a opri această incitare la discriminare”, continuă comunicatul.

ACCEPT și grupul local pentru drepturile LGBT MozaiQ se tem că măsurile vor conduce la cenzurarea filmelor și știrilor despre comunitatea LGBT, precum și la stoparea marșurilor și a evenimentelor publice. „Îndemnăm camera inferioară să dea dovadă de responsabilitate și decență și să respingă orice propunere legală care urmărește să demonizeze și să marginalizeze comunitatea LGBT”, a transmis MozaiQ.

În contextul invadării Ucrainei de către Rusia, credem că adoptarea unui astfel de proiect de lege în România ar alimenta propaganda rusă și campaniile de dezinformare de la Moscova.” România social conservatoare a dezincriminat homosexualitatea în 2001, cu zeci de ani mai târziu decât în alte părți ale Uniunii Europene, și interzice căsătoriile și parteneriatele civile pentru cuplurile de același sex. O interdicție generală a studiilor privind identitatea de gen din 2020 a fost în cele din urmă anulată, mai transmite Reuters.

Citiți și:
Pe timp de pandemie, UE promovează intens agenda LGBT profitând de neatenția cetățenilor
O lume pentru bolnavii psihic

 

yogaesoteric
23 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More